19/12/11

Πέθανε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας

Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.
Φορώντας μαύρα και συναισθηματικά φορτισμένη, η παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης ανακοίνωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ απεβίωσε το Σάββατο από «φυσική και διανοητική υπερκόπωση».

O Κιμ Γιονγκ-Ιλ ανέλαβε την ηγεσία της χώρας το 1994, μετά το θάνατο του πατέρα του. Διαδοχός του θεωρείται ο νεότερος γιός του, Κιμ Γιονγκ-Ουν.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η κηδεία του Κιμ Γιονγκ-Ιλ θα γίνει στην Πιονγκιάνγκ στις 28 Δεκεμβρίου.
Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Κιμ Γιονγκ-Ιλ ο στρατός της Νότιας Κορέας τέθηκε σε συναγερμό, ενώ συγκαλείται εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας της χώρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap.
Εκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε και η ιαπωνική κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να είναι σε ετοιμότητα για κάθε απρόβλεπτη περίσταση, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών ζητημάτων ή ζητημάτων που σχετίζονται με τα σύνορα.
Ανέφερε ακόμη ότι δεν ελήφθη κάποια απόφαση σχετικά με την αύξηση του επιπέδου συναγερμού του στρατού, ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να αποφασιστεί σε επόμενες συσκέψεις.
Η είδηση του θανάτου του ηγέτη της Β. Κορέας επηρεάζει αρνητικά και τα ασιατικά χρηματιστήρια, με αιχμή αυτό της Νότιας Κορέας που σημειώνει «βουτιά» κοντά στο 5%.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ενημερωθεί για την είδηση του θανάτου Κιμ Γιονγκ-Ιλ, καθώς και ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι σε στενή επαφή με συμμάχους στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.
Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, υπογράμμισε τη δέσμευση των ΗΠΑ «στη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο, καθώς και στην ελευθερία και την ασφάλεια των συμμάχων» τους.
Πηγή

12 σχόλια:

  1. Όταν είχε πάει η Παπαρήγα στήν Βόρειο Κορέα καί είχε εκθειάσει τό καθεστώς τού δικατάτορα πού έχει εκκαθαρίσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες αντιφρονούντες, δέν αντέδρασε κανείς ρέ παιδιά. Αντιδρούν μόνο όταν κάποιος εκθειάσει τόν Λεπέν γιά παράδειγμα. Ο Βορίδης έπρεπε νά κάνη δήλωση μετανοίας καί πάλι τόν πολεμούνε. Ρέ πού καταντήσαμε!

    Καί πολύ κλάμα έπεσε γιά τό χαμό τού λαοφιλή κομμουνιστή ηγέτη. Καί πολύ κλάμα ρε παιδάκι μου. Έτσι θά κλαίγαμε κι εμείς αν είχε κερδίσει ο Άρης. Κρίμα πού έχασε. Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατινική Αμερική σου θυμίζει κάτι Fstav;

    Λεπέν κάτι σαν να πήρε το μάτι μου για επίσκεψη Κας Λεπέν στο Ισραήλ και για εγκώμια περί εβραικής κοινότητας

    Το ΛΑΟΣ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα έχεις όμως μέσα του ακροδεξιά στοιχεία και με ένδοξο παρελθόν
    Είναι το κόμμα που γυμνάζεται στην Βουλή περισσότερο απο όλα τα άλλα
    Οι πρωταθλητές της Κωλοτούμπας

