30/3/10

Βέλγιο: Πλήρης απαγόρευση της μαντίλας σε δημόσιους χώρους

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η ψήφιση ενός νομοσχεδίου στο Βέλγιο, σύμφωνα με το οποίο θα απαγορεύεται η χρήση της ισλαμικής μαντίλας σε όλους τους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των δρόμων. Η επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Μαρτίου το νομοσχέδιο το οποίο θα απαγορεύει τη χρήση της μαντίλας σε δημόσιους χώρους και το οποίο κατατέθηκε από το κόμμα των Φιλελεύθερων για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα.

Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει ότι τα άτομα που εμφανίζονται σε δημόσιο χώρο με ολόκληρο ή ένα μέρος του προσώπου τους καλυμμένο ή κρυμμένο από ένδυμα με τρόπο ώστε να μην μπορεί να αναγνωριστεί θα τιμωρούνται με πρόστιμο ή ακόμη και με ποινή φυλάκισης από μία έως επτά ημέρες. Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο σε εορταστικές εκδηλώσεις, όπως το καρναβάλι, οι οποίες έχουν εγκριθεί με δημοτική απόφαση. Στον όρο «δημόσιος χώρος» περιλαμβάνονται όλοι οι δρόμοι, οι δημόσιοι κήποι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις ή τα κτίρια δημόσιας χρήσης.

Η πρόταση έχει λάβει την υποστήριξη των πέντε κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του φιλελεύθερου Μεταρρυθμιστικού Κινήματος (MR), συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Εσωτερικών και στη συνέχεια, πιθανότατα στις 22 Απριλίου, από την Ολομέλεια της Βουλής. Με το νόμο αυτό το Βέλγιο γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα απαγορεύσει τη χρήση της μαντίλας στο δρόμο.

agelioforos.gr

17 σχόλια:

  1. "Απίστευτο! Αντι να επιτίθονται όλοι στα ακροδεξιά φασιστικά καθάρματα που δολοφονούν πλέον χωρίς τύψεις, συνεχίζουν να αναπαράγουν τις ίδιες αηδίες,κατηγορώντας άσχετους κι ας έγινε ανάληψη!Ήταν ολοφάνερο ότι ήταν ακροδεξιοί οι βομβιστές, αφού αυτοί μόνο κάνουν τυφλά χτυπήματα (βλέπε Ιταλία). Αλλωστε ίδια εκρηκτικά, σε ίδιο μεταλλικό σωλήνα είχαν χρησιμοποιηθεί από παρακρατικούς παλιότερα...

    σε επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών στη θεσσαλονίκη.Ο τρόπο! ς γόμωσης αυτός χρησιμοποιείται από στρατιωτικές ομάδες όπως ΟΥΚ και Ειδικών Καταστροφών για την εξουδετέρωση αρμάτων μάχης.Φως φανάρι από την αρχή ήταν ότι ήταν δουλειά ακροδεξιών η βόμβα στα πατήσια, κι όμως όλοι παίξαν το παιχνιδάκι της ΕΛΑΣ που επίτηδες δεν έδωσε αυτά τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Και το παιχνιδάκι συνεχίζεται δείχνοντας πόσο φασιστοποιείται η κοινωνία μας. Ιταλία θα καταντήσουμε κι εδώ, που δεν τολμά να βγει κανείς να διεκδικήσει οτιδήποτε...ντροπή μας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λες φιλε Ανωνυμε 30 Μαρτιου 9 42, σε διδαξανε για αυτα που λες? Εχεις υπερητησει σε μοναδα ΟΥΚ? Εχεις δει η και κατασκευασει Βομβα μονος σου? Και ποιους κατα την γνωμη σου δολοφονησε η Ακροδεξια μεχρι τωρα? Αναρωτηθηκες ποσους ανθρωπους εχουν σκωτωσει μεχρι τωρα, οι δηθεν προοδευτικη της αριστερας, χωρις τυψεις? Αν ημασταν Ιταλια οπως λες, δεν θα ψηφιζονταν ο νομος περι Ιθαγενειας, δεν θα εκαναν κρουαζιερα Τουρκικα πολεμικα, και της Βαρκες με τους Λαθρομεταναστες, δεν θα βουλιαζαν οι Λαθρομεταναστες οταν θα φτανανε κοντα στα Ελληνικα παραλια, αλλα θα βουλιαζε το λιμενικο η το Ναυτικο με γαζομα. Γιαυτο να μην ξανακουσω τετοιες αρλουμπες, εκτος και αν εχεις αποδηκτικα στοιχεια. Τοτε πρωτως να πας Αστυνομια.
    Ωσω της Διεκδικισεις του Ελληνικου Λαου σιγουρα δεν ειναι να γινουμε πολιπολιτισμικο μπαχαλο!

