30/7/17

Ο Αρμαγεδώνας απέχει μόνο δυόμιση λεπτά

Είστε έτοιμοι να πεθάνετε; Εσείς και εγώ θα πεθάνουμε, και όχι από τα γηρατειά, επειδή οι συνάδελφοί μας Αμερικανοί έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και οι πανάθλιοι  πιστεύουν όλα τα ψέματα που μας οδηγούν στη σίγουρη καταστροφή μας. Αυτό μας λένε οι πυρηνικοί επιστήμονες. Και έχουν δίκιο. 

Μπορείτε να κατανοήσετε αυτόν το παραλογισμό;  Ο πρόεδρος Τραμπ  είναι υπό επίθεση πλήρους κλίμακας από το στρατιωτικό συγκρότημα και ασφάλειας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα εκπορνευμένα μίντια των ΗΠΑ (presstitute media), το Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς και από πολλούς ρεπουμπλικάνους, όπως τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή από τη Νότια Καρολίνα, Lindsey Graham, και τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή από την Αριζόνα, Τζον Μακέιν, μόνο και μόνο επειδή ο πρόεδρος Τραμπ θέλει να μειώσει τις επικίνδυνες εντάσεις μεταξύ των δύο μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων.

Πως εξηγείται η παντελή έλλειψη ανησυχίας για την ίδια τη ζωή τους από μέρος των πληθυσμών της Νότιας Καρολίνας και της Αριζόνα που στέλνουν στη Γερουσία, και συνεχίζουν να στέλνουν στη Γερουσία, δύο αποφασισμένους στόκους έτοιμους να προκαλέσουν πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας;

Πρέπει να αισθάνονται πολύ ενθουσιασμένοι που δεν μπορούμε να κάνουμε την ίδια ερώτηση στις 50 πολιτείες και σχεδόν όλες τις περιοχές του Κογκρέσου.
Μπορείτε να θέσετε την ίδια ερώτηση σχετικά με το μπουρδέλο γνωστό ως "τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης".  Δεν θα υπάρξει κανένας ζωντανός αν δημοσιεύσει ή διαβάσει τίτλους για έναν πόλεμο τον οποίον βοηθούν να προωθηθεί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο υπόλοιπος κόσμος μαζί με κάθε ζωή στη γη στέλνονται στους τάφους τους λόγω της ολικής αποτυχίας της αμερικανικής ηγεσίας.

Γιατί οι Αμερικανοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οποιοσδήποτε "ηγέτης" που προκαλεί πόλεμο με άλλη μεγάλη πυρηνική δύναμη πρέπει να θεσμοποιηθεί αμέσως ως εντελώς τρελός;

Γιατί οι πανάθλιοι Αμερικανοί κάθονται νύχτα με νύχτα μπροστά στην τηλεόραση απορροφώντας τα ψέματα που τους οδηγούν πέρα ​​από κάθε αμφιβολία στο θάνατο τους;
Η Αμερική απέτυχε για τον εαυτό της και τον κόσμο.

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι ο Paul Craig Roberts
Πνευματικά δικαιώματα ©  Δρ. Paul Craig Roberts , Paul Craig Roberts, 2017

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά


8 σχόλια:

