28/7/17

Οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας στο νέο βιβλίο του Αλ. Π. Μαλλιά

«Στον αστερισμό του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ: Η Νέα Τουρκία και εμείς» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο του πρώην πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον Αλέξανδρου Π. Μαλλιά, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρη.
Το βιβλίο, ένα κείμενο προβληματισμού, εξετάζει τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Νέα Τουρκία, καταγράφοντας τη μεταβολή των όρων ισορροπίας, καθώς και την πρόσθετη απειλή που συνιστά ο απρόβλεπτος χαρακτήρας του ηγεμόνα της.

Μέσα από το ενδιαφέρον αυτό σύγγραμμα ο κ. Μαλλιάς υπογραμμίζει τη σημασία της ενότητας και συνεννόησης του πολιτικού κόσμου για την ενίσχυση του ηθικού μιας «αυτοαπαξιωμένης και αυτοταπεινωμένης χώρας». Παράλληλα, ο γράφων προτείνει τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση από την Ελλάδα των διαπραγματευτικών δυνατοτήτων που της παρέχει η Σούδα, ενώ δεν παραλείπει να σημειώσει τον περιορισμό της σημασίας των διεθνών οργανισμών, και ειδικότερα του ΟΗΕ, στη λύση των διεθνών συγκρούσεων.
«Ο πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς, κουβαλώντας πολύχρονη εμπειρία στο πεδίο της διπλωματίας και υπηρετώντας σε σημαντικά πόστα, αναδεικνύει στο βιβλίο του το τρίπτυχο “Σύνεση, Σχέδιο και Συνεννόηση”» επισημαίνει στον πρόλογο του βιβλίου ο Μιχάλης Ιγνατίου. Να σημειωθεί ότι το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.