30/7/17

Αρχηγός ΓΕΝ σε Τουρκία: Αν χρειαστεί είμαστε πανέτοιμοι να πολεμήσουμε και να νικήσουμε

Κατά την ομιλία του σε εγκαίνια έκθεσης Τιμούμε αυτή την παράδοση και την ακολουθούμε ενώ όσο για την ετοιμότητα μας να είστε σίγουροι ότι αν χρειαστεί είμαστε πανέτοιμοι να πολεμήσουμε και να νικήσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο αντιναύαρχος Νικόλας Τσούνης

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης «Μεθ΄ Ορμής Ακαθέκτου. Επίτομη Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού, 1821-1945», λέγοντας ότι αν χρειαστεί, είμαστε πανέτοιμοι να πολεμήσουμε και να νικήσουμε.
«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμένα να βρίσκομαι στην Κρήτη σε αυτή την έκθεση. Βρίσκομαι σε ένα χώρο από τον οποίο γεννήθηκε το πολεμικό ναυτικό, το αγαπάει και το στηρίζει. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει υποστείλει ποτέ την σημαία του, ιδρύθηκε από το τίποτα το 1821 και συνεισέφερε σε όλους τους αγώνες του Έθνους νικηφόρα. Τιμούμε αυτή την παράδοση και την ακολουθούμε ενώ όσο για την ετοιμότητα μας να είστε σίγουροι ότι αν χρειαστεί είμαστε πανέτοιμοι να πολεμήσουμε και να νικήσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο αρχηγός ΓΕΝ.

Πρώτο Θέμα

9 σχόλια:

  1. Καλά θα έκανε ο ένστολος υπεύθυνος δημόσιος υπάλληλος, να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από τους κρατικοδίαιτους κομματικούς προϊσταμένους του, την ΑΜΜΕΣΗ ενισχύςη της ισχύος του πολεμικού μας ναυτικού. Πέρα από τις δηλώσεις του για εσωτερική κατανάλωση, οι νατοϊκοι μας "σύμμαχοι" και οι Τούρκοι ξέρουν τις οποίες δυνατότητες μας. Επίσης οι όλοι αυτοί ανεύθυνο υπεύθυνοι να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι πέρα της μειωμένης κυριαρχίας το ραγιαδικο ελληνόφωνο προτεκτορατο, η έλλειψη σωστης προετοιμασίας στέλνει σε άδοξο θάνατο τον ανθο του Ελληνικού Έθνους....Επειδή τα εχομε δει πληστακις και αυτούς εκ των υστέρων να δικαιολογούν την ανεπάρκεια τους παίρνοντας τις παχυλές αμαιτοβαμμένες συντάξεις ....Εσσεται Ήμαρ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό είναι οι ανώτατοι αξιωματικοί να παίξουν λίγο χαμηλά τη μπαλα και να αποφεύγουν ανούσιες και τετριμμένες δηλώσεις. Από λόγια έχουμε χορτάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tα παχιά λόγια και δη ενός άκαπνου, δεν στοιχίζουν τίποτε, αλλά κάνουν την χειρίστη εντύπωση σε όσους έχουν γνωρίσει παλιούς, μπαρουτοκαπνισμένους στρατηγούς και ξέρουν πόσο αυτοί τα απέφευγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3 comments reflecting the defeat mentality that characterizes our nation. Then, why do we criticize the government for moving along similar lines in everything it does?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού την είδες την ηττοπάθεια; Μάλλον δεν κατάλαβες τα σχόλια. Πώς να τα καταλάβεις, άλλωστε;

      Διαγραφή
    2. "Defeat mentality that characterizes our nation."
      Probaply you are not talking about Hellas,read some history.
      They are tryining thousands of years to eliminate us but we are still here!!!

