1/12/11

Πραξικόπημα πράσινου φασισμού από το ΠΑΣΟΚ και τον Σπηλιόπουλο

Εισάγει ξανά στην πολιτική το ζήτημα της οικογενειακής ευθύνης!
Το «πραξικόπημα» της λογικής από τον Σπηλιόπουλο!
Nέα επίθεση από το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» του τέως υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη, που κατοικοεδρεύει -ελέω της κυβέρνησης Λουκά Παπδήμου- ακόμη στο Πεντάγωνο, από τον υφυπουργό Κώστα Σπηλιόπουλο, δέχτηκαν χθες οι Ενοπλες Δυνάμεις.

Ο κ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος τον Ιούνιο τη μια ημέρα απειλούσε ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και την άλλη έγινε υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, χθες μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM έγινε ο πρώτος πολιτικός μετά το 1974 που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε δημοσίως ανώτατο αξιωματικό ο οποίος διοικεί μονάδα των συνόρων ως... χουντικό πραξικοπηματία!
«Είναι και η ιστορία και η καταγωγή του ευέλπιδος. Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε εύελπις. Είναι ο συγκεκριμένος, ο οποίος έχει μια συγκεκριμένη καταγωγή, η οποία έχει καταγραφεί. Γι’ αυτό μας ανησυχεί πολύ περισσότερο» τόνισε δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν τον ενεργεία ταξίαρχο πατέρα του εύελπι, έναν ικανότατο αξιωματικό, ο οποίος υπηρετεί σε κρίσιμη μονάδα του Εβρου.
Τα ερωτήματα που τίθενται φυσικά είναι τι ακριβώς τον ανησυχεί. Μήπως κατέβει με τα τανκς ο πατέρας του ευέλπιδος από τη Θράκη; Για να κάνει τι; «Να τον δέσει»; Είναι φανερό ότι ο συγκεκριμένος παροξυσμός που έχει καταβάλει συγκεκριμένους πολιτικούς είναι γεμάτος υποκρισία και σίγουρα προβληματίζει για τους στόχους που εξυπηρετούν.
Επιπλέον ο κ. Σπηλιόπουλος σε άλλη γραμμή από αυτήν του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, που λέει ότι «περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να ληφθούν αποφάσεις», έδωσε άλλη διάσταση στο ζήτημα λέγοντας ότι «όλα αυτά δημιουργούν συνειρμούς ενδεχομένως πιο προχωρημένους και μας φέρνουν και στο παρελθόν».
Ο κ. Σπηλιόπουλος αναφερόμενος στον εύελπι είπε ότι «υπάρχει μια ιστορία για τον συγκεκριμένο εύελπι» και έθεσε ζήτημα για τη διοίκηση της σχολής αλλά και για τον πατέρα του ευέλπιδος. «Συμμετείχαν και άλλοι, δεν ήταν μόνος του» είπε ο κ. Σπηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι «δεν ενημερώθηκε άμεσα η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας» αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο και τη διοίκηση της σχολής. Κλείνοντας ο κ. Σπηλιόπουλος προσπάθησε να δώσει δραματικό τόνο λες και πρόκειται να γίνει… πραξικόπημα. «Θα είναι μια τραγωδία για τη χώρα, γιατί ζήσαμε εκείνη την εμπειρία, είδαμε πού μας οδήγησε και είδαμε και τα αποτελέσματά της» είπε σε μια αποθέωση, όμως, πολιτικής φαιδρότητας!
Την ίδια στιγμή, πάντως, το στράτευμα συνεχίζει να βράζει, καθώς οι πληροφορίες που φτάνουν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι ότι πολύ δύσκολα ο εύελπις θα γλιτώσει την απομάκρυνσή του από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων!


Η «Χουριέτ» για Φράγκο
Τον τέως αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο «φωτογραφίζει» η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» ως τον άνθρωπο που ετοίμαζε πραξικόπημα στην Ελλάδα. «Ο αρχηγός της τάφρου, που ξεφώνιζε για πραξικόπημα» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας, που εκμεταλλευόμενη τα μικροκομματικά και επικοινωνιακά παιχνίδια διαφόρων στην Αθήνα δημιουργεί κλίμα κατά της χώρας μας και γράφει ότι υπάρχουν ισχυρισμοί ότι πίσω από την τελετή με τους ύμνους της 21ης Απριλίου στη Σχολή Ευελπίδων κρύβεται ο στρατηγός Φράγκος. Η εφημερίδα τονίζει ότι ο ελληνικός Τύπος γράφει ότι γύρω από τον συγκεκριμένο στρατηγό είχε δημιουργηθεί ένα βαθύ κράτος. Η ίδια εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ο στρατηγός μιλά την τουρκική γλώσσα και είναι αυτός που σχεδίασε την τάφρο στον Εβρο.

Το νέο κόλπο με την αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες
Σενάρια μέσω του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Κώστα Σπηλιόπουλου για αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Στρατό Ξηράς από τους 9 μήνες που είναι σήμερα στους 12 επανήλθαν χθες, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ως ειδικού σκοπού και χρόνου, δεν έχει τη δυνατότητα να εμπλακεί σε τέτοια θέματα, που απαιτούν μια διαφορετική κυβέρνηση, η οποία θα έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή.
«Η μεγάλη μείωση της θητείας που έγινε στον Στρατό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Ενοπλες Δυνάμεις. Αυτό είναι σαφές και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο. Το να αυξηθεί η θητεία νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουν με ειλικρίνεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Θα τεθεί γρήγορα, πιστεύω, στο τραπέζι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιόπουλος μιλώντας στον Βήμα FM.
Επιπλέον, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε συζητήσει το θέμα με τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης, στάθηκε και στο θέμα των Επαγγελματιών Οπλιτών, τονίζοντας ότι «από τη στιγμή που σταματήσαμε να παίρνουμε και τους πενταετούς θητείας οπλίτες, γιατί πλέον δεν υπάρχουν κονδύλια, υπάρχει ένα έλλειμμα».
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της αύξησης της θητείας είχε ανοίξει η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως πρώτη αποκάλυψε η «δημοκρατία», ενώ μέσα σε ένα πλαίσιο μιας συνολική αναδιοργάνωσης της στρατιωτικής θητείας στο προσκήνιο είχε επανέλθει η συζήτηση για την υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18 ή 19 χρόνια, δηλαδή αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στο λύκειο και αφού θα έχουν δώσει εξετάσεις για την είσοδό τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Μιλώντας στη «δημοκρατία», ο τομεάρχης Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτης Τζίμας τόνισε ότι ο κ. Σπηλιόπουλος δεν πρέπει να έχει κάνει καμία μελέτη για το θέμα και υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε τέτοιο θέμα χωρίς να μελετήσουμε σε βάθος τις ανάγκες του ελληνικού στρατεύματος και να πάρουμε τις απόψεις των ειδικών».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

47 σχόλια:

  1. Ενας εκκολαπτόμενος αξιωματικός οφείλει να γνωρίζει τις ευρύτερες συνέπειες που μπορούν να λάβουν οι πράξεις του.

    Αυτα συμβαίνουν όταν ένας ανεγκέφαλος προσφέρει την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους οι απότοκοι του Αυριανισμού

    Αυτά συμβαίνουν όταν κάποιοι ανεγκέφαλοι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι πράξεις τους προσφέρουν το "ηθικό" πλεονέκτημα στα "πράσινα παπάκια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περι "χουντας" η χουντας,οπως προτιματε και..."δημοκρατιας"...
    και..."μερικα αλλα"...

    1)Σε περιοδους ομαλες η "ομαλες" (ολα τα σκουπιδια κατω απο το χαλι και ενα ψεκασμα με γιαλιστικο για να κρυψει την βρωμια) υπαρχει μια "δημοκρατια" η δημοκρατια.Εδω κυριαρχει η αλητεια,η ασυδοσια,τα πολιτικα μαγαζια των επαγγελματιων της πολιτικης αλητειας,το γρηγορο και χοντρο μαζεμα αεριτζιδικου χρηματος κλεμμενου απο τον λαο (παμπολλα τα παραδειγματα).Υπαρχει η μεταφορα απο παππου σε υιο η κορη και μετα σε εγγονο η εγγονη του μηχανισμου της κοινωνικης "ανοδου" (και ηθικης καθοδου)μεσω κομματικου μηχανισμου.Ενα τελειο δηλαδη γωνιακο κερδοσκοπικο μαγαζι που κτιζεται με εργατες κοροιδα απο λαους που οδηγουνται καθε 2-3 χρονια να επενδυσουν τα ονειρα τους σε ντενεκεδες που παριστουν τους εκπροσωπους των λαων αλλα το μονο που γνωριζουν καλα ειναι ο χειρισμος των μαζων.
    Αυτες οι οικογενειακες μοναδες,κατι σαν μοναδες παραγωγης μεσαζοντων,δεν θα προχωρησουν ποτε αν πρωτα οι επικεφαλης τους δεν δωσουν τα εχεγγυα απολυτου νομιμοφροσυνης σε ξενα κεντρα και δεν εκπαιδευτουν πρωτα καταλληλα απο τα ειδικα τμηματα των μυστικων υπηρεσιων των ξενων αυτων κεντρων.
    Δηλαδη μια κατασταση οπου η εξουσια παραγεται απο αλλου και ανατιθεται σε μικρο ποσοστο της σε ντοπιους αχυρανθρωπους οι οποιοι ομως παρουσιαζονται στους ιθαγενεις τους σαν αποτελεσμα της ψηφου τους.Τεραστια η απατη.
    2)
    Σε περιοδους ανωμαλιας με αναντιστοιχεια μεταξυ των αποφασεων των αλλοδαπων κεντρων εξουσιας και αντιστροφης κινητικοτητας του πληθυσμου προς τα κεντρα αυτα, παυεινα ισχυει η ικανοτητα των προκατ ντοπιων αχυρανθρωπων που παριστανουν τους... "πολιτικους"!!!
    και η "εξουσια" (εχουν την σημασια τους τα εισαγωγικα)για των ελεγχο της κινητικοτητας του ντοπιου ανθρωποσυστηματος περνα για ενα διαστημα αλλου.Τοτε και για να μη ερθουν τα πανω κατω κινητοποιειται μια αλλη μεριδα του ντοπιου ανθρωποσυστηματος πιο συγκροτημενη,οργανωμενη και φερουσα και τα "εργαλεια" επιβολης στην ανθρωπομαζα.Ειναι ο στρατος.
    Το οργανωμενο και καλα συγκροτημενο αυτο τμημα ενος λαου ειναι ετοιμο πολυ πριν με μια ελαχιστη μειοψηφια
    αυτου να εχει εκπαιδευτει απο ξενα κεντρα για την περιπτωση αυτη και μια μεγαλη πλειοψηφια να αποτελειται απο ανημερωτους αλλα πατριωτες αξιωματικους που εχουν και τα εχεγγυα στηρηξης μιας νεας καταστασης προσωρινης παντα (ο χρονος ποικιλλει απο κατασταση σε κατασταση και απο λαο σε λαο).Η 2η αυτη κατασταση στηριζεται σε ηθικες και πατριωτικες βασεις και παιρνιεται στην μαζα σαν "ο εκκαθαριστης" που ερχεται για να αναβαθμισει ενα κρατος η εθνος και να το ξαναβαλει επανω στις πατροπαραδοτες αξιες του.