  1. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αμερική & Ευρώπη όλα τα ΜΜΕ είναι εβραϊκής ιδιοκτησίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επί ψυχρού πολέμου ίσχυε η αρχή του Mutual Assured Distruction ή M.A.D.(Αμοιβαία Βεβαία Καταστροφή), μεταξύ περίπου ίσων αντιπάλων.
    Μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, οι Η.Π.Α., ο νικητής του ακήρυκτου αυτού πολέμου, επεκτάθηκε σε όλη στην Ανατολική Ευρώπη μέσω του ΝΑΤΟ καθώς και στις χώρες της Βαλτικής. Παράλληλα αναπτύσσει το σύστημα της Αντιβαλλιστικής Άμυνας, το Ground-Based Midcourse Defense (GMD; previously known as National Missile Defense – NMD) system, που οι Ρώσσοι δεν έχουν, που είναι ικανό να αναχαιτήσει κάποιο άγνωστο, αλλά με τα χρόνια αυξανόμενο, σημαντικό ποσοστό εισερχομένων πυραύλων ICBMs.
    Εάν συγκρίνουμε ποσοτικά και ποιοτικά τις οικονομίες, καθώς και τα συμβατικά οπλικά συστήματα των χωρών της Δύσης με αυτά της Ρωσσίας και Κίνας, υπάρχει μία μεγάλη υπεροχή της Δύσης.
    Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπήσει η Ρωσσία την Δύση είναι με το πυρηνικό της οπλαστάσιο, του οποίου η δυνατοτότητα του για "αποτροπή" μειώνεται με την ανάπτυξη του N.M.D., και ειδικότερα με την εγκατάσταση του συστήματος και στην Ανατολική Ευρώπη. Οι Ρώσσοι έχουν ένα παράθυρο πολύ λίγου σχετικά χρόνου πλέον για να αντιδράσουν και οπωσδήποτε θα αντιδράσουν.
    Εάν πάρουμε υπόψη μας ότι ο 2ος Παγκόσμιος πόλεμος έληξε με χρήση ατομικών όπλων, ασφαλώς θα χρησιμοποιηθούν και σε ένα 3ο Παγκόσμιο πόλεμο.
    Αυτός μάλιστα που χάνει ή κινδυνεύει να χάσει τον πόλεμο θα κάνει οπωσδήποτε χρήση τους, εάν έχει την δυνατότητα.
    Υπάρχει η θεωρία ότι στις διαπραγματεύσεις κερδίζει τα περισσότερα ο ποιο αδιάλλακτος. Για αυτό τον λόγο είναι πολύ δύσκολες οι συμφωνίες μεταξύ περίπου ισοδυνάμων. Δεν αναφέρομε σε "διαπραγματεύσεις" μεταξύ ισχυρού και αδυνάτου διότι εκεί στην πραγματικότητα υπάρχει εξαναγκασμός του αδύνατου στις επιθυμίες του δυνατού.
    Έχοντας υπόψη τα δεδομένα, και το ότι Ρωσσία και Κίνα έχουν ικανότατες ηγεσίες που αναπτύσσουν οικονομικά και θωρακίζουν εξοπλιστικά τις χώρες τους, όταν γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, λογικά θα κερδίσει μεν η Δύση, αλλά δισεκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από τον πόλεμο, την πείνα και τις αρρώστιες που θα επακολουθήσουν.
    Η νίκη θα είναι Πύρρειος, οι πόλεις παράγκες, φτώχεια και εξαθλίωση, με ραδιενεργή μόλυνση του αέρα, του νερού και των τροφών.
    Μία συνολική συμφωνία ΗΠΑ με Ρωσσία θα ήταν σωτήρια για την ανθρωπότητα για κάποια χρόνια.
    Αυτοί που εμποδίζουν προσπάθειες για ειρηνικές επιλύσεις των διαφορών έχουν τεράστιες ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ απλουστευτικα έτσι όπως τα λες.

      Τι εννοείς ότι δεν είναι το ίδιο σε συμβατικές δυνάμεις;
      Οι ΗΠΑ υπερέχουν σε ναυτικό. Τι να το κάνεις το ναυτικό απέναντι στη Ρωσία;
      Τα αεροπλανοφόρα είναι για να την πέσεις σε τύπους σαν τον Νοριέγκα και το Σαντάμ. Είναι πάρα πολύ εκτεθιμενο και λειτουργεί ως μέσο εκφοβισμού παρά για πραγματικό πόλεμο.
      Χωρίς ναυτικό η Ρωσία απλά έχει μια ακτίνα δράσης 1000-1500 χλμ από τα σύνορα της (η Συρία είναι μέσα οριακά)
      Για την ασπίδα δεν ξέρουμε τίποτα, μόνο λόγια όπως και για τα αντιαεροπορικά των Ρώσων.

      Τα υποβρύχια που τα πας;δες εδώ στο κομμάτι της ιστορίας
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Russian_submarine_Novomoskovsk_(K-407) .το ξαναεπανελαβαν οι Ρώσοι αρχές του 2016 με ένα από την κλάση borey.


      Οι δυτικοί έχουν λιγότερες πιθανότητες να υπερισχύσουν και λόγο της αχανούς χώρας των ρωσων που δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνει κάποιο κομμάτι γης στη θέση του.

      Γι'αυτό και οι κυρώσεις. Προσπαθούν να την πνιξουν οικονομικά μπας και αλλάξουν μυαλά οι Ρώσοι. Και αυτό κάνει πιο επικίνδυνους του Ρώσους.

      Διαγραφή
    2. Με το ναυτικό οι ΗΠΑ ελέγχουν τους Ωκεανούς, τις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές, έχουν εγκλωβίσει και την Κίνα στην Νότια Κινεζική θάλασσα.
      Το πρόβλημα με την Ρωσσία βρίσκεται στο ότι δεν θα επιτρέψουν να εξουδετερωθεί το πυρηνικό τους οπλαστάσιο, λόγω της αναπτυσσόμενης αντιβαλλιστικής ασπίδας στην ανατολική Ευρώπη. Εκεί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πολέμου.

      Διαγραφή
    3. Ωραία, ελέγχει τις θαλάσσιες οδούς.

      Τι θα κάνει, θα σταματήσει το εμπόριο (θα κόψει τα πόδια της).
      Αυτό που προσπαθήσει να κάνει είναι ελέγχοντας τις θαλάσσιες οδούς να κάνει τα κινέζικα προϊόντα ακριβότερα για να μπορέσει να τα ανταγωνιστεί.

