31/7/19

Οι Ρώσοι έστειλαν στην Τουρκία εξαρτήματα για το πυρηνικό εργοστάσιο

Ένα από τα πιο κρίσιμα εξαρτήματα του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στο Ακούγιου, παραδόθηκε από τη Ρωσία στην Τουρκία, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία «Akkuyu Nuclear Inc».
Το συγκεκριμένο εξάρτημα είναι ο πρώτος μεγάλης κλίμακας εξοπλισμός της Μονάδας 1 και θα εγκατασταθεί κάτω από το δοχείο πίεσης του πυρηνικού αντιδραστήρα. Πρόκειται για μια κωνοειδής δεξαμενή βάρους 150 τόνων από χάλυβα υψηλής θερμοκρασίας, ένα σημαντικό στοιχείο ασφάλειας για το πυρηνικό εργοστάσιο.
Έχει κατασκευαστεί από τη ρωσική επιχείρηση JSC TYAZHMASH που ειδικεύεται σε αυτό το είδος εξοπλισμού, ανέφερε η ανακοίνωση.
«Οι εργασίες κατασκευής της Μονάδας 1, για τις οποίες προορίζεται ο συλλέκτης πυρήνα, εκτελούνται σύμφωνα με το σχέδιο, οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την εγκατάσταση του συλλέκτη βρίσκονται σε εξέλιξη», σύνμφωνα με την Akkuyu Nuclear Inc.
Η Αναστάσια Ζοτέεβα, Γενική Διευθύντρια του Akkuyu Nuclear Inc., δήλωσε ότι ο πρώτος εξοπλισμός ήταν το μέρος της πυρηνικής ασφάλειας.
«Η ασφάλεια και η αξιοπιστία ενός πυρηνικού σταθμού καθορίζονται πολύ πριν από την έναρξη λειτουργίας του. Η εφαρμογή των αρχών πυρηνικής ασφάλειας από την πρώτη μέρα της υλοποίησης του έργου, καθώς και ο συνεχής έλεγχος των κατασκευαστικών έργων αποτελούν ουσιαστικό μέρος της κατασκευαστικής διαδικασίας», σημείωσε.
Στις 8 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η ανέγερση του πρώτου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού, ενώ επί του παρόντος, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την ανέγερση της δεύτερης μονάδας.
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η απόκτηση της κύριας άδειας για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας και η έναρξη στην συνέχεια των εργασιών.
Όσον αφορά, δε, στον τρίτο αντιδραστήρα, έχει ήδη σημειωθεί πρόοδος για την εξασφάλιση της απαιτούμενης έγκρισης από την Αρχή Ατομικής Ενέργειας της Τουρκίας.
Το 70% των εργασιών για την διαμόρφωση του χώρου και την ανέγερση των υποδομών έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την Ζοτέεβα, η οποία είχε αναφέρει πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους το έργο στο σύνολο του θα έχει ολοκληρωθεί.
naftemporiki.gr

2 σχόλια:

  1. Μπράβο στο Ξανθό μας το γένος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To Ξανθό μας Το γένος δουλεύει σκληρά για να πάρει τήν Τουρκία με το μέρος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.