    Οσο για τον Αρη είτε κέρδιζε ο Δημοκρατικός Στρατός είτε κέρδισε ο Εθνικός Στρατός με τα εγγλεζάκια, ινδάκια και χιτάκια αποτελεί Κεφάλαιο Ιστορικό για την Ελλάδα φυσικά δεν αποτελεί ύβρι για το προσωπο του οτι κάποιοι δεν τον γνωρίζουν και κάποιοι δεν το παραδέχονται.Το αντίθετο Τιμή για τον Μεγαλύτερο Σύγχρονο Ελληνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για γέλια και για κλάματα είναι ο αδιάκοπος "θρήνος" των άτυχων Β/Κορεατών. Βρίσκονται δύο μέρες σε κατάσταση ... υστερίας και χθες που τους έβλεπα στην τηλεόραση, δεν ήξερα αν πρέπει να γελά ή να λυπάται κανείς. Οι φουκαράδες ήταν αδύνατον να προσποιηθούν άλλο πια, αλλά φοβόταν μην και τους κατηγορήσουν ότι παραβαίνουν την κρατική/κομματική ... θρηνητική εντολή. Ακόμη και η τηλεπαρουσιάστρια προσπαθούσε να κρύψει ... τους "λυγμούς" της (δυστυχώς δεν διέθετε καθόλου υποκριτικές ικανότητες) και σφούγγιζε τα ... στεγνά της μάτια με ένα μαντηλάκι. Καλά, κρεμμύδια δεν τρώνε εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρός κ. Ακρίτα.

    Οι ύμνοι γιά τόν σφαγέα Βελουχιώτη αποτελούν ύβρι γιά τά θύματά του. Οπότε δέν μπορεί κανένας νά κάνει κηρύγματα κατά τής χούντας όταν δέν τόν ενοχλούν οι ξεκοιλιασμένοι από τήν χαντζάρα τού χασάπη Βελουχιώτη.

    Η νίκη τού Ελληνικού Στρατού δέν μετέτρεψε τή χώρα σέ λατινική Αμερική. Η νίκη τού κομμουνιστικού στρατού όπου αυτή επιτεύχθηκε όλες τίς χώρες τίς οδήγησε σέ αδίστακτες δικατορίες. Δεδομένου τά εγκλήματα πού διέπραξαν οι αριστεροί στά βουνά, μπορείς νά φανταστείς τί θά έκαναν όταν αποκτούσαν τήν απόλυτη εξουσία.

    Τί σχέση έχουν τά εγκώμια τής εβραϊκής κοινότητας μέ τά εγκώμια ενός καθεστώτος τό οποίο σάν όλα τά κομμουνιστικά καθεστώτα έχει θερίσει εκατομμμύρια νεκρούς; Τούς Εβραίους τούς θαυμαζει ο κάθε λογικός άνθρωπος διότι όντας εν μέσω εχθρικών καί βάρβαρων καθεστώτων, όπως είναι τά αραβικά, έχουν καταφέρει καί επιβιώσει.

    Αν σέ ενοχλούν οι θαυμαστές τού Παπαδόπουλου, πού δέν σκότωσε ούτε μύγα, ενώ οι θαυμαστές τού Στάλιν σέ αφήνουν αδιάφορο τότε δέν ξέρω τί συμβαίνει. Εϊναι η λογική τού παραλόγου σέ αυτή τή χώρα. Έχουμε φέρει τά πάνω κάτω καί αντιστρόφως.

    Σέ επόμενο άρθρο αμφισβητείται τό Ζάλογγο καί εκθειάζεται ο Αλή πασάς . Καί πάλι τό νεοελληνικό σύστημα δέν ενοχλείται. Δέν κουνήθηκε μύγα μέ τήν ωραιοποίηση τών πασάδων τής τουρκοκρατίας, οι οποίοι σύμφωνα μέ τόν Βερέμη έκαναν έργα. Ε, όταν πρέπει νά απολογείται ο Βορίδης σέ αυτούς πού νοσταλγούν τόν Αλή πασά, τότε τί μπορεί νά πεί κανείς;

    Πούσαι Παπαδόπουλε!

    ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρός Κο. Fstav

    Καλό θα ήταν να ανατρέξει κάποιος στο πλήθος πηγών που υπάρχουν σχετικά με την Εθνική Αντίσταση
    Μέσα απο την σύνθεση-βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του δημοκρατικού χαρατκήρα του ανθρωπου- προκύπτει η αλήθεια και φορές όπως στην περίπτωση Βελουχιώτη απέχει απο αυτά που αναμασά η κόκκινη και μαύρη προπαγάνδα.Μόνο σφαγέας δεν ήταν λοιπόν και αν αναφέρεσαι στον Μελιγαλά καλό θα ήταν να διαβάσεις πολύ καλά το ιστορικό της υπόθεσης
    και να το αντιπαραθέσεις με άλλους "ήρωες" όπως τον Σκαλούμπακα Παναγιώτη

    Σε ότι αφορά τον Ασβό-τον ψυχικά διαταραγμένο και με βούλα πράκτορα της CIA - ο καθείς μπορεί να είανι περήφανος για την παράδοση του 37% Ελληνικού Εδάφους και για τα σχέδια ομοσπονδίας Ελλάδας-Τουρκίας

    Γράφεις ...Η νίκη τού Ελληνικού Στρατού δέν μετέτρεψε τή χώρα σέ λατινική Αμερική...

    Πρώτον δεν ήταν μόνο Ελληνικός στρατός ήταν και Αγγλάκια και ινδιακά και αμερικανάκια και χιτάκια.Μπορείς να είσαι περήφανος για τις ναπάλμ

    Δεύτερον ανέτρεξε στην Ανταλκίδειος ειρήνη

    Τρίτον Εξέτασε το μεταεμφυλιακό κράτος και θα ιδείς ότι η Ελλάδα υπήρξε Λατινική Αμερική(παράνομες εξωδικαστικές εκτελέσεις, βασανιστήρια, εξαφανίσεις, στρατοδικεία, εκτελεστικά αποσπάσματα, τόποι εξορίας

    Δέν θα το επεκτείνω άλλο μπορείς επίσης να ανατρέξεις στην βασιλομήτωρ μέλος της χιτλερικής νεολαίας και στις πολύ καλές σχέσεις τις με όσους συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς

    Γράφεις Τί σχέση έχουν τά εγκώμια τής εβραϊκής κοινότητας

    Απαντώ έχουν σχέση
    Ο ροπαλοφόρος σε περίοδο δημοκρατίας Βορίδης ποιόν έχει κουμπάρο;

    Ο Ασβός δεν είναι εκεί που είναι
    δεν έπρεπε να θαφτεί σε ελληνικό χώμα αλλά σε αμερικανικό ή τουρκικό ή γερμανικό που υπήρξαν μέντορες του και χρηματοδότες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Fstav
    Νομίζω ότι ο Βορίδης πρέπει να υπερασπιστεί τη δράση του τα προηγούμενα χρόνια και όχι εσύ.
    Είναι λυπηρό να υπερασπιζόμαστε τη χούντα, στην Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.
    Επί πλέον, είναι ύβρις στους νεκρούς της Κύπρου και στους εγκλωβισμένους, που λιώνουν μέρα με τη μέρα κάτω από τη μπότα του βάρβαρου Τούρκου.
    Όσο για τον Άρη Βελουχιώτη, είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, που πλήρωσε με τη ζωή του επειδή ήθελε μια ελεύθερη και πραγματικά ανεξάρτητη Ελλάδα, χωρίς ξένους προστάτες, ούτε Ρώσους.
    Γι' αυτό πλήρωσε.
    Το γεγονός ότι συμμετείχε σε έναν ένοπλο αδελφοκτόνο αγώνα, άσχετα με τους στόχους και τους σκοπούς που επεδίωκε, τον καθιστά εκ των πραγμάτων αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.
    Όμως, για να αποκτήσεις μια καθαρή και αντικειμενική εικόνα για τον Άρη, καλό είναι να διαβάσεις το βιβλίο "Άρης, ο Αρχηγός των Ατάκτων", του Διονύση Χαριτόπουλου, που δεν είναι αριστερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1)Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ - Εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝ

    2)Η πολιτική διαθήκη του Άρη Βελουχιώτη-Εκδόσεις: Δωρικός
    Συγγραφέας: Γιάννης Γ. Χατζηπαναγιώτου

    3)Η προσωπικότητα του Άρη Βελουχιώτη και η Εθνική Αντίσταση
    Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
    Εκδότης: Φιλίστωρ

    4)Άρης Βελουχιώτης: Το χαμένο αρχείο, άγνωστα κείμενα
    Η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ απέναντι στον Άρη Βελουχιώτη, 1941-1945
    Συγγραφέας: Φαράκος Γρηγόρης Κ.

