31/3/10

Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1955-1959

Ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν ένας αγώνας τιτάνιος, άνισος, πολυμέτωπος, πολυεπίπεδος.
-Τιτάνιος και άνισος, διότι 500 χιλιάδες άνθρωποι, εκ των οποίων περίπου 35.000 ήταν οι επίσημα ενταγμένοι στην απελευθερωτική οργάνωση,αντιμετώπιζαν έναν εμπειροπόλεμο, άριστα οργανωμένο και πλήρως εξοπλισμένο στρατό μιας από τις πιο ισχυρές χώρες.
-Πολυμέτωπος και άνισος και πολυεπίπεδος υπήρξε ο αγώνας 1955-59 ενάντια σε με πανίσχυρες στρατιωτικά και οικονομικά δυνάμεις και συνασπισμούς δυνάμεων (Βρετανία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ), ενάντια στο σώμα των Τούρκων επικουρικών αστυνομικών,την τρομοκρατική οργάνωση ΤΜΤ,Τον εντέχνως καλλιεργημένο από Βρετανία και Τουρκία φανατισμό του τουρκοκυπριακού όχλου και Την ηγεσία του ΑΚΕΛ και τους φανατικούς Κύπριους κομουνιστές.


1. Τιτάνιος και άνισος, διότι 500 χιλιάδες άνθρωποι, εκ των οποίων περίπου 35.000 ήταν οι επίσημα ενταγμένοι στην απελευθερωτική οργάνωση ενώ το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων στήριζε με ποικίλους τρόπους τη δράση τους (αρνούμενοι να συνεργαστούν με τον εχθρό για την κατάπνιξη της επανάστασης, φιλοξενώντας αντάρτες, μετέχοντας σε απεργίες και διαδηλώσεις, εφαρμόζοντας την παθητική αντίσταση κ.ά.), αντιμετώπιζαν έναν εμπειροπόλεμο, άριστα οργανωμένο και πλήρως
εξοπλισμένο στρατό μιας από τις πιο ισχυρές χώρες.Σε αντίθεση με τις βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες στις κρισιμότερες φάσεις του αγώνα έφτασαν περίπου τις 35.000 στο νησί, οι Κύπριοι αγωνιστές ήταν απειροπόλεμοι (υπήρξαν αρκετοί νεκροί από ατυχήματα κατά την κατασκευή και ρίψη βομβών), κακώς εξοπλισμένοι, χωρίς δυνατότητες ανεφοδιασμού λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα του χώρου.

Το γεγονός ότι η δράση των αγωνιστών αφενός περιοριζόταν για μεγάλο διάστημα σε δολιοφθορές και αφετέρου σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και στρατιωτικών μονάδων με στόχο την αρπαγή όπλων αποδεικνύει ρεαλιστική εκτίμηση των δεδομένων, προσπάθεια κάλυψης της ανάγκης σε όπλα και παράλληλα καταφυγή στην ένοπλη δράση ως μέσου πίεσης στο διπλωματικό πεδίο.

2. Πολυμέτωπος και άνισος και πολυεπίπεδος υπήρξε ο αγώνας 1955-59 όχι μόνο με την έννοια ότι διεξαγόταν παράλληλα με την ένοπλη δράση και ένας σκληρός και αδυσώπητος διπλωματικός/πολιτικός πόλεμος με πανίσχυρες στρατιωτικά και οικονομικά δυνάμεις και συνασπισμούς δυνάμεων (Βρετανία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ), αλλά και γιατί η ΕΟΚΑ είχε να αντιμετωπίσει, εκτός από τη βρετανική αποικιακή δύναμη:

- Το σώμα των Τούρκων επικουρικών αστυνομικών που χρησιμοποιούνταν εναντίον των Ελλήνων για αντιμετώπιση διαδηλώσεων, παραβιάσεων του κατ’ οίκον περιορισμού, έρευνες και βασανισμούς συλλαμβανομένων αγωνιστών (σώμα που συνέστησαν οι Βρετανοί επιτυγχάνοντας έτσι να οξύνουν τις όποιες διαφορές και να δημιουργήσουν χάσμα αγεφύρωτο μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων).

- Την τρομοκρατική οργάνωση ΤΜΤ (που συνέστησε και εξόπλισε η Άγκυρα για να δηλώσει εντονότερα την παρουσία και τις βλέψεις της επί της Κύπρου).

- Τον εντέχνως καλλιεργημένο από Βρετανία και Τουρκία φανατισμό του τουρκοκυπριακού όχλου που επιδιδόταν σε σφαγές Ελλήνων, βανδαλισμούς εκκλησιών και λεηλασίες περιουσιών.

- Την ηγεσία του ΑΚΕΛ και τους φανατικούς Κύπριους κομουνιστές οι οποίοι, ερχόμενοι σε πλήρη αντίθεση με τις ιδεολογικές τους διακηρύξεις εξυπηρέτησαν, έστω και χωρίς να το συνειδητοποιούν, τους ιμπεριαλιστές, τους κεφαλαιοκράτες, τους αποικιοκράτες.

