5/12/11

«Να πάμε και την υφαλοκρηπίδα στην Χάγη και σωθήκαμε»


Με συνέντευξη της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real fm 97,8 και τον Γιάννη Παπαδόπουλο η γ.γ. του ΚΚΕ σχολίασε την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου μετά την προσφυγή της ΠΓΔΜ.
Όπως εξήγησε η Αλέκα Παπαρήγα δεν αναγνωρίζει την αντικειμενικότητα του συγκεκριμένου δικαστηρίου και η σημερινή απόφαση δείχνει την αδιέξοδη πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια. «Επιβεβαιώνεται ότι ήταν εντελώς αδιέξοδη η τακτική της ονοματολογίας που διαχρονικά υπερασπίστηκαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και στηρίχθηκαν και από εθνικιστικούς κύκλους ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια του 1992» είπε η γ.γ. του ΚΚΕ.
Παράλληλα η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για τις συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, ενώ εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν δημιουργήσει ορισμένα τετελεσμένα που ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να τα δεχθεί.
«Στην τελευταία συνάντηση που είχα με τον κ. Παπανδρέου όταν ακόμη ήταν πρωθυπουργός και με ενημέρωσε ότι είναι αρνητική η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης η αυθόρμητη τοποθέτηση μου είναι: ωραία να πας και την υφαλοκρηπίδα στη Χάγη και σωθήκαμε» σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ και υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές. «Αυτή η εξέλιξη βεβαίως μας ανησυχεί. Γιατί και συγκυριακά η ηγεσία της Τουρκίας παίζει σημαντικό αρνητικό γεωστρατηγικό ρόλο στην περιοχή και από αυτή την άποψη σίγουρα θα έχει περισσότερα πλεονεκτήματα με το μέρος και αυτό το δικαστήριο τοποθετείται με τέτοιο κριτήριο».
Επιπλέον η γ.γ. του ΚΚΕ τάχθηκε εκ νέου υπέρ των εκλογών και εξήγησε ότι η ελληνική κρίση δεν είναι αποτέλεσμα χειρισμών ή διαχείρισης. «Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι ζήτημα χειρισμών, διαχείρισης. Η κρίση είναι βαθιά. Πιστεύουμε ότι θα κρατήσει ακόμα στην ευρωζώνη. Θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για φυγόκεντρες τάσεις και για την δημιουργία ενός πιο μικρού και ακόμα πιο σκληρού πυρήνα. Έχουμε να δούμε πολλά. Ελπίζω να μην δούμε και μία γενικευμένη στρατιωτική σύγκρουση στην περιοχή μας».
http://www.real.gr/

2 σχόλια:

  1. Αμ γι΄αυτό η Τουρκία θα ήθελε πολύ να μπλέξει το ζήτημα της ΑΟΖ μας και μετά να προσφύγουν "γιατί παραβιάσαμε την συμφωνία για τις "διμερείς σχέσεις" που υπογράψαμε στη Μαδρίτη το 97.
    Από Χάγη, φαντάζομαι πήραμε γεύση βέβαια.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.