3/12/11

Πορτοκαλί φως από Κάμερον στα γαλλογερμανικά σχέδια

Την προοπτική στενότερης δημοσιονομικής ένωσης των 17 της ευρωζώνης συζήτησαν στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.


Ο κ. Κάμερον δήλωσε ότι η επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη και η τόνωση της ανταγωνιστικότητας των πιο αδύναμων κρατών-μελών μπορεί να γίνει χωρίς τροποποίηση συνθηκών. Παράλληλα, φέρεται να διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Σαρκοζί ότι το Λονδίνο δε θα προβάλλει εμπόδια στις αποφάσεις Γαλλίας – Γερμανίας, καθώς η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της ευρωζώνης αποτελεί προτεραιότητα και για τη Βρετανία, που υφίσταται επιπτώσεις στην οικονομία της.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι ενδεχόμενες αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες θα έδιναν την ευκαιρία στο Λονδίνο να διεκδικήσει την ανάκτηση εξουσιών από τις Βρυξέλλες, κυρίως στους τομείς της εργασιακής και κοινωνικής πολιτικής. Η τάση αυτή έχει ισχυρή στήριξη μεταξύ των ευρωσκεπτικιστών βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος.

Τώρα, ωστόσο, λόγω της επιτακτικής ανάγκης που βλέπει η βρετανική κυβέρνηση για τη λύση της κρίσης στην ευρωζώνη, οι μόνοι όροι που θέτει ο κ. Κάμερον για την υλοποίηση των γαλλογερμανικών σχεδίων είναι να μην επηρεαστεί η λειτουργία της ενιαίας αγοράς και τα βρετανικά συμφέροντα σε αυτή και να μην υποστεί πλήγμα το Σίτι από μέτρα όπως η επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.
http://www.skai.gr

1 σχόλιο:

  1. οτι και να` λεει ο Καμερον αν συμψωνησουν οι Γαλλοι και Γερμανοι ειναι ανευ σημασιας απο ενα ετσι και αλιως πολιτικο μηδαμηνης αξιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.