Τέλος, ο εντοπισμός των λαθών και των αρνητικών πλευρών αυτού του αγώνα, αλλά και οι διαπιστώσεις για την κυνική επιβολή των συμφερόντων των ισχυρών εις βάρος των απαράγραπτων δικαιωμάτων κάθε λαού, δεν αναιρούν αλλά ενισχύουν τη διαχρονική αξία των λόγων του Ερμοκράτη του Συρακούσιου όπως τα παραθέτει ο πατέρας του πολιτικού ρεαλισμού, ο Θουκυδίδης, δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν. Μια αλήθεια άκρως επίκαιρη και κατά την παρούσα κρίσιμη φάση που διέρχεται το Κυπριακό:

«Δεν κατηγορώ εκείνους που επιζητούν να επεκτείνουν τη δύναμή τους, αλλά εκείνους που
είναι πρόθυμοι να υποταχθούν.» (Θουκυδίδου Ιστορία, Δ 61)

ΙΩΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ (ΙΩ) ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
http://www1.antibaro.gr/attachments/kalogeropoulou-kupros.pdf
Ευχαριστώ τον Κο. Δουδή για την επισήμανση του άρθρου αυτού.

8 σχόλια:

  1. "Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΟΤΑΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ".
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ
    ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΥ (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ).

    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΣΤΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
    Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.
    ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.

    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ.
    ΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΧΟΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΟΥΝ.
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ Ή ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ;ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
    ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΡΑΥΓΑΖΟΝΤΕΣ.
    Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    ΟΙ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΕΙΟΔΟΣΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 60-70 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ.
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_4943.html
    Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2010
    Ο Καβάζογλου με την τουρκική και ο Μισιαούλης με την ελληνική. Αντρίκια πράγματα.

    Γιώργο ρώτα τον Μπελογιάννη να μας πεί πως,πότε και σε τι κατάσταση επέστρεψε ο Ζαχαριάδης απο το Νταχάου.Απλά μια υπενθύμιση αν δε αμφιβάλεις δες Γυφτοδήμος και Χίλς.Εμφύλιος ως αντάλλαγμα των Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών το παζάρι της διεθνικής αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗΣ, ΕΖΗΣΑΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΠΟΥ Ο ΣΟΒΙΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΦΟΡΤΕ ΤΟΥ.
    ΜΠΗΚΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ "ΤΥΦΛΟΥΣ" ΤΟΥΡΚΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΜΤ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ.
    ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΖΕΙ ΕΝΑ ΛΑΟΣ : ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΘΝΗ. ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΥΤΑ. ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ.
    ΟΙ ΔΥΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΞΥΝΣΗ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΔΙΑΚΑΩΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΟΤΙ @@@ΡΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΤΡΑΒΗΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΣΕΓΓΙΣΕΙΣ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΙΘΙΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
    ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ, ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΩ ΟΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΑ ΜΑΓΙΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΖΕΙ ΕΝΑ ΛΑΟΣ : ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΘΝΗ.

    Γιωργο δεν υπάρχουν Τουρκοκύπριοι Αλλά Τουρκοι της Κύπρου.

    Ο Εθνικισμός είναι μια μέθοδος ανάλυσης παρωχημένη της Αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΧ ΒΡΕ ΚΑΥΚΑΣΙΕ!
    ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ.
    ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
    ΦΙΛΕ, 12 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΟΚΤΗΤΕΣ 166 ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟ Χ.Α.Α. ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΦΙΛΕ. ΓΙΑΥΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
    ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ.
    ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟ.
    Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΡΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΕΡΝΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΡΩΤΑ;
    ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ. ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ - ΕΘΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΝΑ ΕΧΘΡΟΥΣ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΧΘΡΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙ: " ΕΧΩ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ". ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΠΑΛΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΟΛΙΣ ΑΝΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ.Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΟΝΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΕΔΙΑ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.ΦΙΛΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΘΑ ΜΑΣ ΚΝΕΙ ΔΟΥΛΟΥΣ Ή ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΓΑΛΟ Ή ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΙΣΡΑΗΛ - ΙΡΑΝ ΚΛΠ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΕΚΑΝΕ.ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΔΟΜΙΚΟΥΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι λεγόμενοι Τουρκοκύπριοι , δεν είναι τίποτε άλλο παρά Κύπριοι , δηλαδή Έλληνες , που εξισλαμίστηκαν από την οθωμανική εξουσία.

    και μέσα στην Τουρκία , οι έχοντες τουρκική καταγωγή (ούραλ-αλτάι), είναι μειονότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10:52 Δεν υπάρχουν αυτοί που αναφέρεις.Ο Ορος Τουρκοκύπριος είναι "τεχνικός" εξυπηρετεί συγκεκριμένους κύκλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι τουρκοκύπριοι δεν ήταν απλά έλληνες που εξισλαμίστηκαν. Ήταν και αυτοί επικοι που κουβαληθήκαν με την κατάληψη της Κύπρου από τους τούρκους.
    Μερικοί ήταν έλληνες και μερικοί καθολικοί που εξισλαμίστηκαν αλλά αυτοί ήταν μειοψηφία. Έχεις ακούσει/διαβασει ποτέ τουρκοκύπριο να λέει ότι ήταν κάποτε Έλληνες? Έχουν ποτέ δείξει οι τουρκοκύπριοι οτιδήποτε φιλελληνικό η' κάτι θετικό προς την Ελλάδα? ΠΟΤΕ.
    Πρέπει οι μύθοι για τους τουρκοκυπρίους να σταματήσουν και να δούμε καθαρά τον βρόμικο ρόλο τους κατά την διάρκεια της ιστορικής παρουσίας τους στην Κύπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.