31/3/10

Στο φως οι «σκελετοί» της… ντουλάπας του ΠΑΣΟΚ

Σε κάθε εξαγωγή γερμανικών βαρέων οχημάτων και οπλικών συστημάτων που φέρεται να έχουν δοθεί μίζες η Ελλάδα φιγουράρει πρώτη. Μεταξύ των αγοραστών δε και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Στη Siemens με το C4i και συστήματα τηλεπικοινωνιών, στη ΜΑΝ με οχήματα μικρά και μεγάλα, στην Daimler με τζιπ. Τώρα στη Ferrostaal με τα υποβρύχια τύπου 214 που ακόμα… παραλαμβάνει το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ έχουν καταβληθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε προκαταβολές από το έτος 2000. Η κυβέρνηση βλέποντας τη λαίλαπα των αποκαλύψεων από τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές να «χτυπά» τις κυβερνήσεις Σημίτη, όπου υπογράφηκαν και υλοποιήθηκαν οι περισσότερες «αμαρτωλές» προμήθειες, βάζει στο «μικροσκόπιο» όλες τις συμβάσεις. Κυρίως, γιατί φοβάται ότι ενδεχομένως ακολουθήσουν και νέες αποκαλύψεις για δωροδοκίες επί ημερών ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο φαίνεται πως πράττει και η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας προκειμένου να μπορέσει, εφόσον και αν χρειασθεί, να διαχειριστεί υποθέσεις της περιόδου 1997-2002, οπότε έγινε και το μεγάλο «πάρτι» των εξοπλισμών με πρόσχημα την κρίση των Υμίων. Στο «μικροσκόπιο» δε έχει βάλει και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν για να βγουν οι… υποχρεώσεις, ανεβάζοντας όμως το κόστος της σύμβασης.

Οι περισσότερες συμβάσεις για τις οποίες φέρεται να δόθηκαν μίζες σε Ελληνες κρατικούς αξιωματούχους υπογράφηκαν επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη για στρατιωτικό υλικό, ειδικότερα επί υπουργίας στο Αμυνας του Ακη Τσοχατζόπουλου και με επικεφαλής στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών τον Ιωάννη Σμπώκο. Οπως η σύμβαση 012Β που υπεγράφη το 2000 για τρία γερμανικά υποβρύχια τύπου 214 με άσκηση δικαιώματος προαίρεσης για ένα ακόμη. Για την υπόθεση αυτή εισαγγελείς του Μονάχου εμφανίζεται να έχουν εντοπίσει διαδρομές χρημάτων για «λάδωμα» που έφθαναν στην Ελλάδα, μετά από σχετική έρευνα στη γερμανική εταιρία Ferrostaal. Η εν λόγω εταιρία μαζί με την επίσης γερμανική HDW είχαν αναλάβει τη ναυπήγηση των τριών υποβρυχίων αντί ποσού 1,4 δισ. ευρώ. Μόνο για το πρωτότυπο «Παπανικολής» εκτιμάται ότι δόθηκαν μίζες ύψους 10-12 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά κατέληξαν σε Ελληνες κρατικούς αξιωματούχους για το συμβόλαιο αυτό περίπου 50 εκατ. ευρώ. Βέβαια όλες αυτές οι πληροφορίες από μαρτυρικές καταθέσεις απομένει να επιβεβαιωθούν. Δύο στελέχη της Ferrostaal πήραν ήδη το δρόμο προς τη γερμανική Δικαιοσύνη.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

5 σχόλια:

  1. Όλοι τούτοι πρέπει να ατενίσουν την Πλατεία Συντάγματος, από λίγο πιό ψηλά απ' το κανονικό. Από περίπου δύο μέτρα πιό ψηλά.

    Τα λαϊκά δικαστήρια πότε και που θα γίνουν? Έχουμε τόση δουλειά να κάνουμε και μεις ΖΖΖ, ύπνο του καλού καιρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποια λαικα δικαστηρια? που ζεις? εδω ολοκληρο ιδρυμα εχει ο εικονιζομενος στο ονομα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ayth h myth einai shma kate8en san dna. Poios kyvernouse thn Ellada? Allos enas pou ths anoige tafous 8a einai filarakia kala me thn Merkel!!!
    AISXOS.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ...??ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ??ΤΟ ΠΑΛΙΟΚΑΘΙΚΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O NOMOS LEEI OTI AN APODIKTHEI DORODOKIA TO KRATOS POY DEXTIKE THN DORODKIA DIKAIOYTAI TO ISOPOSO THS DORODOKIAS SAN APOZIMIOSH APO THN ETAIREIA POY DORODOKISE.OYTE AYTA TA XRHMATA DEN EXOYN DIAIKDIKISH TOSO POYLHMENOI EINAI.TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.