30/3/10

Ξένη εμπλοκή βλέπει η Μόσχα στο μακελειό

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εμπλοκής ξένων στην φονική επίθεση στο μετρό της Μόσχας, σύμφωνα με δηλώσεις του στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβεντεφ, του εξέφρασε τα συλλυπητήρια των Αμερικανών για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση και πρόσφερε κάθε βοήθεια εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τη Ρωσία, ώστε να βοηθήσουν στο να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι οργάνωσαν αυτή την επίθεση», αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
http://www.hbnews.gr/permalink/29283.html

«Τέλος των ψευδαισθήσεων» για τη Ρωσία
Για το «τέλος των ψευδαισθήσεων» στον τομέα της ασφάλειας κάνει σήμερα λόγο ο ρωσικός Τύπος.

Ο ρωσικός Τύπος μιλά σήμερα για «το τέλος των ψευδαισθήσεων» σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στη Ρωσία, ύστερα από τις χθεσινές βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας που στοίχισαν τις ζωές τουλάχιστον 38 ανθρώπων.

«Η πραγματικότητα έβαλε τέλος στις ψευδαισθήσεις περί ασφάλειας στην καθημερινή ζωή», γράφει η οικονομική εφημερίδα Vedomosti.

«Τα τελευταία χρόνια, οι αρχές και τα κρατικά κανάλια έκαναν τους Ρώσους να πιστεύουν ότι η τρομοκρατία περιορίζεται στον Βόρειο Καύκασο και δεν απειλεί τους απλούς πολίτες», συνεχίζει η εφημερίδα.

«Δύο εκρήξεις μέσα σε μισή ώρα. Και πού; Στο κέντρο της Μόσχας, στην καρδιά της χώρας. Κάτω από τη μύτη των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας», γράφει η καθημερινή εφημερίδα Tvoi Dien.

Ο αντίκτυπος αυτής της επίθεσης υπήρξε «αναμφίβολα εκκωφαντικός» γράφει η εφημερίδα Vremia novoste?, η οποία κάνει λόγο για την επιστροφή του «μεγάλου τρόμου» στη Μόσχα, ύστερα από αρκετά «σχετικά ήρεμα» χρόνια.

«Αυτό που συνέβη απέδειξε ότι οι αρχές δεν είχαν καταφέρει ουσιαστικές προόδους στην επίλυση του προβλήματος στο Βόρειο Καύκασο», εκτιμά η ίδια εφημερίδα η οποία αναρωτιέται «τι άλλα μέτρα μπορούν πλέον να ληφθούν κατά της τρομοκρατίας;».

«Ενισχύσαμε τους νόμους ενάντια στους υπόπτους για τρομοκρατία, αλλάξαμε τη δομή των οργανισμών που εγγυούνται την ασφάλεια και αυξήσαμε τον αριθμό των μελών τους, δημιουργήσαμε εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή», υπενθυμίζει η Vremia novoste?, πριν υπογραμμίσει ότι «τίποτα από όλα αυτά όμως δεν μπόρεσε να μας προστατεύσει από την επιστροφή των τρομοκρατών στη Μόσχα».

Τουλάχιστον 38 νεκροί και πάνω από 70 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις χθεσινές επιθέσεις, οι οποίες αποδίδονται από τις αρχές σε δύο γυναίκες καμικάζι που σχετίζονται με τους αντάρτες του ρωσικού Καυκάσου, ενώ ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έκανε λόγο και για το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν διασυνδέσεις με εξτρεμιστές που δρουν στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

12 σχόλια:

