29/7/17

Μεγάλο πράγμα η παιδεία


Κάποτε δέν υπήρχε περίπτωση να δείς αυτήν την εικόνα.
Όσο κουρασμένος να ήσουν έδινες πάντα τήν θέση σου σε έγκυες ή ηλικιωμένους. ..λέγοντας ""καθίστε εγώ είμαι νέος αντέχω""
Σήμερα λένε οι γονείς στα παιδιά ""Να πάρει ταξί. ...Γιατί να σηκωθώ εγώ. .; """



Γεώργιος Μαυρωνάς

23 σχόλια:

  1. Nα στε καλά που θηξατε το θέμα αυτό που δείχνει ότι ο εγωκεντρισμός και Αθεια που καλλιεργείται αποδίδει.
    Ωστόσο υπάρχουν πολλοί νέοι που δεν έχουν ακόμη διαφθαρεί και νοιάζονται τους μεγαλύτερους.Το έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντού, ακόμα και σε τριτοκοσμικές χώρες, στα ΜΜΜ λεωφορεία, τρένα, τραμ κλπ, υπάρχουν καθίσματα με διαφορετικό χρώμα για υπερήλικες, εγκύους, μητέρες με βρέφη, αναπήρους κλπ.
    Εκτός από Ελλάδα.
    Διότι ποιός νέος δεν θα έτρωγε σφαλιάρες αν καθόταν σε θέση που προορίζεται για άλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Κιτσαρας.
      Στις τριτοκοσμικες χωρες ενταξει,στην πεμπτοκοσμικη Ελλαδα ομως πολλοι θα παιρνανε το μερος του νεαρου με την απλη και ισοπεδοτικη ερωτηση : και εσενα τι σε νοιαζει ρε φιλε ?.

      Διαγραφή
    2. Η Ελλαδα δεν ειναι τριτοκοσμικη, απλα υπηρξε μια Βλακομαρξιστικη παιδεια στα χρονια που περασαν απο δασκαλακους κατωτερους των προσδοκιων, ενω οι πρωην ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ απο την αναζητηση μασας παραμελησαν τα παιδια τους. Φανταστειτε απαντηση νεου 25/27 χροων σε ενηλικα μεσα στο ΜΕΤΡΟ για την θεση οταν ειπε ο ενηλικας....δωστε τη θεση σας στην ηλικιωμενη κυρια που στεκοταν διπλα του.....απαντησε ο αλητης με...αυτα ειναι φασιστικες νοοτροπιες...δωστην εσυ ....

      Διαγραφή
  3. δεν θέλω να βάλω όλοι την νεολαία στο ίδιο τσουβάλι αλλά υπάρχει πολύ πιο έντονα το άσπρο μαύρο , δηλαδή υπάρχουν πολλά παιδιά με πολύ καλή διαπαιδαγώγηση και υπάρχουν πολλά τσογλάνια όπως αυτά που βλέπουμε ολα ξεκινούν απο το σπίτι !! Πρέπει να συμβουλεύεις το παιδί, και ας είναι μεγάλο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να υποθέσω ότι έχετε την άδεια προσώπων να δημοσιοποιείτε φωτογραφίες τους (οι οποίες προφανώς τραβήχτηκαν εν αγνοία τους και από τις οποίες μπορούν να αναγνωριστούν) συνοδευόμενες από επικριτικά σχόλια εις βάρος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία άδεια δεν χρειάζετε για πρόσωπα που βρίσκονται σε δημόσιο και όχι σε ιδιωτικό χώρο.
      Και θα πρότεινα κάποιος να κατασκευάσει ένα μπλογκ όπου στο εξής ο καθε ένας μας θα στέλνει για ανάρτηση φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης όπου θα φαίνεται ΚΑΘΑΡΑ το πρόσωπο του κάθε παπάρα που είτε δεν παραχωρεί την θέση του σε ηλικιωμένους, είτε πετάει τα σκουπίδια του όπου βρει, είτε κυκλοφορεί με δίκυκλο σε πεζοδρόμιο, είτε κακοποιεί ζώο ή προπηλακίζει αδύναμο άτομο, είτε κάνει οποιαδήποτε άλλη μαλακία από τις γνωστές.

      Διαγραφή
    2. ΔΙΟΡΘΩΜΈΝΟ ΣΧΟΛΙΟ
      Σε παρακαλώ να βρεις να βάλεις κάποιο άλλο σήμα.
      Το ΑΚ-47 είναι ιστορικό όπλο που έχει συνδθεί με απελευθερωτικά κινήματα και αυτοί που τα κρατούν, άνδρες και γυναίκες, τα έχουν κάτω από τα παντελόνια, από 400 κιλά το καθένα τους.
      Αν θέλεις ντε και καλά να υπάρχει δίπλα στο όνομά σου ένα όπλο, διάλεξε κανα νεροπίστολο από τζάμπο ή αεροβόλο από λούνα-παρκ και άσε τα αντρικά εργαλεία.
      Αν σκάσει δίπλα σου δυναμιτάκι αηβασιλιάτικο θα κλάσεις μέντες.
      Αντε μου γίνατε όλοι οι πιτσιρικάδες, επαναστάτες της φακής.
      Παίξε με τίποτα άλλο πιό μαλακό μην κοπείς!!!