    Θα σε παρακαλέσω fstav αν έχεις κάτι άλλο υπόψη σου να μου το προτείνεις διαβάζω τα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμμερίζομαι απολύτως το σχόλιο fstav 19 Δεκεμβρίου 2011 10:27 μ.μ. Λίγα λόγια, αληθινά και ξεκάθαρα. Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα.

    Κατά τα άλλα, θα ήθελα να δω πότε θα σταματήσουν πια οι ανούσιες συζητήσεις περί καλών αριστερών και κακών δεξιών, περί Βελουχιώτη και Ζέρβα και να κοιτάξουμε να κάνουμε την ομοψυχία πραγματικότητα. Η διχόνοια ήταν ανέκαθεν στο αίμα των Ελλήνων και πολλοί την καλλιεργούν ακόμη.

    Έχομε τόσα σοβαρά θέματα ν' ασχοληθούμε κι εμείς τυρβάζομε περί ... Λε πεν και Εβραίων. Αυτό είναι που θα μας σώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω δημιουργήσει γνώμη γιά τόν ΕΛΑΣ καί τόν ΔΣ από προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων εκείνης τής εποχής κυρίως, καί κατά δεύτερο λόγο από βιβλία. Πιστεύω στόν ανώνυμο πιό πολύ από τόν επώνυμο. Πιστεύω στόν ενενηντάρη πού μού είπε ότι από όποιο χωριό πέρναγε ο Βελουχιώτης χάνονταν άνθρωποι.

    Δέν αναφέρω λεπτομερώς κάποιες από αυτές τίς μαρτυρίες γιατί νομίζω ότι δέν θά γίνω πιστευτός από ανθρώπους πού έχουν σχηματίσει συγκεκριμένη γνώμη.

    Γιά τό 37% τής Κύπρου υπεύθυνες είναι όλες οι κυβερνήσεις τής Δεξιάς καί όχι μόνο (βάλε καί ολίγον Μακάριο) μέ πρώτους προδότες τόν γέρο Καραμανλή, τόν Αβέρωφ καί άλλους. Επί Καραμανλή κατελήφθη η μισή Κύπρος, καί τούς προδότες στρατηγούς τού Αυγούστου του 74 δέν τούς πείραξε κανείς.

    Κωνσταντινούπολη καί Κύπρο τίς πούλησαν όλα τά κάμματα καί συνεχίσουν νά τίς πουλάνε μέχρι τώρα. Όπως εξακολουθούν νά πουλάνε τό Αιγαίο τό οποίο δέν τολμάμε νά τό εκμεταλευτούμε γιά τόν ορυκτό του πλούτου. Όπώς πουλάνε καί τή Θράκη πού μάς έχει απομείνει.

    Δέν ωραιοποιώ τή δεξιά ούτε μέ ενδιαφέρει. Απλά μπόυχτισα κοντά 40 χρόνια, άπαντες νά βρίζουν τόν Παπαδόπουλο καί μόνο τόν Παπαδόπουλο. Όλοι οι υπόλοιποι τούς αφήνουν αδιάφορους.

    Οσο θυμάμαι τόν εαυτό μου η αριστερά είναι εκείνη πού χρησιμοποιεί βία μέ όλες τίς μορφές. Πολιτικές δολοφονίες, βόμβες, εμπρησμούς, πορείες, πετροπόλεμο, βεβηλώσεις, κουρελόχαρτα, καταλήψεις, τρομοκρατία τού δρόμου, κραυγές, τραμπούκοι του ΠΑΜΕ, κλείσιμο λιμανιών, εργοστασίων, διώξιμο επενδυτών. Τό νά κλείνουν 3 κνίτες τό σχολείο τού παιδιού μου τό θεωρώ έγκλημα κατά τής δημοκρατίας γιά τήν οποία όλοι κόπτονται αλλά όλοι τήν βιάζουν όταν τούς συμφέρει.