    Αυτα τα δυο παιζονται εναλλαξ και διδασκονται σαν επιμερους τακτικες μιας στρατηγικης που ειναι και η μοναδικη=πως ελεγχεται το ανθρωποσυστημα συνολικα αλλα και κομμενο σε φετες και αν δεν ειναι κομμενο σε φετες,τοτε πρεπει να δημιουργηθουν οι συνθηκες με το διαιρει και βασιλευε να αντιπαρατεθει το ενα κομματι του ανθρωποσυστηματος στο αλλο.Και αυτο ξανα σε μικροτερες φετες αλληλοπαραθεσης μεχρι να φτασει το διαιρει και βασιλευε σε υποομαδες διαφορετικες μικρων ομοιογενων υποσυστηματων ,διαφορων αποχρωσεων καταλληλα δημιουργημενων.
    Τελικος σκοπος=Ποτε να μη μπορεσει το ανθρωποσυστημα παγκοσμια να οργανωθει σε ενιαιο συνολο και να δει καθαρα ποια θεση κατεχει αυτο και ποια θεση κατεχει μια μικρη μειοψηφια που εχει βολευτει στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ παγοσμια εξουσια που δεν ειναι πανω απο μερικες εκατονταδες χιλιαδες(και αυτη σε πυραμιδα εξουσιας ) που ελεγχει μερικα δισεκατομμυρια λαων.

    Στεργιος Τριανταφυλλου (Sterg)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sterg, παρά το νεαρό τής ηλικίας σου και τις εκρηκτικές ορμόνες που σε χτυπάνε σαν χταπόδι, βρήκες την εσωτερική δύναμη να τιθασεύσεις σκέψη και λόγο και να πεις με λίγες αράδες τα πράγματα με το όνομά τους, όσο στυγνά και αν ακούγονται. Εύγε παιδί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΣΟ ΑΡΓΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΕΥΕΛΠΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΟΡΜΕΜΦΥΤΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.... ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΑΝΗΘΙΚΑ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ, ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΧΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕς ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ.... ΟΙ ΕΛΛΗΝΕς ΠΟΛΙΤΕς ΟΜΩς ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΕς ΔΥΣΑΡΕΣΤΕς ΕΚΠΛΗΞΕΙς ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ... ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΙΣΧΥΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥς ΑΥΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περαστικός είναι και αυτός, όπως ο Μπεγλίτης, ας λέει και καμιά ....βλακεία να περάσει την ώρα του.
    Πάντως το ΠΑΣΟΚ κατήργησε τους φακέλους και τα κοινωνικά φρονήματα, αρκεί να μην είσαι κάτι άλλο εκτός απο ΠΑΣΟΚ.
    Πρόταση προς τον κ. υφυπουργό και κάθε γνήσιο δημοκράτη, να δράσει η πατρίδα κατά της οικογένειας του Ευέλπιδος, με τη γνωστή δημοκρατική μέθοδο τύπου ΛΕΝΙΝ (τσαρική οικογένεια), να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνεχεια του " 1 Δεκεμβρίου 2011 8:33 π.μ"
    ----------------------

    " ΤΗ ΚΑΛΛΙΣΤΗ"
    --------------
    Σήμαινε στη καλύτερη. Ήταν μια ηθελημένη αοριστία που έβαζε τις βάσεις της αναταραχής που ακολούθησε.Η κάθε θεά από τις τρεις εξέλαβε τον χαρακτηρισμό "τη καλλίστη" με βάση το δικό της ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.

    Ολοκληρη η στρατηγικη της παγκοσμιας εξουσιας μεσα σε δυο λεξεις

    Kallisti
    this is Classical (Attic) Greek for ‘to the prettiest [one]’ or ‘to the most beautiful [one]’. It was what Eris inscribed on Her famous Golden Apple before She rolled it into the wedding feast on Mount Olympus. ‘Kallisti’ is technically a dative case version of the superlative ‘kallistos’ ("prettiest") with the comparative being ‘kallion’ ("prettier") and the original adjective being ‘kalos’ - good, beautiful - and ‘kalli’ goes into a lot of words such as ‘calligraphy’. Kallisti today is used as an almost greeting among Discordians, along with such phrases as ‘Hail Eris!’ and ‘All Hail Discordia!’ It also means many other things that this glossary will not explain. If you would like to learn the full extant of the meanings, you may wish to become Discordian.

    Στεργιος Τριανταφυλλου (Sterg)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι πολιτικοί είναι οι τελευταίοι στον πλανήτη Γή που έχουν δικαίωμα να ξεστομίζουν τη φράση ''οικογενειακή ευθύνη''.

    Ότι έγινε στη ΣΣΕ θα πρέπει να απασχολήσει μόνο τη διοίκηση της,ο διοικητής της σχολής είναι ο μόνος που θα κρίνει εάν θα τιμωρήσει τον Εύελπι ή όχι,απο εκεί και πέρα υπάρχουν και οι ανώτεροι του διοικητή που θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν την κρίση του διοικητή της ΣΣΕ.

    Τα πράσινα παπάκια είναι λογικό να προσπαθούν να πιαστούν απο οπουδήποτε,αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη να κάνουμε την τρίχα τριχιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν η κριτική αντίληψη περί τής τάξης και τού χάους θεωρείται εκτός τού συνόλου τής ψευδαισθησιακής βάσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και λέω κι εγώ, δεν θα μάς το σκάσουνε το μυστικό τής τράπουλας; Τσάμπα περιμένουμε τόσες μέρες;

    sterg (8:33πμ), αυτή ακριβώς είναι η ιεραρχία τού συστήματος. Κάποιος μάλιστα είχε χρησιμοποιήσει παλιά τον όρο "ολόνιο" (πληθ. ολόνια) για να περιγράψει αυτό που αναφέρεις: "μικρων ομοιογενων υποσυστηματων". Ότι δηλαδή τα μέλη τού κάθε υποσυστήματος αισθάνονται μεταξύ τους σαν ένα όλον, ενώ οι τού αμέσως επόμενου επιπέδου τούς βλέπουν απλά σαν ένα υποσύστημα. Και είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή η ιδιότητα τής ομοιογένειας και τού "ανήκειν" υπάρχει σε κάθε επίπεδο τής ιεραρχίας, ανεξάρτητα από τα άλλα (ανώτερα ή χαμηλότερα) επίπεδα.

    Θυμίζει έντονα τα fractals (μορφοκλάσματα) τής σύγχρονης χαοτικής δυναμικής: "Το φράκταλ παρουσιάζεται ως "μαγική εικόνα" που όσες φορές και να μεγεθυνθεί οποιοδήποτε τμήμα του θα συνεχίζει να παρουσιάζει ένα εξίσου περίπλοκο σχέδιο με μερική ή ολική επανάληψη του αρχικού. Χαρακτηριστικό επομένως των φράκταλ είναι η λεγόμενη αυτο-ομοιότητα (self-similarity) σε κάποιες δομές τους, η οποία εμφανίζεται σε διαφορετικά επίπεδα μεγέθυνσης".

    "...και ποια θεση κατεχει μια μικρη μειοψηφια που εχει βολευτει στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ παγοσμια εξουσια..."

    Όλο το μυστικό τής συγκεκριμένης μειοψηφίας είναι το πώς θα εμπεδώσει την παραπάνω ιδιότητα (τού "ανήκειν") σε όλα τα επίπεδα τής ιεραρχίας/πυραμίδας (δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο). Για παράδειγμα, αυτό εξηγεί και την (απλουστευτική ίσως) φράση - κλισέ: "το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα", αλλά και πάρα πολλά άλλα που αντιβαίνουν (και) στις δικές μας εθνικές αρχές και αξίες που κουβαλάμε μέσα μας. Όλη η μαγκιά λοιπόν είναι πώς θα μπορέσει να σπάσει αυτή η αλυσσίδα αλλεπάλληλων "ανήκειν" και ως προς αυτό η κρίση μπορεί (κατ' αρχήν) να δράσει υποβοηθητικά, έτσι ώστε να γίνει κοινή αντίληψη. Έθιξες πολύυυ μεγάλο ζήτημα...

    Αν ποτέ γίνουν κοινή αντίληψη τα παραπάνω, τότε αισιοδοξώ/ευελπιστώ να ζήσουμε live μια άπαιχτη γελοιογραφία τού Gary Larson (The far side), όπου μια μεγάλη αξύριστη ρακένδυτη και αξιολύπητη κατσαρίδα μπεκρόπινε ξάπλα στο πεζοδρόμιο με ένα μεθύστακα και τού έλεγε:
    "Ήμουνα μεγάλο στέλεχος, διευθυντής, ευϋπόληπτος, με σπίτι στα προάστια και Φερράρι, ώσπου μια μέρα κάποιος φώναξε: - Μα αυτός είναι απλά μια μεγάλη κατσαρίδα..." :>)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέκνο μου Πιγκουίνε, στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε μια πολύ όμορφη κουβέντα στο παρόν ιστολόγιο με τον Sterg επί τού operational planning and control και των λοιπών προσεγγιστικών μεθόδων τυπολογίας 23ου ψαλμού. Σε συμβουλεύω να το μελετήσεις προσεκτικά και, σε συνδυασμό με τις αναφορές μου στα positive illusions, θα καταλάβεις τα πολύ σοβαρά θέματα που αναφέρει - τα οποία είναι λίγο πιο άγρια από την αθώα προσέγγιση που, μοιραία ως μικρό και άβγαλτο σε τέτοιες ύποπτες πιάτσες μυαλό, ακολουθείς.