      Διαγραφή
    3. @ Κιτσαρας.
      Μεγαλε,εγραψες.
      Σε λιγο θα μας φερνουν και την αστυνομια λογου για να μας κατηγορουν με τον αντιρατσιστικο νομο.

      Διαγραφή
    4. Πρώτον, ο νόμος απαγορεύει τη δημοσίευση της φωτογραφίας κάποιου χωρίς τη συναίνεσή του, με κάποιες εξαιρέσεις.
      Δεύτερον, Κιτσάρα το ότι κάθεσαι και εκτονώνεσαι στο πληκτρολόγιο πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας δείχνει ποιος έχει και τι στα παντελόνια του και ποιος δεν έχει τίποτα. Ξέρεις πολύ καλά ότι αυτά που γράφεις δεν έχεις τα κότσια να τα πεις live στους πιτσιρικάδες "επαναστάτες της φακής". Επειδή εσύ αυτό που παίζεις το έχεις τερματίσει, τράβα στη γωνία να δεις αν έρχομαι και άσε τα μαθήματα.
      Τράβα κι εσύ Ναιας μαζί του και με τον αντιρατσιστικό δεν αντιμετωπίζονται οι ρουφιάνοι που τους έπιασε ο πόνος για τη "γιαγιούλα" στο λεωφορείο και αρχίσανε τις φωτογραφίες και τις αναρτήσεις. Μου θυμίζει τη ΧΑ που "συνοδεύει τη γιαγιά στα ATM", ε ρε κάτι συμπτώσεις!

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Μπα, ενώ είσαι εναντίον της (μικρο)αστικής ευγένειας, επικαλείσαι νόμο του (μεγαλο)αστικού κράτους τώρα; χαχαχα!!! Ας γελάσω...

      Επαναστάτες της φακής εννοώ κάτι καναπεδάτους τύπους σαν κι εσένα.
      Οι "πιτσιρικάδες" που λες (η πλειοψηφία στην καθημερινότητά τους είναι κανονικοί άνθρωποι και με ευγένεια) δεν κάθονται να τα ξύνουν και να φαντασιώνονται επαναστάσεις όπως εσύ δημοσιοποιώντας ανώνυμα τις απόψεις σου με ΑΚ-47 δίπλα από το νικ σου.
      Για σένα επανάσταση είναι κάτι που αρχίζει και τελειώνει με το να μη σηκωθείς στο λεωφορείο να καθήσει η κανονική (χωρίς τα εισαγωγικά που της βάζεις) γιαγιούλα. Να σε χαιρόμαστε!!!
      Και εισαγωγικά να βάλεις στον εαυτό σου διότι τέτοιος "άνθρωπος" φαίνεσαι.

      Στο σπίτι σου από μικρός τι άκουγες από τους γονείς σου; Εκτός κι αν δεν μεγάλωσες σε σπίτι, οπότε πάσο.
      Θα καταπιέστηκες πολύ από γονείς και παπούδες και σου γύρισε σε αντιεξουσία. Συνήθως έτσι γίνεται και κρατάει το πολύ μέχρι τα 20. Κάνε λίγο υπομονή να μεγαλώσεις κι εσύ. Οταν μερικοί γυρίζαμε, εσείς πηγαίνατε.
      Προσωπικά έχω γνωρίσει πολλούς αναρχικούς, αλλά κανονικούς και όχι χλέμπουρες που δεν ξέρουν ούτε τα βασικά του Μπακούνιν.

      Ενας αναρχικός με τα όλα του (θεωρία και πράξη) ήταν ο γερμανός Ρολφ Πόλε των Ερυθρών Ταξιαρχιών/ Μπάαντερ-Μάινχοφ (http://www.iospress.gr/extra/pohle.htm) άνθρωπος με παιδεία και απίστευτα ευγενικός με όλους. Στους δικαστές που εξέταζαν την αίτηση απέλασής του αλλά και σε άλλες δίκες, μιλούσε τόσο ευγενικά που ο διερμηνέας δυσκολευόταν να αποδόσει τα λεγόμενά του στα ελληνικά.

