30/3/10

«Ψαλίδι» στους εξοπλισμούς ζητά ο Μπαγίς

Έντονη κριτική προς τη Γερμανία και τη Γαλλία άσκησε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας με την Ε.Ε, Εγκεμέν Μπαγίς για την πίεση που ασκήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Αθήνα αναφορικά με την δημοσιονομική της πολιτική. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα δηλώσεις του Μπαγίς που δημοσιεύονται σε άρθρο των New York Times, o Τούρκος υπουργός Επικρατείας σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, άσκησε έντονη κριτική προς τη Γαλλία και τη Γερμανία που προσπαθούν, όπως είπε, να πουλήσουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή την πιέζουν να προβεί σε δραστικές περικοπές. Επίσης ο Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε ότι η Τουρκία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει τη Ελλάδα να αποφύγει την "οικονομική καταστροφή" ανταποκρινόμενη σε οποιαδήποτε κίνηση της χώρας που θα έχει ως στόχο το πάγωμα ή τον περιορισμό των στρατιωτικών της δαπανών. "Μια από τις αιτίες της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας είναι η προσπάθειά της να συναγωνιστεί την Τουρκία στους αμυντικούς εξοπλισμούς" είπε και πρόσθεσε: "Ακόμη και αυτές οι χώρες που λένε ότι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα αυτή τη δύσκολη στιγμή παράλληλα τής πουλάνε στρατιωτικό εξοπλισμό...Η Ελλάδα δεν χρειάζεται καινούργια τανκς, πυραύλους, υποβρύχια ή στρατιωτικά αεροπλάνα. Όπως επίσης και η Τουρκία. Έχει έρθει η ώρα να γίνουν περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Ούτε η Τουρκία, αλλά ούτε και η Ελλάδα, χρειάζονται γερμανικά ή γαλλικά υποβρύχια".

"Είναι καλό να υπάρχει θετική ρητορική, αλλά καλύτερο είναι να συνοδεύεται και από αντίστοιχες πράξεις" φέρεται σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα ότι δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η οποία επικαλείται στοιχεία του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα το 2008 ξόδεψε το 2,8% του ΑΕΠ της, δηλαδή 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ενώ η Τουρκία αντίστοιχα ξόδεψε 1,8% του ΑΠΕ της, δηλαδή 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τον ίδιο σκοπό.
enet.gr

13 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά το είπε ο άγνωστος Έλληνας Αξιωματούχος πως δεν φτάενι μόνο η καλή ρητορική αλλά να συνοδεύεται και απο ανάλογες πράξεις και σίγουρα οι δηλώσεις του ΜΠΑΓΙΣ πως το λένε αυτό τον Τούρκο αλλά δεν ταιριάζει με τον Νεοθωμανισμό του προισταμενού του του Νταβούτογλου ούτε με τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού του Τούρκικου στρατού του Μπασπούγκ ότι μία αυτοκρατορία για να είναι ισχυρή πρέπει να έχει και πανίσχυρο ναυτικό,τώρα εύχομαι και ελπίζω τα δικάμοας χαιβάνια οι πολιτικοί να μην τσιμπήσουν με τις παπαριές του ΜΠΑΓΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο JEFFREY ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙ!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσέξτε αυτή ακριβώς η θέση είναι θέση και των ευρωπαίων «πρασίνων» αλλά και των «ελλήνων» «πρασίνων». Αυτοί που τους ψήφησαν ας έχουν υπ’ όψη τους αυτές τις «συμπτώσεις».

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα τσίπα πια δεν έμεινε;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ελπίζω τα δικάμοας χαιβάνια οι πολιτικοί να μην τσιμπήσουν με τις παπαριές του ΜΠΑΓΙΣ."

    Poso stixima pas oti tha tsimpisoun ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 30 Μαρτίου 2010 3:07 μ.μ.