      Αυτά είναι άσχετα με την Ρωσία, η οποία δεν εξαρτάται από το θαλάσσιο εμπόριο (δες το χάρτη). Αν εξαρτιόταν, θα είχε και ναυτικό.

      Για να φτάσεις να στραγγαλίσεις την Ρωσία με τον έλεγχο των θαλασσίων οδών, θα έχεις γονατίσει τον υπόλοιπο πλανήτη πρώτα (και την Αμερική μαζί) και μετά θα αρχίσει να τσιμπιεται η αρκούδα.

      Τα choke points της Ρωσίας είναι η Βαλτική, όπου δεν γίνεται τίποτα εάν δεν προσχωρήσουν στο ΝΑΤΟ οι σκανδιναβικές (τότε θα γίνει γης Μαδιάμ), στη μαύρη θάλασσα όπου φαίνεται να έχει κλείσει το παιχνίδι με τη κριμεα, και στον Καύκασο και την κεντρική Ασία η οποία είναι ενα μεγάλο ερωτηματικό.

      Εκεί κινούνται οι ντόπιοι σαν σε ναρκοπέδιο και οι ξένοι σαν ταύροι σε υαλοπωλειο...

      Το πλεονέκτημα πάλι το έχουν οι Ρώσοι.

      Διαγραφή
  3. Δεν νομίζω ότι η Ρωσσία είναι η επομένη ανερχομένη δύναμις, Κίνα και αργότερα Ινδία. Οι Η.Π.Α. έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστιες προκλήσεις και δεν νομίζω να είναι Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ν' αντέξει 1.000 έτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Paul Graig Roberts εχει απολυτο δικιο.Η ζωη θα εξαφανιστει παντελως απο τον πλανητη Γη.Κανεις δεν θα επιβιωσει.Οποιος ειδε τις συνεντευξεις-στο The Putin Interviews- που πηρε ο Ολιβερ Στοουν απο τον Πουτιν,θα ακουσε τον ιδιο τον προεδρο της Ρωσιας να δηλωνει κατηγορηματικα οτι κανεις δεν θα γλυτωσει απο εναν πυρηνικο πολεμο. Ο προεδρος της Τσετσενιας Ramzan Kadyrov-ο οποιος συχνα λειτουργει ως λαγος με δηλωσεις του για τη ρωσικη ηγεσια-δηλωσε σε συνεντευξη του στο αμερικανικο δικτυο HBO την περασμενη εβδομαδα http://www.zerohedge.com/news/2017-07-21/chechnyas-leader-claims-russian-doomsday-device-activated , οτι ακομη και αν η ρωσικη ηγεσια χαθει εχει αναπτυχθει ενα συστημα με το οποιο τα ρωσικα πυρηνικα θα εκτοξευτουν αυτοματως μολις ανιχνευσουν πυρηνικες εκρηξεις.Αυτο το εχει επιβεβαιωσει απο το 1993,ο αμερικανος Bruce G Blair αξιωματουχος των αμερικανικων πυρηνικων υπηρεσιων, με αρθρο του στους New York Times https://www.wired.com/2009/09/mf-deadhand/.Οποιος λοιπον νομιζει οτι ενας πυρηνικος πολεμος μπορει να κερδηθει ειναι τουλαχιστον βαθια νυχτωμενος για να μην πω τιποτα χειροτερο οτι ειναι παντελως.....(βαλτε οτι θελετε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το προβλημα νομιζω οτι τοχουν οι ισραηλινοι...
    και εννοω οτι η αποσταθεροποιηση της λιβυης,αιγυπτου,ιραν και συριας εχει αμεσα να κανει με το ισραηλ,την χείριστη θεση του στον χαρτη,ισως την ανεξιτηλη αναμνηση του ολοκαυτωματος και του μασσαντα που εμποδιζει την διπλωματικωτερη συνυπαρξη του με τους γυρω λαους...
    Ετσι,το ισραηλ και η εβραϊκη διασπορα μαχονται με ολες τις δυναμεις τους,εστω κιαν υπαρχουν διαφωνιες αναμεσα τους και το αποτελεσμα ειναι αυτα που βλεπουμε στην βαλτικη και Μ.Ανατολη...
    Το δε παραδοξο ειναι οτι θαπρεπε να ευχομαστε να επιτυχουν,γιατι σε αντιθετη περιπτωση ισως βρεθουμε εμεις στην θεση των παλαιστινιων...
    οι κινησεις στην βαλτικη ειναι απλα αντιπερισπασμοι...
    κιο πυρηνικος ειναι πιθανος, μονο εφοσον το ισραηλ βρεθει σε σημειο που να μην υπαρχει καμμια διαφυγη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.