30/7/19

Τσαβούσογλου: Η αγορά των S-400 δεν επηρεάζει τις σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ



Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως το θέμα της αγοράς των S-400 από τη Ρωσία δεν τέθηκε προς συζήτηση στις συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ - Το ζήτημα αυτό αφορά τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου

Η κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από την αγορά των S-400 δεν επηρεάζει τις σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την Ταϊλάνδη, όπου συμμετέχει στην Διάσκεψη της ASEAN (Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας - Association of Southeast Asian Nations).

«Δεν έχουμε προβλήματα με το ΝΑΤΟ, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα και του αναπληρωτή του, αναφορικά με τους S-400 και άλλα θέματα. Η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών, οι οποίες συμβάλλουν ουσιαστικά στο ΝΑΤΟ. Έτσι (το ζήτημα ότι η Τουρκία έχει προβλήματα με το ΝΑΤΟ) δεν τέθηκε στις συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ. Το ζήτημα αυτό αφορά μάλλον τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών» επεσήμανε ο Τσαβούσογλου.

Νωρίτερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο συζήτησαν διμερή και περιφερειακά θέματα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.