30/7/17

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Θα επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά υπό τρεις προϋποθέσεις

«Η αδιαλλαξία της Τουρκίας οδήγησε στο αδιέξοδο» ξεκαθάρισε ο Κύπριος Πρόεδρος 

Κάτω από τα δεδομένα, που θέτει η Τουρκία, δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «αρκεί οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει να ικανοποιηθούν, δηλαδή η Τουρκία να δεχθεί τον τερματισμό των εγγυήσεων, τον τερματισμό των παρεμβατικών δικαιωμάτων, τα στρατεύματα να αποχωρήσουν για να μπορέσουμε σαν ανεξάρτητο κράτος να συμβιώσουμε ειρηνικά και να δημιουργήσουμε τις προοπτικές πραγματικά ειρηνικής συμβίωσης».
Δυστυχώς, σημείωσε, «στην Ελβετία δεν έγινε κατορθωτό να πετύχουμε αυτό που επιδιώκαμε: να απαλλαγούμε από την Τουρκία είτε μέσω εγγυήσεων είτε παρεμβατικών δικαιωμάτων είτε μονίμου στρατιωτικής βάσεως, όπως αξίωσε». Η αδιαλλαξία (της Τουρκίας), πρόσθεσε, οδήγησε βεβαίως στο αδιέξοδο.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες στο πλαίσιο του ΟΗΕ.
Επίσης, διαβεβαίωσε πως «η οποιαδήποτε δική του θέση ήταν πάντα πως αν είναι να υπάρξει ένας συμβιβασμός με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, προκειμένου να συμβιώσουμε ειρηνικά, θα έπρεπε οριστικά να απαλλαγούμε από την παρουσία της κατοχικής Τουρκίας, (να απαλλαγούμε) από τις εγγυήσεις, από τα παρεμβατικά δικαιώματα, από τα στρατεύματα κατοχής, που θα μετονομάζονταν σε δύναμη τάχα φιλίας για να μας προστατεύσει από το εξωτερικό».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Όχι εγγυήσεις από κανένα οργανισμό ή χώρα, όχι τουρκικά ή οποιαδήποτε ξένα στρατεύματα στην Κύπρο. Μόνο Κυπριακός στρατός και αστυνομία. Επίσης, όχι στάθμιση ψήφου και διακιώματα βέτο σε μειοψηφίες. Πλήρες δημοκρατικό πολίτευμα με δύναμη στην πλειοψηφία.

    Αυτές πρέπει να είναι οι κόκκινες γραμμές μας κ Αναστασιάδη. Όχι αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων αλλά ίδρυση τουρκικής αστυνομίας όπως πρότεινες πρόσφατα και κάτι άλλα ανέκδοτα. Προσφορές τύπου "διώξτε το στρατό και πάρτε την Κύπρο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. //«Η αδιαλλαξία της Τουρκίας οδήγησε στο αδιέξοδο» ξεκαθάρισε ο Κύπριος Πρόεδρος//
    ΕΥΤΥΧΩΣ να λέμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.