    Θρακιωτης
    Γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός αρμοδιότητας του κράτους ο καθορισμός του τι φοράμε, τι κρύβουμε και τι αποκαλύπτουμε, αν είμαστε μουσουλμάνοι, χριστιανοί, εβραίοι, άθεοι και σε όποιας μορφής κοινότητα και έθνος κι αν ανήκουμε οι πολίτες. Αν αποφασιστικά αντιμετωπιστεί ο εφαρμοσμένος ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ και η χειραγώγηση των μαζών από την πλανητική Ολιγαρχία ίσως γλυτωσουμε από τους πολέμους τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανωνυμε 30 Μαρτιου 9 42,


    Αφού σε χαλάει τι το πίνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γενικότητες 11:35
    Ελάτε στην Ελλάδα μπουρκοφόρες, να φοράτε ό,τι γουσταρετε. Έχουμε και υπυργό προστασίας μουσουλμάνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανωνυμε 30 Μαρτιου 9 42 μοιάζουμε να τρώμε χόρτο; Θα αναλάμβανε ποτέ την ευθύνη μιά τέτοια οργάνωση, όταν θα γινόταν γνωστό ότι, υπήρξαν θύματα;; Σαφώς και είναι προβοκάτσια. Συμπέρασμα: Γνωρίζουμε πλέον ότι την εθύνη την φέρει αντιεξουσιαστική οργάνωση. Δεν χρειάζεται να είσαι διάνοια για να το καταλάβεις.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τσακωστε τον "ανωνυμο" της 30 Μαρτίου 2010 9:42 μ.μ. Κατι ξερει αυτος/η. Η μαλλον ξερει πολλα.
    Φασιστες, Ναζι, Ρατσιστες, μωρε ποιος τα λεει και τα ξαναλεει αυτα συνεχεια;



    Omadeon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε Ανώνυμε 30 Μαρτίου 2010 11:35 μ.μ., δώσε βάση στο τι λέει ο Θρακιώτης από την Γερμανία. Γιά ποιού πολίτες μιλάς? Σε έπεισε το ΠΑΣΟΚ με την μπαρούφα του 'όλα γιά τον πολίτη'?

    Προπαγάνδα είναι. Εσύ και γω είμαστε υπήκοοι της πολυαρχίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Άκου πολίτες... μακάρι να είμασταν, αλλά δεν μασάς. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή!

    Και εφ'όσον δεν είμαστε πολίτες, το κράτος δεν μας ανοίκει. Ούτε το πολιτικό σύστημα μας ανοίκει εφ'όσον δεν είμαστε πολίτες.

    Άρα το κράτος ανοίκει στην πολυαρχία πίσω από την κομματοκρατία (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που μας κυβερνά τόσο βάναυσα. Άρα το 'κράτος' έχει κάθε αρμοδιότητα γιά τον άμεσο καθορισμό του τι φοράμε, τι κρύβουμε και τι αποκαλύπτουμε, αν είμαστε μουσουλμάνοι, χριστιανοί, εβραίοι, άθεοι και σε όποιας μορφής κοινότητα και έθνος κι αν ανήκουμε εμείς οι υπήκοοί του.