    Όσο για κάποιον τεντημπόυ τού οποίου η εκπαίδευση δεν είναι συμβατή με αυτή τη γλώσσα, θα τού μιλήσω λίγο διαφορετικά:
    Με τόση σπιρουλίνα και πρωτείνη γάλακτος που καταναλώνω, βάλε πόση τρυπτοφάνη παίρνει η επίφυσή μου...
    http://www.youtube.com/watch?v=D9plHHumDho
    無我無心

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Anaconda, λες «όταν η κριτική αντίληψη περί της τάξης και του χάους θεωρείται εκτός του συνόλου της ψευδαισθησιακής βάσης...»

    Θα μπορούσες να διευκρινίσεις τι ακριβώς εννοείς ; Θα μου έλυνες κάποιες κρίσιμες απορίες μου, και θα με βοηθούσες να καταλάβω κάποια πράγματα.

    Θα μπορούσε μια «θετική ψευδαίσθηση» (έστω) να είναι πλησιέστερα στην «επιτυχία» από οτιδήποτε άλλο ; Είναι η πίστη αδύναμη ψυχική οντότητα ή απλά υποτιμημένη ;

    Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Sterg και Πιγκουίνε, ωραία η κατά μέτωπον επίθεση στο Matrix.
    Περιμένω τον Φίδη να ρίξει ιδέες και να ασχοληθεί με την απορία μου, και ίσως μπορέσω κάποια στιγμή να πετάξω κι εγώ την «πέτρα» που μου αναλογεί. Αφού βρω τα κομματάκια του puzzle που επειγόντως μου λείπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρίκα τέκνο μου, ξεκίνα από εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Discordianism και θα πάρεις μια μυρωδιά από αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα που πέταξε με φυσική δύναμη ο Sterg, και έχουν, ομολογουμένως, δημιουργήσει σοκ σε πολλούς που τα έχουν διαβάσει - σε όσου, τέλος πάντων, κατάλαβαν κάτι...

    Έτσι είναι όμως τα μικρά παιδιά: φορτώνουν, πικραίνονται, απογοητεύονται, ολοκληρώνουν τον εσωτερικό τους κύκλο και επιστρέφουν από τη μάχη με την έριδά τους με μια μεστή απλότητα - μέχρι να ξαναρχίσουν την επίθεση για να την επαναφέρουν!
    Αχ αυτά τα νιάτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πιγκουινε
    >. Όλη η μαγκιά λοιπόν είναι πώς θα μπορέσει να σπάσει αυτή η αλυσσίδα αλλεπάλληλων "ανήκειν"<

    Αυτο δεν "σπαει" γιατι ειναι βασικος κατασκευαστικος "νομος" (δηλαδη μια ερμηνευτικη...συνηθεια).Στο μονο που μπορει καποιος να ελπιζει ειναι οτι το καθε φρακταλικο υποσυστημα (και το δικο του εθνοτικο ειναι ενα απο αυτα)
    κανοντας χρησει της "υπερβατικης" ιδιοτητας του "+1" που δινει "διαφορετικα" χαρακτηριστικα στα υποσυστηματα μεταξυ τους,θα διατηρησει ο ιδιος στο "μελλον" τις ιδιαιτεροτητες του δικου του υποσυστηματος μεσα στις οποιες νιωθει ανετα γιατι του ειναι οικειες.

    >μπεκρόπινε ξάπλα στο πεζοδρόμιο με ένα μεθύστακα και τού έλεγε:
    "Ήμουνα μεγάλο στέλεχος, διευθυντής, ευϋπόληπτος, με σπίτι στα προάστια και Φερράρι, ώσπου μια μέρα κάποιος φώναξε: - Μα αυτός είναι απλά μια μεγάλη κατσαρίδα." <
    Ειναι παρα πολυ μεγαλο θεμα αυτο που αναφερεσαι διοτι εκει δινεται και ο αγωνας απο πανω προς τα κατω,απο τους ...μετανθρωπους (αν θελεις βαλε εισαγωγικα) προς τους...προανθρωπους (το ιδιο και εδω).Σε ενα κραδασμικο συμπαν,ρευστο και εναλλασομενο και μονο υποκειμενικα/αισθητηριακα "αντικειμενοποιημενο" σε "υλικη "βαση,αν πεισεις το υποσυνειδητο των μαζανθρωπων οτι κατι "ετσι ειναι" ε! τοτε θα ειναι.Ας σταματησω εδω γιατι υπαρχουν και πολυ σοβαροτερα περαν τουτου και θα
    μας...κραξουν.
    ΥΓ
    Ανακοντα νιωθω την παιδικη χαρα σου των 17 ετων εφηβου με το αιφνιδιο σαλταρισμα του ιστολογιου σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αληθινα θεματα και συγχαιρω και τον ετερο φιλο που αμεσα πηρε την σκυταλη και συνεχισε την κουρσα.Θα μπορουσε να εχωμε μια Ελλαδα που να οργωνει την ανθρωποτητα με αυτα τα θεματα και να ερχονται απο τα περατα του Κοσμου για να διδασκουν και να διδασκονται.Σταματαω γιατι απο εδω και περα γινονται λεκτικα λαθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πιγκουινε
    >. Όλη η μαγκιά λοιπόν είναι πώς θα μπορέσει να σπάσει αυτή η αλυσσίδα αλλεπάλληλων "ανήκειν"<

    Αυτο δεν "σπαει" γιατι ειναι βασικος κατασκευαστικος "νομος" (δηλαδη μια ερμηνευτικη...συνηθεια).Στο μονο που μπορει καποιος να ελπιζει ειναι οτι το καθε φρακταλικο υποσυστημα (και το δικο του εθνοτικο ειναι ενα απο αυτα)
    κανοντας χρησει της "υπερβατικης" ιδιοτητας του "+1" που δινει "διαφορετικα" χαρακτηριστικα στα υποσυστηματα μεταξυ τους,θα διατηρησει ο ιδιος στο "μελλον" τις ιδιαιτεροτητες του δικου του υποσυστηματος μεσα στις οποιες νιωθει ανετα γιατι του ειναι οικειες.

    >μπεκρόπινε ξάπλα στο πεζοδρόμιο με ένα μεθύστακα και τού έλεγε:
    "Ήμουνα μεγάλο στέλεχος, διευθυντής, ευϋπόληπτος, με σπίτι στα προάστια και Φερράρι, ώσπου μια μέρα κάποιος φώναξε: - Μα αυτός είναι απλά μια μεγάλη κατσαρίδα." <
    Ειναι παρα πολυ μεγαλο θεμα αυτο που αναφερεσαι διοτι εκει δινεται και ο αγωνας απο πανω προς τα κατω,απο τους ...μετανθρωπους (αν θελεις βαλε εισαγωγικα) προς τους...προανθρωπους (το ιδιο και εδω).Σε ενα κραδασμικο συμπαν,ρευστο και εναλλασομενο και μονο υποκειμενικα/αισθητηριακα "αντικειμενοποιημενο" σε "υλικη "βαση,αν πεισεις το υποσυνειδητο των μαζανθρωπων οτι κατι "ετσι ειναι" ε! τοτε θα ειναι.Ας σταματησω εδω γιατι υπαρχουν και πολυ σοβαροτερα περαν τουτου και θα
    μας...κραξουν.
    ΥΓ
    Ανακοντα νιωθω την παιδικη χαρα σου των 17 ετων εφηβου με το αιφνιδιο σαλταρισμα του ιστολογιου σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αληθινα θεματα και συγχαιρω και τον ετερο φιλο που αμεσα πηρε την σκυταλη και συνεχισε την κουρσα.Θα μπορουσε να εχωμε μια Ελλαδα που να οργωνει την ανθρωποτητα με αυτα τα θεματα και να ερχονται απο τα περατα του Κοσμου για να διδασκουν και να διδασκονται.Σταματαω γιατι απο εδω και περα γινονται λεκτικα λαθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aκρίτα
    τάπαμε, ο εύελπις πρέπει να τιμωρηθεί. Υπάρχει η φυσική ιεραρχία, οι νόμιμες διαδικασίες, οι οποίες θα φροντίσουν να ελεγχθεί πειθαρχικά.
    Πειθαρχικό παράπτωμα έκανε ο εύελπις.
    Εδώ ο ...υπουργός λέει ανερυθρίαστα ότι ένας ταξίαρχος εν ενεργεία, διοικητής σε κρίσιμη μονάδα του Έβρου, ότι είναι χουντικός.
    Ο άνθρωπος είναι για τρελοκομείο.
    Κάνει παράπτωμα ο γιος, φταίει ο πατέρας;
    Και αν ο πατέρας είναι τέτοιος, γιατί τον κρατάνε σε τόσο κρίσιμη θέση.
    Σε άλλη σοβαρή χώρα, θα περνάγανε άμεσα ζουρλομανδύα σε οποιον έλεγε τέτοιες φασιστικές αθλιότητες, ό,τι και νάταν, ακόμα και ...υπουργός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ταφοπλακα Πιγκουινε.Ανακατωθηκαν οι γραμμες και τα πεδια η παιδια.Καλη νυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αλλαγη σκηνικου Πιγκουινε.Αναγκαιο.
    ----------------------------------

    Θ. Πάγκαλος: «Δεν δέχομαι τον ηλικιακό ρατσισμό» Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
    Ο κ. Πάγκαλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το κόμμα να θέσει όριο ηλικίας
    ----------------------------------------------------------------------
    Αλλα για ποιες εκλογες μιλαει ο ασχετος παγκακος?
    «Όπως στην Ιταλία έτσι και στην Ελλάδα ενδέχεται η μεταβατική κυβέρνηση να παραμείνει περισσότερο στην εξουσία από όσο σχεδιάστηκε αρχικά. Στην Ελλάδα η Ν.Δ. άσκησε πιέσεις για διεξαγωγή των εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου. Τώρα διαφαίνεται ότι το χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να τηρηθεί».Αυτό δήλωσε στην Süddeutsche Zeitung ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές θα αναβληθούν, λόγω της.........χρονοβόρας διαδικασίας των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "...Ρίκα τέκνο μου, ξεκίνα από εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Discordianism και θα πάρεις μια μυρωδιά από αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα που πέταξε με φυσική δύναμη ο Sterg, και έχουν, ομολογουμένως, δημιουργήσει σοκ σε πολλούς που τα έχουν διαβάσει - σε όσου, τέλος πάντων, κατάλαβαν κάτι..."