  1. Δεν είναι κάτι νέο ή πρωτοφανέρωτο η εμπλοκή ξένων σε τέτοιου είδους ενέργειες στην Ρωσία. Στα γεγονότα του Καυκάσου υπήρξε πολύ ευρεία εμπλοκή ξένων. Αλλά αυτές οι ενέργειες όσο και αν κάποιοι θέλουν να λένε πως είναι η «επιστροφή» στην βία η πραγματικότητα είναι πως είναι σημάδια ενός μειούμενου δυναμισμού της βίας. Αν θα δούμε την πρόσφατη ιστορία πολλά από τα πρόσωπα που στήριξαν το «χαλιφάτο του Καυκάσου» βρήκαν καταφύγιο στην Μ. Βρετανία. Ας πούμε ένα τέτοιο πρόσωπο ήταν ο Λιτβινένκο. Αλλά το σοκαριστικό είναι πως υπήρχαν και μέσα στην ρωσική ελίτ πρόσωπα που έβλεπαν με συμπάθεια την ένοπλη εξέγερση του Καυκάσου. Σε εμάς που έχουμε μεγαλώσει σε ένα κράτος έθνος είναι σοκαριστικό το πόσοι πολλοί ρώσοι διαστρέβλωναν την ίδια την ουσία μαζικών τρομοκρατικών χτυπημάτων ώστε να καλλιεργήσουν την αμφισβήτηση της δυνατότητας του ίδιου του κράτους τους να χειριστεί την κατάσταση καθώς δημιουργούσαν φόβο και αβεβαιότητα στους ίδιους τους συμπατριώτες τους την οποία πουλούσαν με χυδαίο τρόπο (σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;). Αλλά το μέτρο που θα μας δώσει τα εργαλεία για να κατανοήσουμε την ρωσική πραγματικότητα είναι η πολιτική ορθότητα που ακολουθήθηκε στην Ρωσία για πολλές δεκαετίες και επέβαλε ένα ορισμένο τρόπο σκέψεις που κατέστειλε με κάθε μέσο το εθνικό αίσθημα και το θρησκευτικό αίσθημα και προσπαθούσε αντί αυτών να δημιουργήσει με «επιστημονικά – ψυχολογικά» μέσα συλλογικότητες συμφερόντων και όχι μεταφυσικής όπως είναι το έθνος ή το θρησκευτικό δόγμα. Αυτό δημιούργησε προσωπικότητες που ναι μεν δηλώνουν άθεες αλλά πάντα μετέωρες ψάχνουν να βρουν συλλογικότητες στις οποίες θέλουν να ανήκουν και από αυτές τις συλλογικότητες ιδιαίτερη αίγλη έχει η ισλαμική κοσμοθεώρηση. Και ξαφνικά μετά θάνατον αποκαλύφθηκε ότι ο Λιτβινένκο ήταν μουσουλμάνος. Αν μπορεί κανείς να κατανοήσει ποια θα μπορούσε να είναι η συμβολή ενός και μόνο ταπεινού έλληνα ως προτύπου με την παραδοσιακή του συγκρότηση της συλλογικότητας της θρησκευτικής και της εθνικής σαν μέτρο σύγκρισης για να ξανανακαλύψουν οι ίδιοι οι ρώσοι τις δικές τους αντίστοιχες ξεχασμένες συλλογικότητες τότε ίσως και να μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει η συντήρηση αυτών των συλλογικοτήτων στην Ελλάδα για τον ευρύτερο κόσμο. Έχουν χάσει την πίστη τους στον εαυτό σαν εθνικό σύνολο αλλά και ως άτομα. Εμείς κάποτε τους διδάξαμε πολιτισμό, μπορούμε να το κάνουμε και τώρα ξανά. Άλλη μια φορά. Αρκεί βέβαια εμείς οι ίδιοι ως έλληνες να διαφυλάξουμε τις από παντού βαλλόμενες συλλογικότητές μας. Εθνικές και θρησκευτικές.-