    Και με την ψήφο μας ξέρεις τι κάνουμε? Νομιμοποιούμε αυτούς τους καθορισμούς που μας επιβάλλει το κράτος. Δεν έχει σημασία τι ψηφίζουμε. Αρκεί το ό,τι ψηφίζουμε γιά να νομιμοποιούμε την πολυαρχία.

    Σε κούρασα ε? Να θυμάσε πως για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή!



    ΜοΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επιστροφή στον μεσαίωνα λοιπόν!

    Τα ίδια που επιβάλλουν οι μουσουλμάνοι επιβάλλουμε κι εμείς σε αυτούς. Λαμπρά..
    Σε λίγο οι νομοθεσίες μας δεν θα διαφέρουν παρά μόνο στην θέση των λέξεων "ο χριστιανός/μουσουλμάνος επιτρέπεται να..."
    Η λύση για τσουβάλιασμα όλων δεν είναι αυτή.
    Ας κάνουν διαπραγματεύσεις με κάθε μουσουλμανική χώρα ξεχωριστά σε πλαίσιο αμοιβαιότητας.
    Τα τζαμιά δεν μπορούν να είναι γενικώς μουσουλμανικά, αλλά πρέπει να είναι αιγυπτιακ, τυνησιακά, πακιστανικά κλπ της κάθε εθνικότητας. Το κάθε κράτος να είναι υπόλογο κι όχι οι μουσουλμάνοι γενικώς και αορίστως.
    Αν στην Σαουδική Αραβία δεν επιτρέπεται χωρίς μαντήλα, τότε να υποχρεώνονται μόνο οι Σαουδάραβες να βγάζουν την μαντήλα.
    Αν δεν επιτρέπεται οικοδόμηση ναού στο Πακιστάν, τότε μόνο οι Πακιστανοί να μη δικαιούνται τζαμί κλπ.
    Μόνο έτσι θα πάψουν οι "ψευδοαριστερές" και "πολιτικά ορθές" κραυγές κριτικής και μόνο έτσι θα περιοριστούν οι αδικίες και μόνο έτσι θα υπάρχει έλεγχος και ΥΠΟΛΟΓΟΙ για παρεκτροπές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στὴν Εὐρώπη σιγά - σιγά ἔχουν ἀρχίσει καὶ ξυπνᾶνε ἀπὸ τὸ ἰδεολόγημα τοῦ πολυπολιτισμικοῦ μοντέλου.
    Τέλος ἡ ἀποδόμησις τοῦ κάθε ἔθνους(αὐτὴ πλέον εἶναι ἡ νέα μορφὴ ἀποικιοκρατίας), διότι ἀλλιῶς γίνεσαι ἕρμαιο τῶν ἡγεμονικῶν κρατῶν, ὅπως οἱ Η.Π.Α., ποὺ προσπαθοῦν μὲ τὴν μαλακὴ ἰσχύ (Ἑλλάδα, μὲ διάφορες ἐκθέσεις γιὰ ἀνθρώπινα δικαιώματα κ.λπ.) ἢ μὲ τὸν πόλεμο (Ἰρακ, Ἀφγανιστάν) νὰ διαλύσουν τὰ ἔθνη γιὰ νὰ ἀπομιζοῦν τὸν κόσμο.
    Στὰ μουσουλμανικὰ κράτη δὲν ὑπάρχει αὐτὴ ἡ κοροϊδία τῆς ἀνοχῆς τῶν πάντων.
    Ὅταν λοιπὸν κάποιος θέλει νὰ δώση ἕνα ὄραμα στὸ ἔθνος του, τότε πρέπει νὰ βάλη κάποια πράγματα σὲ τάξη, ὥστε νὰ καταλάβουν τὰ μεγάλα ἡγεμονικὰ κράτη, ὅτι τὸ πάρτυ τελείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στὴν Εὐρώπη σιγά - σιγά ἔχουν ἀρχίσει καὶ ξυπνᾶνε ἀπὸ τὸ ἰδεολόγημα τοῦ πολυπολιτισμικοῦ μοντέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στὴν Εὐρώπη σιγά - σιγά ἔχουν ἀρχίσει καὶ ξυπνᾶνε ἀπὸ τὸ ἰδεολόγημα τοῦ πολυπολιτισμικοῦ μοντέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμείς οι Έλληνες υπήρξαμε μετανάστες σε όλη την γη.