    Σιγα το "σοκ", φιλε Anaconda ... ;)

    Εμεις και εαν δεν εχουμε ξεσκιστει με τους δικους μας προοδευτικα "ζουρλαμενους" τυπου "Kallisti", ΓΑΠ, και puts(es) μπλε :) ...

    "Τσιπρας και bad english"
    http://www.youtube.com/watch?v=Cqns8g3654s&feature=player_embedded

    Απιαστοι ομως - παντα εμπρος και πρωτοι ... Yesss!!!

    "Italy, Greece Among Worst Euro Nations in Corruption Ranks; N.Z. Cleanest"
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/italy-greece-among-worst-euro-nations.html

    Καπου μεταξυ Σαμπια και Γκαμπια(!):
    http://cpi.transparency.org/cpi2011/results/#CountryResults

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σάββα οι απότοκοι του Αυριανισμού και τα "πράσινα παπάκια" αυτες τις ευκαιρίες ψάχνουν για να έχουν το ηθικό πλεονέκτημα που τους λείπει.

    Και άλλες φορές ο Εβρος είχε βασιλικών φρονημάτων Αξιωματικούς και Ταξίαρχους σας ενημερώνω λοιπόν ότι έχαιραν πολύ μεγάλης εκτίμησης απο όλους τους στρατιώτες ανεξαρτήτου πολιτικού πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Φίδη, ειλικρινά.

    Ιερό Χάος. Ένωση ίσως των αντιθέτων, μέσω δημιουργικής διαμάχης και μιας διαχρονικής πνευματικής Αλχημείας.
    Δεν μπορώ να πω πολλά αυτήν την στιγμή, πριν κάνω τα μαθήματά μου και το διάβασμά μου (περί Discordianism, Anacondianism, Stergianism, με τον Πιγκουίνο εννοείται, πάντα στο μπαρ να εξηγεί τα μελλούμενα, και όσους Infognomonists επιθυμούν, στην πίστα). Αναφέρω μόνο (από την θεωρία που με παρέπεμψες) το "the more laws and orders are written, the more thieves there are". Η τέλεια τάξη είναι ανέφικτη. Ο άνθρωπος είναι ατελές ον. Είναι όμως η γοητεία της κόλασης που κάνει τον παράδεισο τόσο νοητικά έστω, επιθυμητό, τελικά ; Οι κρυφές σέχτες (Τριμερής κλπ) έχουν ως αρχή τους το «Τάξη μέσα από το Χάος», όπου, δημιουργούν το χάος, για να επιφέρουν την επιθυμητή για αυτούς κατάσταση, μεταμφιεσμένη για εμάς σε «τάξη». "Ordo ab chao".

    Αν το δούμε ανάποδα, ίσως είναι η Έριδα που προκαλεί την δημιουργία Τάξης, για λίγο πάντα, μέχρι το επόμενο χάος, που θα οδηγήσει στην επόμενη τάξη, και ταυτόχρονα θα μεταμορφώσει ίσως τον προάνθρωπο του Sterg στον μετάνθρωπο, μέσα από τα ζόρια και τις προκλήσεις (ο άνθρακας γίνεται διαμάντι, μόνο δια πυρός και σιδήρου). Με την ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ βέβαια οι προκλήσεις να είναι του ανθρώπου, και όχι της ολιγαρχίας, που παρουσιάζονται στον άνθρωπο ως δικές του. Θυμάσαι κάποτε μια συζήτηση που είχαμε για την γνησιότητα των επιλογών μας, είναι δικές μας ή είναι ανεμομαζώματα και διαβολοσκορπίσματα μέσα στα πλαίσια και τις άρρητες εντολές (που εν αγνοία μας υπακούμε) του συστήματος, που όμως ο ενθουσιασμός μας για την αλλαγή και επανάσταση μας τυφλώνει «κάθε φορά» και μας κάνει υποχείριά του, ερήμην μας, και με μεγάλη μας χαρά ; Ο φαύλος κύκλος των επαναστάσεων, όπως τον αντιλαμβάνονται οι επαναστάτες, και όπως τον έχει «φυτέψει» το διαχρονικό σύστημα χειραγώγησης των «μαζών».

    Αν δεν μπορούμε, εκ φύσεως, να αποφύγουμε το Χάος (ίσως και να μην θέλουμε), να φροντίσουμε να είναι το Δικό μας Χάος, αυτό που κινείται παράλληλα με εμάς και την εξέλιξή μας, και όχι το Χάος της ολιγαρχίας που επιχειρεί να καθυποτάξει φανερά όλη την ανθρωπότητα πλέον, με όχημα την Οικονομία (κάποτε ήταν η Θρησκεία πρωταγωνίστρια του μαζικού ελέγχου και της πρόκλησης πολέμων, ίσως και να ξαναγίνει).

    Αναρωτιέμαι, αν ο άνθρωπος δεν είναι πλασμένος να είναι Ελεύθερος, γιατί λαχταρά την Ελευθερία τόσο απελπισμένα ; Και ποιος άνθρωπος ; Πόσο βαθιά κρυμμένος είναι αυτός ο πυρήνας που δικαιούται την Ελευθερία – και μέχρι πότε, αναρωτιέμαι, μήπως μέχρι να είναι σε θέση να την αντέξει και να την διαχειριστεί σωστά ; Η πάλη των αντιθέτων. Συμβάσεις και μηχανισμοί άμυνας εναντίον Ιδεών. Ιδεών που αποκτούν μια περίεργα δική τους Ζωή και μας φωνάζουν να τις ακολουθήσουμε.

    Ήδη είπα πολλά, δεν συνεχίζω, είναι τόσες οι νοητικές στρακαστρούκες που εκτοξεύτηκαν μέσα στο manual σήμερα, που σχεδόν δεν βλέπω. Ότι κι αν πάθατε όλοι, είναι εντυπωσιακό. Ο ένας καταλύτης του άλλου. Δεν λέω άλλα, έχω πολλή μελέτη πρώτα.

    Καλό μήνα σε όλους μας. Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Anaconda, σόρρυ για την αργοπορία ρε φίλε, αλλά άκου τι έπαθα. Διάβαζα το σχόλιό σου (4:07μμ) και άνοιξα και την παραπομπή σου στο τέλος με τις πολεμικές τέχνες. Έ, κατά διαβολική σύμπτωση εκείνη την ώρα έβαλε το Star ένα έργο με τον Τζάκι Τσαν. Όπως ήταν φυσιολογικό, ξέχασα το σχόλιο και είδα την ταινία μέχρι το τέλος. Μετά έπλυνα και τα πιάτα κι έτσι πέρασε η ώρα. Τέσπα, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

    Κατόπιν, έκανα μια απόπειρα να κοιτάξω το διάλογο που μού είπες, αλλά συνάντησα πολλή βαριά ορολογία και λέξεις με αρχικά και πολύ γρήγορα βαρέθηκα και τα παράτησα. Έτσι, δεν πρόκοψε ούτε αυτή η προσπάθειά μου να αφεθώ και να εντρυφήσω. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα περιθωριακό κανάλι έβαλε μια παλιά συνέντευξη τού Ζαμπέτα στην τηλεόραση και την είδα όλη κι αυτή. Είχε πολλή πλάκα, ειδικά σ' ένα σημείο όπου ο δημοσιογράφος πήγε τεχνηέντως να τού υποβάλει ότι επιβάλλεται να ακούει κανείς και τις πομπώδεις συμφωνίες τού Μπετόβεν (ως πολιτικά ορθό ή κάπως έτσι). Και τι τού απάντησε το ρεμάλι ο Ζαμπέτας;
    - "Κοίτα, εγώ από παιδάκι μού άρεσε να πηγαίνω τα ξημερώματα στο Βοτανικό σε ένα λοφάκι που από κάτω είχε ένα έλος. Το μόνο που άκουγες εκείνη την ώρα ήταν τα αηδόνια από πάνω και τα βατράχια από κάτω. Όποιος δεν το έχει ακούσει αυτό, δεν έχει ακούσει τίιιποτα. Αυτούς ακριβώς τούς ήχους προσπαθώ να περάσω στο μπουζούκι μου. Τώρα, για τον Μπετόβεν που μού λες, δε λέω, καλός είναι κι αυτός αλλά κουφός ήτανε - μουσική για κουφούς έγραφε"...

    Υ.Γ. "Τεντυμπόϋ"; Εν χρώ κεκαρμένο, με ταμπέλα να κρέμεται απ' το λαιμό του, και με δυό batsmen ένθεν κακείθεν; Έλα ρε συ, μη το λες έτσι το φουκαριάρικο, κινδυνεύει να το περάσουν και για Sinistre Peloponnesien στο τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρίκα, σχετικά με τα θεμελειώδη θέματα που έθεσες, κάποιοι συνοπτικά θεωρούν (ή απλά πάνε να επιβάλουν) ότι ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα "φυσικοχημικό αυτόματο". Και προσπαθούν έτσι να μάς υποβάλουν (ψυχολογικά) ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ελευθερία βούλησης. Το παλεύουν και στην πράξη μέσω τής τηλεόρασης, τών διαφημίσεων, τού marketing, τής AGB, τών δημοσκοπήσεων, κλπ, με σκοπό να μάς κάνουν τοξικομανείς τού υλιστικού μύθου. Τα βαποράκια είναι συνήθως κάτι θλιβεροί τεχνοκράτες που τούς πιάνει τρόμος και στην ιδέα μόνο ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο φάντασμα στη μηχανή.

    Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, για να αποφύγω να γράψω μακροσκελές σχόλιο, μία εύστοχη απάντηση σε αυτό το θέμα είχε δοθεί πριν μερικά χρόνια μέσω μιάς έξυπνης διαφήμισης (τι αντιφατικό, έ;). Έπαιζε ο ψηλός από τούς ΑΜΑΝ και κάτι έτρωγε. Και τον πλησιάζει ένας πλασιέ κάποιου άλλου προϊόντος και τον ρωτάει:
    "Μπορείτε να αποδείξετε ότι αυτό που τρώτε είναι το καλύτερο;"
    για να τού απαντήσει ο ψηλός τελείως φυσικά και μονολεκτικά (με τον αυθορμητισμό τής αυτοπεποίθησης):
    "Όχι"
    (και συνέχισε να απολαμβάνει αυτό που έτρωγε)...