    Η Αριστερά μου θυμίζει τό "γάτος γα.. γάτος σκούζει". Μάς δέρνουν 40 χρόνια καί είναι πάλι εκείνοι πού κλαίγονται ότι είναι οι κακόμοιροι τού συστήματος. Αν τύχει καί πάθει κάτι κάποιος καί είναι δικός τους, τότε καίγεται όλη η Αθήνα. Διαφορετικά σφυρίζουν αδιάφορα.

    Η κουβέντα πιστεύω είναι καλοπροαίρετη καί γιαυτό άλλωστε στέλνω σχόλια. Καλό είναι νά συνεχίσουμε νά ανταλλάσουμε απόψεις σέ πολιτισμένα πλαίσια καί ας μή συμφωνούμε. Ο ιστότοπος είναι φανταστικός καί ομολογώ ότι ενημερώνομαι κατά 90% μόνο από αυτόν. Έχω καταργήσει τήν τηλεόραση καί τίς εφημερίδες.


    " Ποια ήταν τα αίτια της ήττας του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ, Αρη;

    - Δε σκοτώσαμε αρκετούς. Αν δεν είχαμε αφήσει όρθιο κανένα από τους φίλους του Αγγλου, δεν θα μπορούσε να ξεμπαρκάρει πουθενά. Οι άλλοι με έλεγαν φονιά: να που μας κατάντησαν. Πόσες ψυχές έχει το χωριό σας;

    - Χίλιους διακόσιους.

    - Έπρεπε να σκοτώσουμε τους εξακόσιους. Το μοσχάρι πεθαίνει όταν το κεφάλι του κολυμπήσει στο αίμα. "


    * κάτι τελευταίο. Όποιος θέλει να προσφέρει στήν Ελλάδα αξίζει νά τόν στηρίξουμε καί ας προέρχεται από όποιο πολιτικό χώρο θέλει. Τά διαπιστευτήρια γιά μακρινές εποχές πρέπει νά πάψουμε νά τά ζητάμε, γιατί γινόμαστε τό ίδιο μέ αυτούς πού τά ζητούσανε κάποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. fstav σχεδόν όλοι μας γνωρίζουμε ανθρώπους της εποχής εκείνης. Προσωπικά οι πιο αγαπητοι μου συγγενείς είχαν πολεμήσει τον Δημοκρατικό στρατό.

    Δεν έχω χρησιμοποιήσει προσβλητικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς για κάποιον που φέρει αντίθετη άποψη.

    Η δική μου πρακτική είναι διαφορετική το μερικόν δεν χαρακτηρίζει το όλον.

    Ποτέ δεν υπερασπίστηκα το ΚΚΕ και δεν θα το πράξω έχω πεί καθαρά ότι αποτελούσε και αποτελεί βραχίονα άσκησης πολιτικών ξενων δυνάμεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε ότι αφορά του πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής δεν μπορεί μέσα απο προσωπικές μαρτυρίες μεμονωμένες να σχηματιστεί η εικόνα τους.

    Το γιατί χάθηκε ο πόλεμος να είσαι σίγουρος το έχει αναλύσει σε μεγαλύτερο βάθος απο ότι αναφέρεις
    στην πολιτική του διαθήκη.Το αναφέρει και ο Γρηγόρης Φαράκος πολύ καθαρά

    Αξίζει κάποιος να ανατρέξει στο βιβλίο του Υπαρχηγού του ΕΔΕΣ Κομνηνού Πυρομάγλου Δουρειος Ιππος θα βρεί μεγάλες αλήθειες καλά κρυμμένες

    Μην μπερδεύεις την Αριστερά με το ΚΚΕ

    Τα σύγχρονα "προοδευτικά" στοιχεία μιμούνται τις φασίζουσες σταλινικές και λενινιστικές πρακτικές του.Αδιαφορούν για το εθνικό, θεωρούν τον πατριωτισμό "παιδική ασθένεια" του λαού και του πολιτικού συστήματος. Αδιαφορούν για την κοινωνία θεωρούν το συμφέρον της κομματικής ελίτ και συμφέρον του Λαού.

