20/12/11

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ=VIDEO:Από την Κρήτη η Α’ βολή αντιπυραυλικής ασπίδας!

Στην Κρήτη, στο εκεί ΝΑΤΟικό Πεδίο Βολής, έγινε η πρώτη επίδειξη βολής αντιβαλλιστικού βλήματος στο πλαίσιο της «αντιπυραυλικης ασπίδας» του ΝΑΤΟ, για πρώτη φορά με πραγματικά πυρά! Η επιτυχής βολή – που δεν προβλήθηκε παρά ελάχιστα από ενα μόνο ελληνικό μέσο - έγινε στη διάρκεια της άσκησης «Γρήγορο Βέλλος» (Rapid Arrow 2011) και στα πλαίσια της εξέλιξης της σχετικής δυνατότητας της Συμμαχίας (ALTBMD).
Συγκεκριμένα η άσκηση έγινε στις αρχές Νοεμβρίου και στο πλαίσιό της το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Sullivans «επισήμανε» με το σύστημα μάχης AEGIS τον «εχθρικό» στόχο κάπου στο Ν.Αιγαίο.
Αμέσως παρείχε τα στοιχεία στοχοποίησης σε γερμανική πυροβολαρχία Patriot που βρισκόταν στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ). Η πυροβολαρχία έβαλε εναντίον του και τον αναχαίτισε επιτυχώς καθώς το βλήμα βρέθηκε εντός των σχεδιασθέντων παραμέτρων του πλήγματος.
Η επιχείρηση βρισκόταν κάτω από τον έλεγχο του αρμόδιου ΝΑΤΟικου κέντρου διοίκησης στην Γερμανία – Ramstein και Uedem – ενώ συνεργάστηκε και το στρατηγείο της Σμύρνης.
‘Ηταν δε το τελικό βήμα στη λειτουργική επικύρωση της προσωρινής ικανότητας από τους διοικητές του ΝΑΤΟ ωστε το σύστημα να παρέχει προστασία σε εδάφη και πληθυσμούς στην Ευρώπη, όπως λένε συμμαχικές πηγές.
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την έκβαση» δήλωσε ο υποστράτηγος Aλ.Πέρα, επικεφαλής του αντιβαλλιστικού προγράμματος ALTBMD.

Πηγή

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.