    Ρίκα: "...και όσους Infognomonists επιθυμούν..."

    Έγραψες! Μόλις εισήγαγες ένα καινούριο όρο:
    Οι Infognomonistas
    (κατά το Zapatistas κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δημόκριτε, επειδή εγώ δεν μπόρεσα να κατανοήσω τη σύνδεση τού Discordianism με αυτά που έγραψες, για πες μου σε παρακαλώ, τί σχέση έχει η κάλλιστη με τον ΓΑΠ, τον Τσίπρα και τη διαφθορά;

    Ρίκα τέκνο μου καλώς επισήμανες τη διαφορά μεταξύ Discordianism και Anacondianism γιατί δεν θα το αντέξω αν ακούσω καμιά ταύτιση!

    Αυτός που υποννοείς τέκνο μου Πιγκουίνε έχει γράψει ιστορία και καλό είναι με τούς μύθους να μη κάνουμε αστεία. Όσο για τις ταινίες με το μαγικό ραβδί, πιστεύω να πρόσεξες πως το όνομα τού κατόχου του ήταν monkey: για να καταλάβεις τη σημειολογία και ότι δεν είναι τυχαία ούτε τα σενάρια ούτε τα ονόματα, όλα έχουν κάτι πολύ σημαντικότερο από μια αρχική ανάγνωση. Οι Infognomonistas έχουν πάρει αρκετά μαθήματα επί τούτου, να βλέπουν δηλαδή τί ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής. Ως προς τη μάχη Μ/Ζ, μη ξεχνάς πως τον Ζ τον ακούν πλέον μόνο 5-10 ενώ τον Μ 5-10 μύρια - και λίγα λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έλα ρε Anaconda, δεν περίμενα να παρερμηνεύσεις τα περί Ζαμπέτα που επικαλούμαι σαν να έκανα σύγκριση με τον Μπετόβεν. Είναι σαν να συγκρίνεις ψάρι με βοδινό, άλλο φαγητό το ένα, άλλο το άλλο. Άλλος προτιμάει το ένα και άλλος το άλλο, θέμα προσωπικού γούστου είναι. Αυτό που εννοούσε ο Ζαμπέτας όταν τα έλεγε αυτά στον δημοσιογράφο ήταν ότι η δική του μουσική αντανακλούσε τούς ήχους αλλά και τα ηχοχρώματα τής πατρίδας του με τούς ξάστερους ουρανούς και το ζωηρό περιβάλλον. Σε αναγκαστική αντιδιαστολή προς το βαρύ και πομπώδες τού Μπετόβεν που σαφώς είναι πιο εναρμονισμένο με τούς μουντούς ουρανούς, τούς μέλανες δρυμούς, και τα Νιμπελούνγκεν.

    Για τούς μύθους τι αστεία να κάνουμε εμείς; Εδώ τον πήρε τον μύθο ο Μπουτάρης και τον έκανε μπύρα, τι να λέμε τώρα; Πάντως στην ίδια συνέντευξη ο Ζαμπέτας είχε πει και κάτι άλλο τού δημοσιογράφου: "Σήμερα βγαίνει ο πάσα - ένας και γεμίζει τις κολώνες με αφίσες με τη φάτσα του και νομίζει ότι έτσι χτίζει το μύθο του και κάτι έγινε. Άλλο όμως οι κολώνες τού Παρθενώνα και άλλο οι κολώνες τής ΔΕΗ"...

    Είπαμε, το εγχειρίδιο τής λαϊκής σοφίας είναι number one (που έλεγε κι ο αείμνηστος):>)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν είναι έτσι τα πράγματα παιδί μου Πιγκουίνε:

    Δεν είναι δίκαιο να πεις ότι το χαβιάρι Beluga είναι διαφορετικό φαγητό από την κονσέρβα γκοτζίλα. Δεν είναι θέμα γούστου.

    Δεν είναι δίκαιο να πεις ότι η φάτσα κάποιου που βρίσκεται κρεμασμένη από τούς σημερινούς Παρθενώνες είναι απλή αφίσα επειδή εσύ βλέπεις μόνο την αναπαραγωγή της στις κολώνες τής ΔΕΗ. Δεν είναι θέμα γνώμης.

    Η εσωτερική ισοπέδωση κάτι απρόσιτου προς εξυπηρέτηση τού εγωϊσμού είναι ο εύκολος βραχυπρόθεσμος δρόμος που οδηγεί στον αυτοεγκλωβισμό. Όπως κάποιες αυθυποβάλλονται -και προσπαθούν να πείσουν και τις γύρω τους- πως ο πρώην τους δεν άξιζε γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα τον ξεπεράσουν εύκολα και θα έχουν και το περιβάλλον τους μαζί τους: παγιδεύονται στο λάθος τους, τούς γίνεται βίωμα, ζουν την ψύχωσή τους και καταλήγουν ή για γέλια, αν δεν ξυπνήσουν ποτέ, ή για κλάμματα, αν το καταλάβουν. Μη με απογοητεύεις: σε έχω για ικανό να υποτάξεις τον εγωϊσμό σου τόσο ώστε να εξελιχθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. sterg, ο ελληνικός χώρος έχει έντονη μορφοκλασματική υπογραφή. Π.χ. η "χαοτική" μορφολογία τών ακτογραμμών είναι παρούσα σε κάθε κλίμακα. Το ίδιο συμβαίνει και με το ανάγλυφο. Ακόμα και με τα καιρικά φαινόμενα. Μοιραία λοιπόν, για να επιβιώσει ο Έλληνας σ' αυτό το περιβάλλον έγινε ευέλικτος, πολυμήχανος, έως και πανούργος (και γι αυτούς τούς λόγους ίσως και χαοτικός). Συνεχίζοντας την αντιπαραβολή με τον Γερμανό, που έκανα στο αμέσως προηγούμενο σχόλιό μου προς τον Anaconda, ο Γερμανός ένεκα τού δικού του μονότονου περιβάλλοντος έγινε πιο βαρύς (έως μονόχνωτος), πιο δυσκίνητος, και γι αυτό ίσως και πιο μεθοδικός. Έτσι, αυτοί οι δύο τύποι έχουν τις αντίστοιχες σταθερές τους (όπως και κάθε άλλος φυσικά).

    Για να γυρίσουμε λοιπόν στην προηγούμενη συζήτησή μας, σήμερα η μειοψηφία τών κοσμοεξουσιαστών που ανέφερες νωρίτερα, προσπαθεί να ομογενοποιήσει τις διάφορες ομάδες και υποομάδες σε όλα τα επίπεδα τής πλανητικής πυραμίδας μέσω τής κυρίαρχης "ιδεολογίας" τού (χρηματοπιστωτικού) καταναλωτισμού. Με αυτό τον τρόπο ας πούμε, ο κάθε πρόεδρος τού ΣΕΒ θα νοιώθει πιο όμοιος με τον αντίστοιχο πρόεδρο τού Σ_(συμπλήρωσε το γράμμα τής αρεσκείας σου)Β, παρά με τον φτωχομπινέ συμπατριώτη του. Γιατί στο αλλοτριωμένο μυαλό του η οικονομική δύναμη (και αντίστοιχη καταναλωτική δυνατότητα) γίνεται το κυρίαρχο κριτήριο τού "ανήκειν" και τον φέρνει κοντύτερα στον πρώτο, παρά στον δεύτερο. Έτσι, θα βρεις (αναλογικά πάντα) πολύ περισσότερους "έχοντες και κατέχοντες" που να είναι πρόθυμοι και ευεπίφοροι για συνεκμεταλλεύσεις στο Αιγαίο για παράδειγμα, και πολύ λιγότερους στα χαμηλότερα στρώματα. Αυτά θα προσπαθήσουν να τα χειραγωγήσουν έτσι κι αλλοιώς με τα ΜΜΕ τους και με κανά ψαροκόκκαλο που θα τούς πετάξουν. Και μ' αυτό τον τρόπο (τελείως χοντρικά) η παγκόσμια μειοψηφία πάει να επιβάλει την "ιδεολογία" της.

    Θα σού θυμίσω το κλασσικό παράδειγμα με το "όραμα" τού Μ. Κωνσταντίνου. Που αποδείχτηκε θαυματουργό στην προσπάθειά του να ενοποιήσει/ολοκληρώσει όλο αυτό το ετερόκλητο πλήθος λαών υπό την ηγεμονία του. Δούλεψε το σύστημα για πολύ καιρό. Σιγά σιγά όμως, με την πάροδο τών αιώνων, οι διάφοροι λαοί διολίσθησαν προς τις σταθερές τους. Και μοιραία κατέληξαν σε Ορθόδοξους, Καθολικούς, Διαμαρτυρόμενους, κλπ (και σκοτώθηκαν και μεταξύ τους σ' αυτή την πορεία). Πολύ απλά γιατί δεν γίνεται να έχει την ίδια θρησκεία (και άρα τον ίδιο τρόπο ζωής) ο Γερμανός (εκεί που ζει) με τον Έλληνα (εδώ που ζει).

    Και τι γίνεται τώρα θα μού πεις, θα περιμένουμε τούς αιώνες; Όχι, γιατί τώρα πια οι ρυθμοί τών μεταβολών έχουν πάρει εκθετική μορφή και ο χρόνος ακμής - παρακμής τής κάθε μεταγενέστερης "αυτοκρατορίας" είναι πολύ μικρότερος από την προηγούμενή της. Επί πλέον, στην παρούσα συγκυρία, βοηθάει και η κρίση που ωθεί όλο και περισσότερους πίσω στην επιστροφή στις σταθερές τους. Το ανάλογο συμβαίνει άλλωστε και με τα κράτη τής Ε.Ε. σε ανώτερο επίπεδο. Στο δικό μας μικρόκοσμο λοιπόν, εκεί μπορούμε να παίξουμε και να χτυπήσουμε, ο καθένας απ' το πόστο του, στην κοινή αντίληψη που λέγαμε και νωρίτερα.