    -Ενας Αριστερός δεν σκέπτεται με στερεότυπα και ιδεολογικά κλισέ.
    -Δεύτερον, ένας Αριστερός πάντα αμφισβητεί μέρος της ίδιας της Παραδοσιακής Αριστεράς.
    -Τρίτον, οι Αριστεροί, δεν ταυτίζονται ποτέ με εξουσίες

    -Ο Μανόλης ο Γλέζος είχε πεί σε έναν εκπ΄οσωπο καθολικών Κληρικών της Γαλλίας αναφορικά με την Εθνική Αντίσταση:Σε σας ο κλήρος είναι φυτευτός, κατά την άποψή μου. Σε μας ο κλήρος προέρχεται
    μέσα από το λαό


    Στις πρακτικές βίας είμαι κάθετα αντίθετος και νομίζω ότι δεν χαρίστηκα σε κανέναν φορέα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γερμανός Δημάκος Ηγούμενος στη μονή Αγάθωνος.
    «Ο Αρης ήταν γεννημένος ηγέτης. Ηταν εκείνος που ήξερε να αξιοποιεί την προσφορά των πολλών. Ξεκίνησε με 5-6 και έφτιαξε αντάρτικο στρατό. Τον ΕΛΑΣ δεν τον ήθελαν ούτε το ΚΚΕ ούτε οι Αγγλοι. Το ΚΚΕ γιατί το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει συλλαλητήρια στις πόλεις και οι Αγγλοι επειδή θα τον έβρισκαν μπροστά του. Το αντάρτικο ήταν έργο 100% του Αρη Βελουχιώτη. Οι πολλοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παντού και πάντοτε. Ο ένας λείπει».
    -Παρά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της εθνικής αντίστασης τελικά φτάσαμε στον εμφύλιο. Ποιοι έφταιξαν κατά τη γνώμη σας;
    «Ποιοι έφταιξαν για τον εμφύλιο; Οι ξένοι; Μα αυτοί τη δουλειά τους κοιτούσαν να κάνουν. Τον εμφύλιο τον έκαναν ο Ζαχαριάδης, ο Σιάντος, ο Ιωαννίδης και η παρέα τους. Ολοι αυτοί που τους ξέρουμε. Εγώ δεν υπήρξα κομμουνιστής ποτέ για να ξέρω το μηχανισμό τους, ούτε ξέρω πώς σκέφτονται ούτε πώς εργάζονται. Παπάς δεν έπαψα ούτε μια στιγμή να είμαι, ακόμα και τα 2 χρόνια παρά 2 μήνες που ήμουνα κοντά στον Αρη. Το ράσο μου ήταν μαύρο αλλά το πέρασμά μου λευκό».
    -Γιατί με τον Αρη και όχι με τον Ζέρβα;
    «Αυτός έτυχε να ήταν στη Ρούμελη, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κυριαρχούσε εδώ. Αν ήμουνα στην Ηπειρο μπορεί να ήμουνα με το Ζέρβα. Αν ήμουνα στη Δωρίδα μπορεί να πήγαινα με τον Ψαρρό. Ελληνας είμαι και για την ελευθερία της πατρίδας πήγα να πολεμήσω, δεν πήγα να δουλέψω για κάποιο κόμμα. Ούτε ρόσσα παντιέρα είδα όταν ορκίστηκα στον ΕΛΑΣ. Ελληνική σημαία είδα και είχε και σταυρό στην κορυφή και έγραφε "Ελευθερία ή Θάνατος"».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.