    Πόσο στοίχημα πάτε και οι 2 πώς δεν πρόκειται περί τσιμπήματος αλλά μεθοδικού ξεπουλήματος;
    Τα μογγόλια μιλάνε έπειτα απο συννενόηση με τα δικά μας πουλημένα τομάρια.
    Θα μάθουμε τί λένε οι επιστολές;
    Πόσο κοστολογεί τον ύπνο του το παιντί ξέρει κανείς;
    Γιατί κοιμούνται όλοι οι Ελληνες τον ύπνο του δικαίου θα μου πεί κανείς;
    Ντροπή,κατάντια,ξεπεσμός...Αρκετά πια,αρκετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε ανώνυμε μην μου λες τέτοια και ειδικά να μου προτείνεις να βάλουμε στοίχημα γιατί ανατριχιάζω και στην σκέψη ότι μπορεί και να έχεις δίκιο,εδώ θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση στον τιμημένο Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού που για μένα θα είναι πάντα Αξιωματικός του ελληνικού Στρατού ακόμα και αν παραιτήθηκε η τον παραίτησαν ποτέ δεν κατάλαβα πραγματικά τι από ταν δυό,Κύριε Καλλεντερίδη εσείς με τις τόσες μεγάλες γνώσεις που έχετε πάνω στον Τουρκικό ψυχισμό πιστεύεται πραγματικά ότι οι προτάσεις του ΜΠΑΓΙΣ έχουν έστω και ψήγματα ειλικρίνειας?η τα λέει αυτά βάσει ενός σχεδίου για να αποκοιμήσει τα δικά μας εδώ ξεφτέρια πολιτικούς κια ειδικά τους σημερινούς κυβερνώντες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eυχαριστώ τους φίλους μας τους Τούρκους για την διαφήμιση που μας κάνουν. Στην φωτογραφία, το λιμανάκι των Χανίων. Δεξιά ο Φάρος κι αριστερά το φρούριο του Φιρκά, όπου επήρθη η Ελληνική Σημαία to 1913.

    Το τι γράφουν, πρέπει να μας το πει κάποιος που ξέρει τουρκικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα η Ελλάδα έχει ήδη περικόψει τους εξοπλισμούς. Είναι φαεινότερον ηλίου ότι τώρα θα βρει πάτημα να τους μειώσει στο ελάχιστο, ελλείψει χρημάτων. Τι τα θέλετε τα στοιχήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Den xreiazontai megales agores aeroplanon,antiaeroporika xriazontai pou einai pio fthina
    To pantsir s1 einai ena kalo anti aeroporiko 15 ekatomirion tin monada(gemistes,kurios oxima kai epidiorthotes) anti gia 70 ekatomiria ana aeroplano pou etsikai allios den to petame giati kostizei kai einai kai epikindina!
    yparxoun kai alla systimata...
    To pantsir mporei na apokrousei pyrablous antirantar kai blimata harpi.Torabgike se paragogi kai apo oti gnorizo mexri kai ditikoi analites se diafora site lene oti kanei tin diafora...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό είναι πολύ δύσοσμο.
    Βρωμάει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η τουρκία παράγει όπλα και είναι λογικό να μειώσει συνεργασίες με το εξωτερικό ,εμείς αγοράζουμε όπλα διότι απαιτείται απο την δομή της ελλ.οικονομίας προκειμένου να εξάγουμε διαφόρων ειδών προιόντα ,απο αγροτικά έως την εισρροή τουριστών .
    Ακόμη και οι εγγραφές στον προυπολογισμό έχουν ταμειακό χαρακτήρα διότι μπορεί να εμφανίζονται ως χ κόστος αλλα δεν συμπεριλαμβάνονται τα οφέλη των αντισταθμιστικών που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν το κόστος ,άλλο αν δεν εμφανίζονται ποτέ η γίνονται μίζες .

    η τουρκία λοιπόν θα μπορεί να εξοπλίζεται ελεύθερα με την δικαιολογία οτι εξάγει σε αντίθεση με μας και τις περικοπές δαπανών .

    Αν θέλουν να δείξουν αγαθές διαθέσεις ας συμφωνήσουν πρώτα και λύσουν τα ζητήματα της υφαλοκρηπίδας με κοινή αποδοχή των συνόρων και απο τις 2 πλευρές και μετα το συζητάμε .

    σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρόκειται για παγίδα .
    Λ.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ασφαλως θα συμφωνησω με τον τουρκο γιατι εχει δικιο απλα εκει που τα χαλαμε ειναι οτι η προυποθεση γιαυτη την φιλια ειναι η συνεκμεταλευση του Αιγαιου πελαγους,φυσικα δεν το λεει αλλα το εννοει γιατι οπως ειναι γνωστον στην πολιτκη καποια πραγματα λεγονται αλλα δεν εννοουνται και καποια δεν λεγονται αλλα εννουνται,γκε γκε αριστερες περιστερες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.