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ Και για τους φίλους που ζουν με οράματα αποκάθαρσης του αρχαίου ελληνικού μεγαλείου θέλω να τους πληροφορήσω πως είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον πως στην Ρωσία υπήρξε μια συστηματικά προσπάθεια δικής τους «αποκάθαρσης» μέσα απ’ την προώθηση του παγανισμού και της λατρείας της φύσης (εκεί δεν έχτιζαν Παρθενώνες). Αυτή η προσπάθεια είχε συγκεκριμένη πηγή χρηματοδότησης στην Αμερική και έγινε για να επιταθεί η κοινωνική αποσύνθεση της δεκαετίας του ‘90. Αν ζήσει κανείς και εδώ και εκεί αποκτά μια πολύ σφαιρική εικόνα για την σχηματοποιούμενη «μαλακή ισχύ» και πως αυτή χρηματοδοτείται και χρησιμοποιεί από νοσταλγικές επιστροφές σε ένα «λαμπρό παρελθόν» έως διαμελισμένα κορμιά που κείτονται στους δρόμους. Με μόνο στόχο την απαξίωση των συλλογικοτήτων. Το δυσάρεστο είναι ότι και εκεί όπως και εδώ θα βρουν πολλούς ντόπιους πρόθυμους ανεγκέφαλους αναμεταδότες τέτοιες ενέργειες. Είτε επειδή υπάρχει κέρδος είτε επειδή υπάρχει απροσμέτρητη ανοησία και μια άβυσσος ψυχολογικών συμπλεγμάτων κατωτερότητας. Το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ στα ράφια του ιδεολογικού σούπερ μάρκετ υπάρχουν όλα τα ακραία φρούτα είτε δεξιά είτε αριστερά στο τέλος ο υπηρετούμενος σκοπός είναι ένας. Και εδώ και εκεί.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ρωσική εφημερίδα Kommersant, αναφέρει οτι οι γυναίκες καμικάζι εκπαιδεύθηκαν στην Τουρκία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο προσκυνάνε αυτά θα παθαίνουν. Όποιος δεν αναταποδίδει χτυπήματα με την ίδια δύναμη, χάνει. Η τρομοκρατία μόνο με τρομοκρατία μπορεί να αντιμετωπισθεί. Το αντάρτικο μόνο με αντάρτικο. Ο θρησκευτικός φανατισμός μόνο με θρησκευτικό φανατισμό. Όλα τα άλλα δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Χριστιανική κουλτούρα είναι φτιαγμένη από την φύση της να χάνει από τον Ισλαμισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος εμπλέκεται με..."στρατηγικούς εταίρους" τύπου Τουρκίας, αυτά παθαίνει. Δεν ρωτήσατε και Αμερικάνους που πάθανε το κάζο κατά την εισβολή στο Ιράκ... αλλά πρέπει να πάθει και η Βρετανία κανα καζο από τον lover της τον Τούρκο για να τσούξει λίγο...
    Όσον αφορά εμάς... άστα καλύτερα... η οθωμανοποίησή μας καλά προχωρεί. Μην την πατήσουν κι άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Χριστιανική κουλτούρα είναι φτιαγμένη από την φύση της να χάνει από τον Ισλαμισμό.

    Αναλόγως πως ενοεί καθένας το χάνει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ''μέσα απ’ την προώθηση του παγανισμού και της λατρείας της φύσης''

    Σωπα ρε Ελευθεριε, απο σημερα κι ολας θα αγορασω θυμιατο και θ'αρχισω να διαβαζω τα εβραικα παραμυθακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ANTE RE KARABOSKYLLO
    AGORASE ENA KORANI DUO TREIS FORITES BOMBITSES KAI TRABA ISLAMISTIS GIA NA NIKISIS AFOU THELEIS NIKES.MIA XARA EINAI I KOULTOURA MAS ALLA AMA S ARESEI TO ISLAMIKOKABLI TO TROS KAI LES KAI EUXARISTO...ENO AMA THES NA GINEIS PAGANISTIS TRABA NA SFAXEIS KANENA GIA THISIA STOUS THEOYS, AMA ISE EBRAIOS DEN XREIAZETAI NA KANEIS TIPOTA OI ISLAMISTES ERXONTAI KAI TOYS SFAZEIS!

    H TOURKIA DEN EXEI MELLON, AS EINAI KALA H ROSSIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνέχεια

    Αντικαθεστωτικοι Κουβανοι εκπαιδευοντο σε εκρηκτικα και υποθαλασσιο "σαμποταζ" στο Harvey Point Defense Testing Activity, στρατοπεδο της CIA στην Βορεια Καρολινα.

    Ευτυχως ο Κεννεντυ δεν πεισθηκε.