    Υ.Γ. Για τον Πάγκαλο τι να πούμε; Στα νιάτα του το έπαιζε κομμουνιστής, στη νοοτροπία του είναι φασίστας, και στη συμπεριφορά του τι να είναι άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. >Σιγά σιγά όμως, με την πάροδο τών αιώνων, οι διάφοροι λαοί διολίσθησαν προς τις σταθερές τους<

    Αν εξαιρεσεις τον Anaconda που φοραει δυο γραββατες,μια στο λαιμο και μια στο ζωστηρα,και εγω την εχω βιωσει αυτη την ....φτιασιδωματικη εμπειρια με την γραββατα που την φορεσα την μια στο γαμο μου και την αλλη σε κηδεια.Και τις δυο φορες πριν αρχισει η τελετη την ...ξηλωσα απο πανω μου και επανηλθα στις σταθερες μου.Αυτο ομως λεγεται αποκαθηλωση της επιβαλλομενης σε εσενα συμβατικης και προσωρινης Ταξης ,που ουσιαστικα ειναι προσωρινη και ψευδασθησιακη διοτι το κυριαρχο ΠΑΝΤΟΥ και "ΠΑΝΤΟΤΕ" ητανε και ειναι το Χαος.Ο "μαυροπινακας" που επανω καθηλωνεις ασβεστη προσωρινα γραφοντας με κιμωλια και μετα σβυνεις την δημιουργηθεισα "ταξη" και κυριαρχει το "μαυρο" που μονο μαυρο δεν ειναι γιατι τα παντα απορροφα και τα παντα εμπεριεχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Anaconda, το ωραίο με το διαδίκτυο είναι ότι αρκετοί σχηματοποιούν (εν μέρει αναγκαστικά λόγω της ανωνυμίας) τον άλλο με βάση συγκεκριμένα στερεότυπα που έχουν εγγεγραμμένα μέσα τους και τα προβάλλουν ανάλογα (π.χ. πώς θα σκεφτόμουν εγώ στη θέση τού άλλου;). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές κάποιος να καταλήγει τελικά να κάνει διάλογο με τον εαυτό του (όπως στο γνωστό ανέκδοτο που τελειώνει με τον πρωταγωνιστή να λέει: "άντε μωρέ κι εσύ κι ο γρύλος σου", και ο άλλος μένει κόκκαλο). Από την άλλη, το καλό είναι ότι με τη χρήση σταθερών nicks (όσοι δεν αλλάζουν εν πάση περιπτώσει) δίνονται και σταθερά στίγματα. Άρα, μη τα παίρνεις όλα με τη μέσα καρδιά, εγώ προσωπικά επιλέγω το χιούμορ;>)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τί να σας πω τώρα: χέλια είστε και τα δυό μου παιδιά και δεν μπορώ να σάς κρατήσω κακία με αυτά τα... πικάντικα που μού λέτε! Με βρήκατε σε φάση πνευματικού οργασμού και με βαράτε αλλού... Αχ, αυτά τα νιάτα!

    ΥΓ. Sterg, καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί δεν είναι υπέρ μου να φοράω γραββάτα: όποιος με βλέπει παραπλανιέται, γιατί νομίζει πως είμαι τόσο εμφανίσιμος λόγω ένδυσης - εγώ προτιμώ κάτι απλό, γιατί ο κύκνος αναδεικνύεται περισσότερο όταν είναι ντυμένος με μια χαρτοπετσέτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πιγκουινε αλλα (2 Δεκεμβρίου 2011 3:46 μ.μ.) καταλαβες απο το σχολιο μου τελικα.Ερεθισμα πηγα να σου δωσω
    εκει που εκφραστηκες με πολυ ενδιαφερον και οχι να δωσω την ευκαιρια στον ανακοντα να (ξανα)περιγραψει τον εαυτο του.Αυτος καραδοκει καθε στιγμη να απαντησει περιγραφοντας τα εξωτερικα του γνωρισματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γραφεις φιλε Anaconda:

    >>Δημόκριτε, επειδή εγώ δεν μπόρεσα να κατανοήσω τη σύνδεση τού Discordianism με αυτά που έγραψες, για πες μου σε παρακαλώ, τί σχέση έχει η κάλλιστη με τον ΓΑΠ, τον Τσίπρα και τη διαφθορά;<<

    Δεν "σοκαριστηκα" καθολου - το αντιθετο, με τα λεγομενα περι "Discordianism", γιατι κατα την γνωμη μου ο καθε οκκουλτισμος (occultism), ειναι τουλαχιστον το ιδιο γελοιος οπως και η προοδευτικη δημαγωγια τυπου ΓΑΠ, Τσιπρα κτλ., που ακμαζει σ' αυτον τον τοπο! Με τα γνωστα πλεον για ολους αποτελεσματα, της κοινωνιακο-πολιτιστικης αυτοκαταστροφης.

    Μακαρι να ειχαμε ηγετες με κοτσια, και οχι αποβλακωμενους Τσαρλατανους!

    Οπως γραφει ο Π. Ηφαιστος (αποσπασμα) :

    "Οι τελευταίοι, απαιτείται α) να διαθέτουν επάρκεια ανάλυσης και εκτίμησης της διεθνούς πολιτικής, β) να στερούνται ακόμη και της παραμικρής διεθνιστικής ή κοσμοπολίτικης αντίληψης περί την διεθνή πολιτική, γ) να στερούνται συναισθηματισμού ενώ να εμφορούνται από λογική και ορθολογισμό, δ) να κατανοούν ότι η διεθνής πολιτική είναι μια δίνη μέσα στην οποία ένα οποιοδήποτε κράτος στροβιλίζεται πλην απάθεια σημαίνει καταβρόχθιση και άσκοπα ρίσκα σημαίνουν καταποντισμό, ε) να μην ανταγωνίζονται ποτέ κανένα αλλά να καλλιεργούν τον ορθολογισμό του πάνω στην πλάστιγγα του κόστους και του οφέλους, και τα λοιπά, τα οποία είναι αναγκαίο να είναι γνωστά ακόμη και από πρωτοετείς φοιτητές των διεθνών σχέσεων."

    Καλο μηνα σε ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δημοκριτε.
    "...γιατι κατα την γνωμη μου ο καθε οκκουλτισμος (occultism), ειναι τουλαχιστον το ιδιο γελοιος οπως κα...".

    Ετσι ε!?
    Μπραβο.προαγεσαι στην επομενη ταξη του κατεδαφιστη για οσα δεν κατανοεις.Και φαινεται μαλλον οτι πολλα δεν κατανοεις.Αλλα τα γυρω σου που συμβαινουν δεν εξαρτωνται απο το ποσα κατανοεις.Απλα σε αποβαλλουν τα γεγονοτα που μαλλον τα χαιδευεις εξωτερικα γιατι σου ειναι ακατανοητα.Ο,τι βλεπεις-ο,τι μυριζεις-ο,τι ακους="αυτη ειναι η αληθεια".Νομιζω οτι οι ιδιοτητες των σκυλων ειναι χαρισματικοτερες απο μια τετοια ,εξ αναγκης,θεση.Κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δημόκριτε, ανεξαρτήτως τής κρίσης σου επί τού επιπέδου σοβαρότητας αυτών των προσεγγίσεων, σημασία έχει ότι εφαρμόζονται... Αυτό που θα έπρεπε λοιπόν να κάνουμε είναι όχι να κρίνουμε το κατά πόσο ικανά είναι να παράξουν εθνικά καταστροφικά αποτελέσματα αλλά να κατανοήσουμε τον δικό τους τρόπο λειτουργίας και παραγωγής αποτελεσμάτων ούτως ώστε να δημιουργήσουμε χρήσιμους εθνικούς μηχανισμούς.

    ΥΓ. Ηγέτες με κότσια, όπως εσύ τα εννοείς, απλά δεν προβλέπονται.


    Sterg, το'ξερα πως θα πεταχτείς ζηλιάρικο αγόρι... Εσύ, 17χρονο παλλικάρι, και τα βάζεις με την αυτοσαρκαστική "να'σαν τα νιάτα δυο φορές"φιλαυτία ενός 119χρονου; Τί θα κάνω με σένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πιγκουίνε, το ξέρω καλά ότι «το παλεύουν και στην πράξη μέσω τής τηλεόρασης, τών διαφημίσεων, τού marketing, τής AGB, τών δημοσκοπήσεων, κλπ, με σκοπό να μάς κάνουν τοξικομανείς τού υλιστικού μύθου...», αλλά την πάτησαν, δεν βγαίνει η συνταγή, για τον απλούστατο λόγο του ότι ο πυρήνας της ψυχής του ανθρώπου παραμένει αχαρτογράφητος, ελεύθερος και ασύμβατος. Αντιδραστικός και έτοιμος να πετάξει κάθε στιγμή ότι τον περιορίζει, όπως την γραβάτα του Sterg.

    Η ενδυματολογική, για παράδειγμα, ομοιογένεια που μας πνίγει και μας κάνει στρατιωτάκια. Το πως έχουμε μάθει να αντιδρούμε σε ένα ερέθισμα με βάση τις συμβάσεις. Έχω κουραστεί να με ρωτούν ποιος δικός μου πέθανε, απλά γιατί μου αρέσει να φοράω μαύρα. Όταν δε είχα πραγματικό πένθος και ήθελα να φοράω κίτρινα, που τα σιχαίνομαι, αναγκάστηκα να συμμορφωθώ κοινωνικά και να στιγματίσω τα αγαπημένα μου μαύρα. Συμβάσεις πνιγηρές, όλοι στο μαντρί, στο μάτριξ, στο μαντρίξ. Μην ξεφύγει κανείς στα μικρά πράγματα, γιατί αλλοίμονο αν αρχίσει να αναρωτιέται για τα μεγάλα. Η δική μας υποταγή στις συμβάσεις, απαραίτητη προϋπόθεση του να συνεχίσουν οι κατσαρίδες να οδηγούν Φεράρι. Ωραίος ο ΑΜΑΝ, από την άλλη .... γιατί να αποδείξω ότι αυτό που εγώ θέλω είναι το καλύτερο ; Το καλύτερο για ποιον ; Για τις κατσαρίδες ; Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε.

    Σχετικά με το νέο μας όρο, Infognomonistas, νά ‘μαι ειλικρινής αυτό πέρασε πρώτα από το μυαλό μου, αλλά επειδή νύσταζα χθες, σκέφτηκα Ινφογνωμο-νύστας, πάει....; δεν πάει ! Κι έτσι το περιόρισα στο πιο «ξερό» Infognomonists, αλλά έχεις δίκιο, το Infognomonistas είναι πιο πληθωρικό, πιο large, πιο επανάσταση ... (και καμία σχέση με νύστα !).

    (Υ.Γ. Είδα στην Αλεξάνδρας χθες αφίσες με το Happy Feet 2 ! Μια χαρά προχωράει το ξαδερφάκι, και εμείς νομίζαμε ότι χάθηκε στον βυθό... και ανησυχήσαμε).

