17/12/11

Αποτελέσματα δημοσκόπησης στην Τουρκία για Προεδρία και κόμματα

To πραγματικό Πρόσωπο της "Τουρκικής Δημοκρατίας"

Με τίτλο «Η δημοσκόπηση που θα στενοχωρήσει τον Ερντογάν» η τ/κ εφημερίδα Γκιουνές αναφέρεται σήμερα στα αποτελέσματα δημοσκόπησης την οποία διενήργησε στην Τουρκία η εταιρεία Infakto για λογαριασμό του αμερικανικού ινστιτούτου IRI (International Republican Institute).

Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 5-28 Οκτωβρίου σε δώδεκα περιοχές της Τουρκίας, κατέδειξε ότι εάν ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν το 2013 είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της χώρας, ένα ποσοστό της τάξης του 44% θα τον υποστήριζε, ενώ ποσοστό 40% θα τασσόταν εναντίον του.

Ποσοστό 41% τάσσεται κάθετα εναντίον του προεδρικού συστήματος στην Τουρκία ενώ μόνο 17% των συμμετασχόντων το υποστηρίζουν.

Επιπρόσθετα, το 46% απάντησε ότι δεν θα ψήφιζε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΚΔΑ) στην ηγεσία του οποίου θα βρισκόταν κάποιος άλλος εκτός από τον Ερντογάν, ενώ ποσοστό 36% απάντησε ότι θα συνέχιζε να ψήφιζε το ΚΔΑ.

Ποσοστό 40% των ερωτηθέντων απάντησαν πως πιστεύουν ότι το ΚΔΑ προσπαθεί να περιορίσει τη δημοκρατική αντιπολίτευση στη χώρα ενώ 32% διαφωνούν με την άποψη αυτή.

Σχετικά με το τι ποσοστά θα λάμβανε το κάθε κόμμα εάν γίνονταν σήμερα εκλογές στην Τουρκία, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης κατέδειξαν ότι το ΚΔΑ θα λάμβανε ποσοστό 42% και ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΛΚ) με 19% και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΚΕΔ) με 10%.

Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ερωτηθέντων σχετικά με τις διάφορες προσωπικότητες, βρίσκεται ο Ερντογάν με 44% και ακολουθούν ο αρχηγός του ΡΛΚ, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 16% και ο αρχηγός του ΚΕΔ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί με 7%.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/31450 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.