    Απο το 1960 χιλιαδες Κουβανοι αντικαθεστωτικοι, Ισραηλινοι, Νικαραγουανοι Κοντρας, αλλα και Αραβες περασαν απο τα στρατοπεδα εκπαιδευσης τρομοκρατων της CIA μαθαινοντας πως να κατασκευαζουν και να χρησιμοποιουν βομβες με αγροτικα χημικα, αυτοσχεδιες Ναπαλμ, Μολοτοφ κοκτειλς και πλαστικα εκρηκτικα.
    Θα αναφερθω επισης και στην τρομοκρατια απο "τριτο μερος" False Flag Terrorism η οποια γινεται για να ενεπλεξη σε πολεμο δυο αλλα κρατη. Γνωστοτατο παραδειγμα η βομβα στην Ντισκο του Βερολινου Le Belle στις 5 Απριλιου 1986, οπου συχναζαν αμερικανοι στρατιωτικοι. Η επιθεση τραυματισε 230 ατομα ενω φονευσε δυο αμερικανους και μια εκδιδομενη Τουρκαλα. Αμεσως ο δυτικος τυπος κατηγορησε τον τρομοκρατη Κανταφι. Δεκα μερες αργοτερα οι ΗΠΑ επεδραμαν αεροπορικα και βομβαρδισαν σε μεγαλη κλιμακα την Λιβυη με αρκετα θυματα συμπεριλαμβανομενου και ενος μωρου, θυγατερα του Κανταφι.

    Αργοτερα ομως ηλθε στης επιφανεια η αληθεια οτι η βομβα τοποθετηθηκε απο την ισραηλινη Μοσσαντ πρακτορeς Mohammed Amairi, "Mahmoud" Abu Jaber και Musbah Eter ο οποιος ηταν ο ρουφιανος της CIA στην Λιβυκη Πρεσβεια. Η τρομοκρατικη πραξη αυτη εγινε ενα μηνα μετα που πρακτορες του ισραηλινου Ναυτικου τοποθετησαν συσκευη "Δουρειο Ιππο" σε επικοινωνιακο δυκτιο μεσα σε Λυβικο εδαφος. Αυτη η συσκευη μετεδιδε πλαστα σηματα τα οποια οι δυτικες υπηρεσιες κατασκοπιας μετεφραζαν σαν αληθινα ωστε να πεισουν το ηθοποιο Ρηγκαν και να δικαιολογησει τον βομβαρδισμο της Λιβύης.
    Τρανταχτο και ποιο προσφατο παραδειγμα το Λοκερμπι.

    Αυτα λοιπον ναχουμε στο μυαλο μας οταν διαβαζουμε η βλεπουμε προπαγανδα του καθε καλοπληρωμενου Αλαφουζου, Λαμπρακη, Μπομπολα, Κοκαλη κλπ. κλπ.


    Παναγιώτης Κορωναίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαβαστε με προσοχη κι αυτο:


    >Η "Στρατηγικη της Εντασης"

    Στην πραγματικοτητα η "στρατηγικη" αυτη σκοπευει να σπειρη στις ανθρωπινες μαζες το φοβο σε υψιστον βαθμο.

    "Ενταση" ενοειται η ψυχικη και ψυχολογικη εξαθλιωση ενω "Στρατηγικη" η τεχνικη που χρησιμοποιηται για να πετυχη αυτος ο σκοπος του απολυτου φοβου των πολιτων. Μια τρομοκρατικη πραξη σε δημοσιο χωρο οπως ενας σιδηροδρομικος σταθμος, ενα σχολικο λεωφορειο, η ενα εμπορικο κεντρο ειναι μια τυπικη ενεργεια να εφαρμοστη η Στρατηγικη της Εντασης. Μετα την τρομοκρατικη ενεργεια οι πρακτορες που την εξετελεσαν- και αυτο ειναι βασικωτατον-κατηγορουν ασχετους ή τους πολιτικους αντιπαλους τους ενω ταυτοχρονα τοποθετουν ή αποσυρουν ενοχοποιητικα στοιχεια. Πρεπει να σημειωθη οτι ο στοχος της τρομοκρατιας ΔΕΝ ειναι οι νεκροι ή οι τραυματιες, αλλα ο απλος κοσμος ο οποιος πρεπει να αρχιση να φοβαται. (Βλεπε 11/9/01-ΗΠΑ).

    Εχουμε πλειστα οσα παραδειγματα που σχετιζονται με την "Στρατηγικη της Εντασης" η οποια χρησειμοποιηται και εναντιον κρατων.