    --------------------------------

    Μείνε ήσυχος 119χρονε Φίδη, καμία ταύτιση δεν θα τολμούσα να κάνω, γιατί απλούστατα : 1) πρώτα θέλω να μελετήσω τα περί Discordianism, δεν έχω προλάβει ακόμη, αν και κάτι στα λίγα που διάβασα σχετικά, με τράβηξε πολύ – θέλω χρόνο να το δω καλύτερα το θέμα, 2) είσαι one of a kind, αρκεί να μην ντύνεσαι με χαρτοπετσέτες, και να μην λες πολλά «τέκνο μου», γιατί θα νομίσω στο τέλος ότι είσαι ο Πατριάρχης. Είσαι ;;; (!)

    (Υ.Γ. Σήμερα έχει Χάρυ Πότερ ! (μετά από τόσα «μοσ-χάρυ πότερ», τα γνωστά και μη εξαιρετέα στολίδια του πολιτικού μας αβίωτου, είναι ωραία αλλαγή !). Απλά σε ενημερώνω, έχω την αίσθηση ότι σου αρέσουν αυτά. Ίσως ναι, ίσως όχι, εγώ πάντως στο είπα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. sterg, δεν είχα δει το σχόλιό σου (3:46), απλά έλεγα ότι το διαδίκτυο έχει το ενδιαφέρον να μιλάς με ανθρώπους που δεν θα γνώριζες αλλοιώς υπό κανονικές συνθήκες. Δηλαδή, πόση είναι η πιθανότητα κάποιος από τούς 50-100 που σχολιάζουν εδώ να γνωρίσει έξω οποιονδήποτε από τούς 50-100 άλλους, μέσα σε ένα τυχαίο πληθυσμό εκατομμυρίων; Και εν μέρει ο καθένας προσπαθεί να ερμηνεύσει τον άλλο με βάση τα δικά του βιώματα, εμπειρίες, και στερεότυπα. Κατά κάποιο τρόπο είναι όπως στο στρατό όπου συναντάς ανθρώπους (με τα δικά του ενδιαφέροντα ο καθένας) που δεν θα γνώριζες έξω. Και έτσι γίνεται και μια ενδιαφέρουσα κοινωνική ζύμωση, πράγμα που εγώ θεωρώ έναν ακόμα λόγο για να λέω ότι ο στρατός είναι σχολείο. Τελικά, τώρα που το σκέφτομαι, θητεία κάνουμε μέσα εδώ, μόνο που επιλέξαμε μόνοι μας το τάγμα μας και δεν θεωρούμε ότι "αγγαρεία κάνουμε, ποινήν εκτίουμε".

    Ρίκα, απ' τη στιγμή που επέλεξες κι εσύ το τάγμα θεωρείσαι φανταρίνα. Τουλάχιστον, το δικό μας "μαντρίξ" (πολύ πετυχημένος ο όρος) μόνο πνιγηρό δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. >>Δημόκριτε, ανεξαρτήτως τής κρίσης σου επί τού επιπέδου σοβαρότητας αυτών των προσεγγίσεων, σημασία έχει ότι εφαρμόζονται... Αυτό που θα έπρεπε λοιπόν να κάνουμε είναι όχι να κρίνουμε το κατά πόσο ικανά είναι να παράξουν εθνικά καταστροφικά αποτελέσματα αλλά να κατανοήσουμε τον δικό τους τρόπο λειτουργίας και παραγωγής αποτελεσμάτων ούτως ώστε να δημιουργήσουμε χρήσιμους εθνικούς μηχανισμούς.<<

    Συμφωνω, Anaconda!

    >>ΥΓ. Ηγέτες με κότσια, όπως εσύ τα εννοείς, απλά δεν προβλέπονται.<<

    Απο ποιον δεν προβλεπονται;
    Οπως αναφερες προηγουμενος - διαλεγουμε και περνουμε. Στο χερι μας ειναι να υποστηριξουμε τα χαρακτηριστικα που περιγραφονται απο τον Π. Ηφαιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γραφεις φιλε sterg:

    >>Δημοκριτε.
"...γιατι κατα την γνωμη μου ο καθε οκκουλτισμος (occultism), ειναι τουλαχιστον το ιδιο γελοιος οπως κα...".

    Ετσι ε!?
Μπραβο.προαγεσαι στην επομενη ταξη του κατεδαφιστη για οσα δεν κατανοεις.Και φαινεται μαλλον οτι πολλα δεν κατανοεις.Αλλα τα γυρω σου που συμβαινουν δεν εξαρτωνται απο το ποσα κατανοεις.Απλα σε αποβαλλουν τα γεγονοτα που μαλλον τα χαιδευεις εξωτερικα γιατι σου ειναι ακατανοητα.Ο,τι βλεπεις-ο,τι μυριζεις-ο,τι ακους="αυτη ειναι η αληθεια".Νομιζω οτι οι ιδιοτητες των σκυλων ειναι χαρισματικοτερες απο μια τετοια ,εξ αναγκης,θεση.Κριμα.
    2 Δεκεμβρίου 2011 7:00 μ.μ.<<

    Μην παρεξηγιεσαι, δεν διαφωνω με την αναλυση σου.

    Αλλο ομως το τι κατανοει κανεις και τι αποδεχεται ως δεδομενο.

    Τιποτα στον κοσμο δεν υπαρχει που θα μπορουσε να σου επιβληθει κατα την γνωμη, τα πιστευω σου, εκτως βεβαια εαν ειναι κανεις ηττοπαθεις και πουλημενος.

    Ο καθενας την δουλεια του κανει. Απο τον εαυτο μας εξαρταται πως θα πορευτουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δημοκριτε
    Για να διαφωνησει καποιος με μια αναλυση πρεπει πρωτα να την εχει αναλυσει και τελικα κατανοησει.Αυτο δεν φανηκε να συνεβει με εσενα και αυτο δεν ειναι μομφη.Απλα καλα θα ειναι ο,τι δεν περναει απο τα ματια μας στο μυαλο μας γιατι βρε ανθρωπε δεν ειναι κακο δεν μας...ετυχε να τα ξερωμε ολα,απλα δεν μιλαμε απαξιωτικα για αυτα ,και υπαρχει ο κινδυνος να εκτεθουμε.Ποσο μαλλον οταν σε ενα χωρο εχει καποιος ενα ονομα καλο και εχει δωσει και τις μαχες του με σαινια του παραλογου οπως καποιος ομαδεον καποτε κλπ.Εγω επειδη δεν ξερω οικονομια βλεπεις δεν κανω τον ....οικονομολογο.Εσυ που βρηκες το αναστημα να επιτεθεις απο την πρωτη στιγμη σε παρα πολυ σοβαρα θεματα που απλα ετυχε να μη κατεχεις? Γιατι εγινες προπετης και τελικα εξετεθεις.Μαθε να ακους τα παντα οπως κανω και εγω χρονια τωρα.Αυτη θα ειναι η ...μαγκια σου.
    Ποσο μαλλον οταν μερικα απο αυτα τα θεματα τα πολυ σοβαρα επιμενω,αρχισαν σιγα και δειλα να περνανε σαν "πολιτιστικη διπλωματια" (cultural=ο ορος που αντιπαθεις)παγκοσμια και να γινονται σοβαροτατα εργαλεια που αντικαθιστουν πολλα μεχρι τωρα αλλα εγαλεια.
    ΥΓ
    Και αν θελεις και μια ειδησουλα ο πρωθυπουργος αντ'αυτου στελνει αυτον τον μηνα στην θεση του τον παγκακο σε παγκοσμιο συνεδριο με αυτη την θεματολογια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ρίκα παιδί μου, δεν είμαι ούτε ο Πάπας (αν και δεν κάνω ποτέ λάθος) ούτε ο Πατριάρχης (αν και η αγάπη μου για όλα τα τέκνα μου είναι τής ιδίας απεριόριστης εμβελείας) ούτε ο Αεροπαγίτης (αν και ότι λέω είναι νόμος).

    On-of-a-kind, όπως σωστά ανέφερες, είναι αρκετό.

    Τις προάλλες είχα μια συζήτηση με έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο για τη συγκρότηση μιας ομάδα εργασίας επίλυσης ενός ζωτικής σημασίας ζητήματος και μού είπε:
    Η ομάδα θα έχει
    τον Α πού έχει την Β ακαδημαϊκή εμπειρία και την Γ επαγγελματική εμπειρία,
    τον Χ πού έχει την Ψ ακαδημαϊκή εμπειρία και την Ω επαγγελματική εμπειρία,
    ...
    Και ποιός θα σκέφτεται out of the box; Τιμολόγηση ακινήτου θα κάνουν; Δεν έχουν καταλάβει πως δεν είναι βιώσιμη αυτή η επιλογή;
    Και ποιός θα μοχλεύει σε στρατηγική τις εισροές; Ένα πρόβατο θα οδηγεί τα πρόβατα; Δεν έχουν καταλάβει πως το έργο διαφέρει από τη διαδικασία;

    Παραλείπω τούς γέλωτες και τα λοιπά αδόκιμα σχόλια που ξεστόμισε για να επικεντρωθώ στο εξής: άλλο η τυχαία γνωριμία στο στρατό, το δείγμα τού οποίου προέρχεται από περιορισμένο φιλτράρισμα (χώρα, έτος, βύσμα) και άλλο η τυχαία γνωριμία στο παρόν ιστολόγιο, το δείγμα τού οποίο προέρχεται από εξαντλητικό φιλτράρισμα:
    άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας (από 17 ο Sterg έως 119 εγώ) και άλλων χαρακτηριστικών, τα οποία
    - δύνανται να κατανοήσουν τέτοια ζητήματα,
    - δύνανται να εκφέρουν γνώμη εντός των πλαισίων δημοσίου διαλόγου,
    - έχουν και αποκτούν γνώσεις για να σχολιάσουν ένα συγκεκριμένο αλλά αρκετό μεγάλο εύρος θεμάτων,
    - έχουν το ελάχιστο, διαρκώς αυξανόμενο διαχρονικά εντός τού ιστολογίου, επίπεδο να εκφέρουν άποψη,
    - αναπτύσσουν δημιουργική συζήτηση.
    Και αυτά τα κάνουν όχι μια φορά, αλλά με διάρκεια.
    Ακόμα και μεταξύ αυτού τού εξαιρετικά φιλτραρισμένου δείγματος υπάρχουν άλλα, ακόμα πιο φιλτραρισμένα.
    Το ποιός έχει αποδείξει λοιπόν ότι μπορεί επάξια να σταθεί εντός αυτού τού δείγματος δεν είναι ούτε τυχαίο, σε ένα έθνος 20,000,000 και βάλε πόσους περίεργους ή αόρατους αλλοδαπούς, ούτε ασήμαντο. Το πιο αξιοσημείωτο δε είναι ότι δεν έχει στηριχθεί σε πτυχία, τίτλους ή άλλα πιστοποιητικά τού οποιουδήποτε συστήματος αλλά στην παραγόμενη ανάλυση των συμμετεχόντων. Και αυτό είναι ΠΟΛΥ σημαντικό, πόσο μάλλον όταν τυγχάνει εκτίμησης, για να μην πω κάτι άλλο πιο πομπώδες, από τις κορυφές των συστημάτων που δεν μάς παρήγαγαν - γιατί χαζοί δεν είναι.

