30/7/19

Πέτσας: Το Κυπριακό είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής


Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε αναλυτικά στις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός στην Κύπρο ενώ υπογράμμισε πως η πρώτη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Κύπρο έχει και συμβολικούς λόγους.

Το Κυπριακό είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής και δεν νοείται λύση χωρίς αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την επίσκεψη του στην Κύπρο.

Υπογράμμισε την ανάγκη για βιώσιμη λύση με εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε όλης την κυπριακή επικράτεια. Καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ σημειώνοντας την κοινή ευρωπαϊκή αντίδραση και τονίζοντας την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στα τριμερή σχήματα συνεργασίας.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε αναλυτικά στις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός στην Κύπρο ενώ υπογράμμισε πως η πρώτη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Κύπρο έχει και συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους λόγω της συγκυρίας με την τουρκική προκλητικότητα και ενόψει της έναρξης του διαλόγου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα, αναφέρθηκε στην «ημέρα φορολογικής ελευθερίας», σημειώνοντας πως οι Έλληνες δουλεύουν 180 από τις 360 ημέρες για να καταβάλλουν φόρους και εισφορές. Τόνισε πως βάση με τα σχετικά στοιχεία η Ελλάδα έρχεται 4η στις χώρες της ΕΕ ενώ οι πολίτες είναι οι πιο δυσαρεστημένοι για την φορολογία μεταξύ των πολιτών των χωρών μελών του ΟΟΣΑ.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στη ρύθμιση του ΕΝΦΙΑ που μειώνει μεσοσταθμικά κατά 22% το φόρο, προσθέτοντας ότι αυτό θα φανεί στα εκκαθαριστικά που θα εκδοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Έτσι θα αποκτήσουν ξανά τα σπίτια των πολιτών αξία, είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έμφαση έδωσε στη ρύθμιση των 120 δόσεων υπογραμμίζοντας ότι εκτός από τη μείωση της ελάχιστης δόσης από 30 σε 20 ευρώ, τη μείωση του επιτοκίου από 5% σε 3% και την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων έως 1 εκατ. ευρώ, σημασία έχει ότι με την ένταξη και την τήρηση της ρύθμισης αίρονται τα μέτρα σε βάρος επιχειρήσεων.

Τόνισε πως 1,1 εκατ. επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή πρόβλημα με μέτρα σε βάρος τους.

Πηγή: Skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.