      Διαγραφή
  5. Προφανος ο ενστολος δημοσιος υπάλληλος κατά την αποψη σου θα επρεπε να παραιτηθεί και και έρθει ο επομενος εντσολος δημοσθος υπαλληλος που εσυ εκ νεου θα κριτικαρες για παντελη ανικανοτητα.Σου προτείνω να βαζεις για λιγο τον εαυτο σου στην θεση αυτού που σχολιαζεις. Και μην ξεχνας οτι το ΠΝ εχει ονοματησει πλοιο του ως Νικηφόρο Φωκά. Αν εσύ αναζητας αυτοκρατορικες δοξες και εγω μαζι σου αλλα ανοιξε και κανα βιβλιο για να μαθεις οταν καποιοι πολεμαγαν στην καλιπολη τι καναν μερικοι πατριωτες των Αθηνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θεμα με ορισμενες δηλωσεις ανωτατων αξιωματικων των ενοπλων δυμαμεων που γινονται τελευταια , δινει την ευκαιρια να σκεφτουμε πως πρεπει να τα αντιμετωπιζουμε.Μαλλον δεν λεγονται σαν ενα μηνυμα προς καποιον/καποιους αλλα λεγονται γιατι δεν υπαρχει κατι αλλο πιο ουσιαστικο να ειπωθει την παρουσα στιγμη.Ετσι αναδεικνυεται η μη σοβαροτητα που κυριαρχει ετσι κι αλλιως στην Ελλαδα.Ποιος δεν εχει γελασει η νευριασει οταν διαβαζει αντιστοιχες δηλωσεις απο τουρκους αξιωματικους που δηλωνουν σιγουροι οτι θα μας νικησουν, θα μας κανουν αυτο η το αλλο κλπ?
    Απο την ηγεσια του ΥΠΕΘΑ το επικοινωνιακο κλιμα διαμορφωνεται ,κατα την γνωμη μου,απο τον σημερινο υπουργο ΥΕΘΑ και αποτελειται απο βαρυγδουπες και συχνα ατυχεις πολιτικες & στρατιωτικες δηλωσεις χωρις αντικρισμα.*
    Νομιζω οτι οποιος αντιμετωπιζει με επαγγελματισμο μια κατασταση η σκεφτεται πως θα επιτυχει εναν σκοπο ,πρεπει να ειναι σεμνος, ειδικα οταν θελει να δινει το παραδειγμα της καλης ηγεσιας (υπαρχει και σχετική βιβλιογραφία). Ο βερμπαλισμος σιγουρα δεν αποτελει ασφαλες χαρακτηριστικο ηγετη (στρατιωτικου οργανισμου ,ιδιωτικης επιχειρησης η οποιουδηποτε αλλου οργανομενου συνολου που εχει στρατηγικη-οραμα-στοχους).Ουτως η αλλως ενας επιχειριασιακος στοχος οπως ειναι η νικη στο πεδιο της μαχης δεν προαναγγελεται αλλα κατακταται .Ο λογος (δυο λεξεις) του Λεωνιδα της Σπαρτης προς τον Περση βασιλια στις Θερμοπυλες,για παραδειγμα, χαραχθηκε στο μυαλο των ανθρωπων εδω και χιλιαδες χρονια γιατι ηταν λιτος αλλα περιεκτικοτατος χωρις «θα».
    Αλλα αυτος ηταν ο Λεωνιδας...
    Στην «ιστορια του Β' παγκοσμιου πολεμου» του Ρειμοντ Καρτιερ ** δεν εντοπισα αναλογες δημοσιες δηλωσεις απο επιφανεις στρατιωτικους της εποχης που ανηκαν σε διαφορετικους στρατους.Ισως να εγιναν καποιες, αλλα καλο θα ηταν καποιοι αξιωματικοι που ειναι υπολογοι λογω της εργασιας τους, απεναντι στο εθνος μας, να ειναι πιο σοβαροι και να θυμουνται οτι δηλωσεις περι σιγουρης νικης δεν εχουν κανει εμπειροι στρατιωτικοι ηγετες και αξιωματικοι που εμειναν στην ιστορια και ειχαν δει στη ζωη τους εμπεδα...και εμπεδα (αναρωτιεμαι, πριν την νικηφορο εκστρατεια στην Αλβανια το 40, οι τοτε Ελληνες ανωτατοι αξιωματικοι, οντας εμπειροι απο τους πολεμους 1912,1913 και 1917-1922 εκαναν παρομοιες δηλωσεις δημοσιως?).
    Νομιζω οτι μετα την εποχη των στρατηγων Φραγκου /Ζιαζια εμεις οι πολιτες εχουμε ακουσει λογια ασκοπα και περιττα καποιες φορες απο καποιους στρατιωτικους που αντανακλουν μια ασοβαρη κατασταση.Βεβαια υπαρχουν και καποιου αλλου ειδους ανεξηγητες δηλωσεις οπως η προσφατη δηλωση-μαργαριταρι του Αρχηγου ΓΕΑ ο οποιος μεταξυ αλλων δηλωσε: ...στον πόλεμο χάνονται ζωές. Αποτελεί ηρωική πράξη που αναγνωρίζεται πάντα από την πολιτεία. Όμως η προσφορά ζωής σε περίοδο ειρήνης είναι ακόμη πιο σημαντικό***... (ουδεν σχολιο)
    Ενιοτε τα δειγματα λογου η γραφης φωτιζουν την αληθεια .Ευχομαι σαν πολιτης η κατασταση στις ΕΕΔ να ειναι διαφορετικη και η πλειοψηφια των σοβαρων αξιωματικων να στεκεται μακρια απο απο την ελαφροτητα ορισμενων.
    Πηγες:
    *ολοι θυμομαστε το "στα τεσερα"....του καμενου μεσα στη βουλη για αυτους που ψηφιζαν τα μνημονια και μετα απο λιγο καιρο ψηφισε και ο Καμμενος τα επομενα μνημονια: https://www.youtube.com/watch?v=uSz0duI5NBA η τις δηλωσεις για βασεις των Ρωσσων στο Αιγαιο κλπ.

    ** Ρειμοντ Καρτιε:
    https://vivliothikiagiasmatos.files.wordpress.com/2012/10/ceb9cf83cf84cebfcf81ceafceb1-cf84cebfcf85-ceb4ceb5cf85cf84ceadcf81cebfcf85-cf80ceb1ceb3cebacebfcf83cebcceafcebfcf85-cf80cebfcebbcead.pdf

    *** Μιχαλησ Ιγνατιου:
    http://mignatiou.com/2017/06/apostoli-tis-aeroporias-na-peta-ke-na-nika-apanta-o-ageetha-stous-simmachous-apenanti/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνιστώ στα παλληκάρια της φακής τύπου νατιβιστ, να αγοράσουν λίγο ψηλό καναπέ που να έχει αρκετό χώρο να κρυφτούν από κάτω με το πρώτο ΜΠΑΜ!
    Καλό επίσης είναι όταν το σπίτι διαθέτει υπόγειο.
    Εδώ ισχύει το "όποιος φοβάται/νωρίς πάει και κοιμάται"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.