    Τα γραφόμενα στο παρόν ιστολόγιο, όπως είπε διακριτικά κάποια στιγμή ο skal, δεν μένουν εδώ ούτε στα μυαλά των κάμποσων που το διαβάζουν. Αν και έχω υπάρξει πιο συγκεκριμένος στο παρελθόν, δεν θα επεκταθώ - αλλά νομίζω πως έχει γίνει κατανοητό από όλους.

    ΥΓ1. Κόστος είναι το κόστος ευκαιρίας: τί θα χάσεις, όχι απλά αν δεν το έχεις εσύ, αλλά αν το έχει ο αντίπαλος.
    ΥΓ2. Συμπληρώνοντας το σχόλιο τού Sterg, ας κάνω ένα πικάντικο ερώτημα (που δεν θα απαντήσω): τί σχέση έχουν ο Παπαδήμος, ο Πάγκαλος, ο Ινφογνώμονας και η πολιτιστική διπλωματία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Στο τελευταιο σου ερωτημα Ανακοντα δεν θα τσιμπησω.Μαθε να παιρνεις μονο οσα σου διδονται θεου θελοντος.Παντα ηξερα μεχρι που πρεπει να φτανω ασχετα αν νομιζες οτι εκανα... "αποκαλυψεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Sterg παιδί μου, σού πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι κάποιες φορές ενδεχομένως να μη μού δίδονται αλλά να τα δίδω και πολύ μετά 'να μού δίδονται' θεού θέλοντος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γραφεις φιλε sterg,

    >>Δημοκριτε
    Για να διαφωνησει καποιος με μια αναλυση πρεπει πρωτα να την εχει αναλυσει και τελικα κατανοησει.Αυτο δεν φανηκε να συνεβει με εσενα και αυτο δεν ειναι μομφη.Απλα καλα θα ειναι ο,τι δεν περναει απο τα ματια μας στο μυαλο μας γιατι βρε ανθρωπε δεν ειναι κακο δεν μας...ετυχε να τα ξερωμε ολα,απλα δεν μιλαμε απαξιωτικα για αυτα ,και υπαρχει ο κινδυνος να εκτεθουμε.Ποσο μαλλον οταν σε ενα χωρο εχει καποιος ενα ονομα καλο και εχει δωσει και τις μαχες του με σαινια του παραλογου οπως καποιος ομαδεον καποτε κλπ.Εγω επειδη δεν ξερω οικονομια βλεπεις δεν κανω τον ....οικονομολογο.Εσυ που βρηκες το αναστημα να επιτεθεις απο την πρωτη στιγμη σε παρα πολυ σοβαρα θεματα που απλα ετυχε να μη κατεχεις? Γιατι εγινες προπετης και τελικα εξετεθεις.Μαθε να ακους τα παντα οπως κανω και εγω χρονια τωρα.Αυτη θα ειναι η ...μαγκια σου.
    Ποσο μαλλον οταν μερικα απο αυτα τα θεματα τα πολυ σοβαρα επιμενω,αρχισαν σιγα και δειλα να περνανε σαν "πολιτιστικη διπλωματια" (cultural=ο ορος που αντιπαθεις)παγκοσμια και να γινονται σοβαροτατα εργαλεια που αντικαθιστουν πολλα μεχρι τωρα αλλα εγαλεια.<<

    Ηδη αναφερα και νωριτερα, η σοβαροτητα του θεματος περι κεντρα εξουσιας ποτε δεν αρνηθηκε, οπως και ποτε δεν υπηρχε προθεση "επιθεσης" - καθε αλλο!

    Περισσοτερα περιγραφονται και εδω:

    Π. Ηφαιστος, "Στρατηγική "Μαλακής ισχύος" και διεθνικοί δρώντες"

    >>ΥΓ
    Και αν θελεις και μια ειδησουλα ο πρωθυπουργος αντ'αυτου στελνει αυτον τον μηνα στην θεση του τον παγκακο σε παγκοσμιο συνεδριο με αυτη την θεματολογια .
    3 Δεκεμβρίου 2011 8:32 π.μ.<<

    Εστειλαν τον ποιο καταλληλο μας ανθρωπο ... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Όλα καλά Anaconda, πολύ καλύτερο το «παιδί μου» από το ευλαβικό «τέκνο μου» που μυρίζει λιβάνι και ζαλίζει.

    «Και ποιός θα σκέφτεται out of the box;»
    Αυτός που δεν φοβάται να αναλάβει την ευθύνη και το αντίστοιχο τίμημα, άρα αυτός που δεν θα αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα ποτέ, μην και χαλάσει η «συνταγή» των υπολοίπων. Κυρίως αυτός που έχει την δυνατότητα να το κάνει, δεν είναι όλοι σε θέση να βλέπουν την μεγάλη εικόνα «από ψηλά», ούτε έχουν τις ικανότητες να την υπηρετούν.

    «Κόστος είναι το κόστος ευκαιρίας: τί θα χάσεις, όχι απλά αν δεν το έχεις εσύ, αλλά αν το έχει ο αντίπαλος.»
    Αυτό είναι κρίσιμο σημείο, έχει μεγάλη διαφορά το να μου πέσει το όπλο στον υπόνομο, από το να «πέσει» στα χέρια του εχθρού.
    Με την διαφορά ότι πολλές φορές τα «όπλα» μας στα χέρια των αντιπάλων μας, αν και φαινομενικά σηματοδοτούν την ήττα μας, στην πραγματικότητα φέρνουν πιο κοντά την νίκη σε εμάς, κυρίως στις περιπτώσεις που οι αντίπαλοι : 1) δεν πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα και στην αξία των συγκεκριμένων όπλων, άρα είναι πιο εύκολο για εμάς να τα πάρουμε πίσω, 2) πιστέψουν ότι είναι όλα όσα είχαμε, και αγνοούν το γεγονός ότι τα πραγματικά μας όπλα είναι κρυμμένα από εκείνους και μη προσβάσιμα.

    Το πικάντικο ερώτημά σου, συμφωνώ με τον Sterg, είναι παγίδα .... Είναι ένα κατά Χάρυ Πότερ «παγιδευτικό κούτσουρο». Το δράμα της υπόθεσης είναι η κάλυψη του πρωθυπουργού στις ύβρεις του αντιπροέδρου, ίσως περιμέναμε κάτι διαφορετικό από εκείνον τουλάχιστον στην αποκατάσταση βασικών θεμάτων συμπεριφοράς (αυτά που οι περισσότεροι μαθαίνουμε στην Α΄ Δημοτικού ή και νωρίτερα), αλλά ..., οι άτιμες οι ψευδαισθήσεις εξακολουθούν να μας καταστρέφουν την ζωή.

    --------------------------

    Σωστά Πιγκουίνε, ούτε αγγαρεία, ούτε ποινή. Ελεύθερα εισερχόμαστε και εξερχόμαστε του συγκεκριμένου τάγματος. Καλά λες ούτε πνιγηρό είναι, αλλά ούτε στολή υποχρεούμαστε να φοράμε (το μαντρίξ κάπου το είχα ακούσει, διαβάσει, δεν θυμάμαι καθόλου. Είναι όμως δύο σε ένα, δεν είναι ; Και μάτριξ, και μαντρί, τι άλλο θέλουμε για να ξυπνήσουμε επιτέλους....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κάποτε, ο Μέγας Αλέξανδρος επισκέφτηκε την Κόρινθο και βρέθηκε μπροστά στο πιθάρι που είχε για σπίτι του ένας τιποτένιος κουρελής, ο Διογένης. Στάθηκε λοιπόν ο Αλέξανδρος επιδεικτικά μπροστά απ' το πιθάρι, έτσι ώστε η σκιά του να πέφτει πάνω στον Διογένη και τού είπε:
    "Είμαι ο Αλέξανδρος, ζήτα μου ότι θέλεις και θα στο δώσω"
    Και τού απάντησε ο κουρελής:
    "Μη μού στερείς αυτό που δεν μπορείς να μού δώσεις"
    δείχνοντάς του τον ήλιο.
    Και ο Αλέξανδρος κατάλαβε, γιατί είχε δάσκαλο τον Αριστοτέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αλλη η γραμμη πλευσης του μεγαλου Διογενη και αλλη αυτη του Αριστοτελη και φυσικα του Αλεξανδρου.Τα ακριβως αντιθετα στην Κοσμοθεωρια τους.Και τι θελεις να πεις με το γνωστοτατο αυτο παραδειγμα δεν καταλαβα,παρ'ολο που ασπαζομαι την σταση του Διογενη περισσοτερο αυτης του Αριστοτελη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Βασικά ο Διογένης είπε τού Αλέξανδρου να προσέξει λίγο τη "μονοχρωματική" συμπεριφορά και μια κάπως φουσκωμένη αίσθηση παντοδυναμίας που εξέπεμψε όταν τού είπε: "Είμαι ο Αλέξανδρος, ζήτα μου ότι θέλεις και θα στο δώσω"
    Ο Αλέξανδρος το πάλαιψε, αλλά κάθε φορά που η "μονοχρωματική" σκέψη κι η αίσθηση παντοδυναμίας του νικούσε, έχανε κι από ένα φίλο ή στρατηγό. Σίγουρα ο Σπηλιόπουλος δεν είναι Αλέξανδρος, αλλά εξίσου σίγουρα είναι 100% μονοχρωματικός και νομίζει ότι ζει ακόμα τις μέρες τής απόλυτης πράσινης παντοδυναμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.