      Αλλος ...διάσημος αντιεξουσιαστής υπήρξε ο Νικόλας Ασιμος. Ο οποίος, παρά τα προβλήματα τα τελευταία χρόνια του, με τους ανθρώπους ήταν πολύ ευγενικός. Ιδιαίτερα δε με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους προς τους οποίους απευθυνόταν πάντα στον πληθυντικό. Απειρες φορές είχε βοηθήσει ηλικιωμένους να μεταφέρουν στο σπίτι τα ψώνια τους από την λαική των Εξαρχείων. Γι αυτόν βλέπεις δεν υπήρχαν "γιαγιούλες", αλλά Ανήμποροι Ανθρωποι.

      Με άλλα λόγια, να χέσω τον αναρχισμό και οποιαδήποτε άλλη ιδεολογία αν αυτή δεν σέβεται τον Ανθρωπο, ξεκινώντας από τις μικρές του ανημπόριες που είναι μία κωλοθέση σε ένα κωλολολεωφορείο.
      Και για το επόμενο μάθημα, εδώ είμαστε...

      Διαγραφή
    7. @ Κιτσαρας.
      Τωρα θα σε μαλλωσω εγω αφου δεν προσεξες οτι ο φιλος μας δεν ειναι αυτο που τον χαρακτηριζεις αλλα ενας καθαρος κεντρωος που στηλιτευει τα ακρα.
      Προσεξες οτι τα καλασνικωφ ειναι στραμμενα δεξια και αριστερα ?.

      Διαγραφή
    8. Αυτό που επικαλούμαι Κιτσάρα είναι ότι κάτι υποκριτές σαν κι εσένα υπερασπίζονται το νόμο και την ευγένεια όποτε τους βολεύει και όποτε δεν τους βολεύει τον αγνοούν.
      Επίσης ούτε για αναρχία μίλησα, ούτε για Ερυθρές Ταξιαρχίες ούτε τίποτα σχετικό αλλά ότι θέλεις καταλαβαίνεις και ότι θυμάσαι χαίρεσαι. Λέω ότι δε χρειαζόμαστε ανώνυμους ρουφιάνους που φακελώνουν πρόσωπα κατά το δοκούν για να κάνουν το "Ρομπέν των Δασών" για τις γιαγιούλες στο λεωφορείο.
      Όσο για το γεγονός ότι πιάνεις στο στόμα σου το σπίτι μου και την οικογένειά μου, γιατί δεν είσαι σε θέση να απαντήσεις αυτά που γράφω, πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας του πληκτρολογίου (με το ιστολόγιο να σου παρέχει κάλυψη φυσικά) με τις ψυχολογικές ερμηνείες της πλάκας, δείχνει το ήθος και το επίπεδό σου, που έχεις και το θράσος να κάνεις μαθήματα ευγένειας τρομάρα σου.
      Κρατάω το ότι δεν τολμάς να απαντήσεις το βασικό αρχικό ερώτημα: υπάρχει ή όχι νόμος που να απαγορεύει τη δημοσίευση φωτογραφίας κάποιου; Αλλιώς μην πετάς τη μπάλα στην εξέδρα...

      Διαγραφή
  5. Αυτό σε μάρανε, φίλε μου...?
    Όχι το γεγονός, που μας υποβαθμίζει σαν χώρα, αλλά το αν ο admin έχει άδεια...?
    Δεν βλέπεις ότι το «δικαίωμα» και όχι το καθήκον, ευθύνεται για το ρήμαγμα αυτής της έρημης της χώρας...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι αν τώρα που είναι νέοι δεν μπορούν να αντέξουν όρθιοι μία διαδρομή πόσο πιο δύσκολο είναι για τους μεγάλους και ότι ο δρόμος είναι ένας και θα έρθει και η σειρά τους. Άρα θέμα παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλοίμονό μας! Δώσαμε μεγαλύτερη βαση στην εκπαίδευση, αγνοώντας εντελώς την αξία της παιδείας. Η μεν πρώτη, παρέχει δεξιότητες να πορευθεί επαγγελματικά ο νέος, αδιαφορώντας για την καλλιέργεια του πνεύματος. Η δε δεύτερη, παρέχει ευγένεια ψυχής, το σπουδαιότερο στον άνθρωπο προτέρημα! Οι πρόγονοί μας γνώριζαν την χαοτική διαφορά, εμείς Όχι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά τα σχόλια ρέ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ εάν θέλουν να μήν τούς γίνονται σχόλια οφείλουν να είναι εντάξει στήν κοινωνία.Καί βγάλε το ΑΚ-47 δεν σου πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πας να τους βρεις από κοντά να τους σχολιάσεις. Εμένα αυτό μου αρέσει, το πρόβλημά σου ποιο είναι;

      Διαγραφή
  9. Σιγά ρέ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ τα αρνητικά σχόλια πού γίνονται σε έθιξαν και όχι η συμπεριφορά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συμπεριφορά τους δε δικαιολογεί κρέμασμα στα μανταλάκια.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.