    Το 1954 στρατιωτικες μυστικες υπηρεσιες του Ισραηλ εβαζαν βομβες σε Βρετανικων και Αμερικανικων συμφεροντων, κτιρια στην Αιγυπτο με σκοπο να αμαυρωσουν τις σχεσεις της Αιγυπτου και της Βρετανιας καθως και των ΗΠΑ.

    Αυτη η τρομοκρατια ηταν υπο την επιβλεψη του εβραιου συνταγματαρχη Benjamin Giivi των μυστικων υπηρεσιων του Ισραηλινου Στρατου μα την συνεργασια των Moahe Dayan και Simon Peres.

    Απεδειχθη επεισης οτι ηταν μπλεγμενος στην τρομοκρατια αυτην και ο τοτε υπουργος αμυνης του Ισραηλ, Pinhas Lavon, ο οποιος μετεπειτα αναγκαστηκε να παραιτηθη αλλα η τρομοκρατικη ενεργεια αυτη πηρε το ονομα του.

    (Lavon affair). Αργοτερα το 1970 και 1980 οι εβραιοι της Μοσσαντ στρατολογησαν Παλαιστινιους προδοτες και Βορειο-Αφρικανους στην τρομοκρατικη οργανωση του Αμπου Νινταλ με στοχους να δολοφονησουν Παλαιστινιους ηγετες και να εκτελουν τρομοκρατικες ενεργειες εν ονοματι της Φαταχ με σκοπο να δυσφημησουν τον Παλαιστινιακο αγωνα και την Παλαιστινιακη αντισταση. Η Μοσσαντ εφευρε τοτε το καινουργιο "φρουτο της τρομοκρατιας" βαφτιζοντας μεσω των διεθνων εβραϊκων ΜΜΕ ολους τους Παλαιστινιους αγωνιστες για την ελευθερια τους, "τρομοκρατες".

    Παραλληλισμοι μπορει επιπελον να γινουν με τις αρχες της δεκαετια του 1960 επι προεδριας του Τζων Κεννεντυ. Επισημα εγγραφα του 1962, τα οποια αποχαρακτηριστικαν μολις το 2001, μας αποκαλυπτουν οτι ο αρχηγος των ενοπλων δυναμεων των ΗΠΑ, στρατηγος Lyman Lemnitzer εκανε προταση να χρησιμοποιησουν Κουβανους εξοριστους για να εκτελεσουν τρομοκρατικες βομβιστικες ενεργειες εναντιον των αμερικανων πολιτων σε αμερικανικες μεγαλουπολεις ωστε να δικαιολογησουν μια στρατιωτικη εισβολη στην Κουβα. Ουτως θα δυσφημηζαν τον Κουβανικο Λαο και τον Καστρο ιδιαιτερως ενω ταυτοχρονα θα καθυσηχαζαν την Δυση οτι ενας ακομα ασταθης παραγων για την διεθνη ειρηνη ειναι παρελθον.

    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Η θρησκεία έχει πάψει προ πολλού να είναι πηγή έμπνευσης και ενότητας στη Δύση. Πχ΄τώρα "πυροβολούν" καιτον (Γερμανό) Πάπα για να χτυπήσουν τη Γερμανία. Ούτε όμως το Ισλαμ είναι όπως το παρουσιάζουν δηλαδή μια δύναμη ενωμένη. Τα κρατικά συμφέροντα των επι μέρους αραβικών κρατών υπερτερούν της ενότητας που επικαλείται το Ισλαμ. Οι διαιρέσεις παραμένουν όπως επί Νάσερ όταν επικρατούσε ο κοσμικός αραβικός εθνικισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Η Χριστιανική κουλτούρα είναι φτιαγμένη από την φύση της να χάνει από τον Ισλαμισμό."

    Η Ορθοδοξία ΠΟΤΕ δεν ηττήθηκε από το Ισλάμ! Ηττήθηκε από την Δύση (όταν χάσαμε την πίστη μας), και μετά η Δύση μας παρέδωσε στο Ισλάμ.

    Χάνουμε από το Ισλάμ, όσο συνεχίζουμε να ακολουθούμε την Δύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.