    Όπου κι αν πήγαμε(η συντριπτική μας πλειοψηφία), μας κάλεσαν και πήγαμε.

    Σε καμία χώρα δεν επιβάλαμε το δικό μας.

    Συμμορφωθήκαμε με τους νόμους, τους κανόνες, τα ήθη και τα έθιμα της εκάστοτε χώρας που ζήσαμε.

    Σεβαστήκαμε τον λαό τους.

    Συμβάλαμε στις οικονομίες τους γιατί μας είχαν ανάγκη γι' αυτό και μας προσκάλεσαν να πάμε.

    Ούτε το 1% των Ελλήνων του εξωτερικού δεν υπήρξαν κακοποιά στοιχεία.

    Δεν κάψαμε ποτέ και πουθενά την σημαία του κράτους που μας φιλοξένησε.

    Αυτούς τους μετανάστες που έχει τώρα η Ελλάδα, ποιος τους κάλεσε;

    Ποιός τους είπε ότι η ψωροκώσταινα τους αντέχει;

    Πρέπει εμείς οι Έλληνες που ξέρουμε από προσφυγιά να αγαπάμε τους πρόσφυγες, ναι αλλά όταν έρχονται αυτοί με τον ρυθμό που έρχονται θα γίνουμε εμείς πρόσφυγες στην πατρίδα μας.

    Οι τηλεοράσεις πια δεν αναφέρουν την εθνικότητα των δραστών μιας ληστείας η ενός φόνου διότι εννέα στα δέκα πρόκειται για αλλοδαπούς.

    Αυτό τώρα πως λέγεται;
    Συμπόνια; Συμπάθεια;
    Η μήπως.....κάτι άλλο;
    Η συντριπτική πλειοψηφία (το 90%) των αλλοδαπών στην Ελλάδα είναι ανεπιθύμητοι γιατί δεν αντέχει η Ελλάδα .Πόσο μάλλον τώρα σε εποχή οικονομικής καταστροφής.
    Όλα τα άλλα είναι λόγια για βολεμένος κωλαράδες και για αργόμισθους δημοκράτες.
    Ακούστε και λίγο τον αναστεναγμό του λαουτζίκου που δεν ζει στα βόρεια προάστια αλλά ζει συντροφιά με τα εισαγόμενα κακοποιά στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε συνέχεια του παρόντος άρθρου, τελικώς Υπερψήφισε την απαγόρευση της μπούρκας και του νικιάμπ η Βουλή του Βελγίου .

    Οι Βέλγοι είναι πιο πεπειραμένοι από εμάς στην μετανάστευση και τουλάχιστον ξέρουν τι θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εχουν απολυτο δικειο οι βελγοι τους ευχομαι οτι καλυτερο,να απαγορευτει αυστηρα η μαντιλα ακομα και για τις γιαγιαδες και για τις γυφτισες και για τις μουσουλμανες με αυστηρη ποινη σ ολες μεγιστου χρηματικου ποσου και πολλα ετοι φυλακισης,πρεπει να τελειωνουμε μ αυτο το ισλαμ εχουμε αγανακτησει ολη η γη,κοντευουμε να εξισλαμιστουμε,εθνικισμος η μονη λυση,χουμε ολοι μ αυτον τον εφιαλτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχουν απολυτο δικειο οι βελγοι τους ευχομαι οτι καλυτερο,να απαγορευτει αυστηρα η μαντιλα ακομα και για τις γιαγιαδες και για τις γυφτισες και για τις μουσουλμανες με αυστηρη ποινη σ ολες μεγιστου χρηματικου ποσου και πολλα ετοι φυλακισης,πρεπει να τελειωνουμε μ αυτο το ισλαμ εχουμε αγανακτησει ολη η γη,κοντευουμε να εξισλαμιστουμε,εθνικισμος η μονη λυση,χουμε ολοι μ αυτον τον εφιαλτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.