30/7/19

Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων τώρα! Αύριο θα είναι αργά!


Νίκος Ταμουρίδης*


Πανηγυρίζουν στην Κυβέρνηση για την επιτυχία να πέσει το επιτόκιο του νέου 7ετούς ομολόγου κάτω από 2%, με το οποίο η χώρα μας θα αντλήσει 2,5 δις ευρώ.
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αυτά είναι δανεικά που θα πληρώσουμε με τόκο με τη λήξη του ομολόγου, αποτελεί πραγματική επιτυχία, καθόσον δημιουργείται μια νέα κατάσταση κατά την οποία η χώρα μας μπορεί να ελιχθεί λίγο περισσότερο οικονομικά.
Ότι και να πετύχει όμως μια κυβέρνηση οικονομικά ή πολιτικά, αυτό που εγγυάται την εκμετάλλευση της επιτυχίας αυτής είναι η ασφάλεια της χώρας και ιδιαίτερα η εξωτερική της ασφάλεια.
Να λοιπόν η ευκαιρία για μια κυβέρνηση, που φαίνεται να εμπνέει εμπιστοσύνη στις διεθνείς αγορές, να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, που αποτελούν αυτή την εποχή τον μοναδικό εγγυητή της εξωτερικής μας ασφάλειας. Είτε με αυτό είτε με άλλο καινούριο ή με εγχώριο ομόλογο, το οποίο ο λαός θα επικροτήσει με τον πατριωτισμό που τον διακρίνει στις δύσκολες στιγμές του Έθνους.

Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια ζει κάτω από μια συνεχή και σταδιακά αυξανόμενη απειλή από την Τουρκία και κινδυνεύει να περιέλθει σε σημειακή κρίση, η οποία δύναται να επιφέρει έστω και ολιγόχρονη σύγκρουση, με διαστάσεις πιθανής εθνικής τραγωδίας!
Η Τουρκία εξοπλίζεται καθημερινά, κυρίως με οπλικά συστήματα εγχώριας παραγωγής, αποσπώμενη σταδιακά από την εξάρτησή της από τους ξένους προμηθευτές. Η διαφαινόμενη δε αγορά των S-400 και ο φρενήρης εξοπλισμός της κινδυνεύει να αλλάξει το συσχετισμό δυνάμεων εις βάρος μας σε τέτοια αναλογία που θα μας ακινητοποιήσει και θα επιβάλλει την θέλησή της χωρίς δυνατότητες αντίδρασης.
Χωρίς την απαραίτητη έστω αποτρεπτική ισχύ δεν θα μπορέσουμε ούτε τα πετρέλαια ούτε το φυσικό αέριο, ούτε και τα νησιά μας να υπερασπιστούμε. Ο κάθε μορφής πλούτος και ιδίως αυτός που είναι εκτεθειμένος στην ανοιχτή θάλασσα απαιτεί ισχυρές και αξιόπιστες δυνατότητες προστασίας.
Ήδη η Τουρκία ενεργεί ως «χωροφύλαξ» της περιοχής και έχει επέμβει δυναμικά στην Κυπριακή ΑΟΖ. Τι θα γίνει αν ξαφνικά, όπως άλλωστε αφήνει να εννοηθεί, οδεύσει και «εγκατασταθεί» σε τμήμα της Ελληνικής ΑΟΖ  το οποίο αμφισβητεί διεθνώς;
Η μακροχρόνια πολιτική του λεγόμενου κατευνασμού, δηλαδή της εκλεπτυσμένης υποχωρητικότητας, δεν «έπιασε» με την  γείτονα χώρα. Πως εξάλλου είναι δυνατόν να πείσεις ένα λύκο, που από την φύση του θέλει αίμα, να γίνει χορτοφάγος;!
Η Ελλάδα επομένως επιβάλλεται επιτέλους να λάβει τις αποφάσεις της. Να γίνει πιο δυναμική απέναντι στην Τουρκία. Ο λύκος καταλαβαίνει μόνο από τα τσομπανόσκυλα και το ντουφέκι του τσομπάνου! Ο πόλεμος, παρότι απευκταίος και ολετήρ, δεν πρέπει να είναι ταμπού, γιατί έτσι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε συνεχή υποχωρητικότητα και τελικά σε εθνική τραγωδία. Και τον πόλεμο διεξάγουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες γι αυτόν ακριβώς τον λόγο υφίστανται.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, για να μπορέσουν με την πολεμική τους ικανότητα να επιβάλλουν την ειρήνη, χρειάζονται άμεση ενίσχυση και στους δύο βασικούς τομείς τους, το ανθρώπινο δυναμικό και τα οπλικά συστήματα! Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκονται στην κατάσταση που επιβάλλουν οι επικρατούσες στην ευρύτερη περιοχή συνθήκες, με τις συνεχείς μειώσεις του προϋπολογισμού, το πάγωμα των προμηθειών οπλικών συστημάτων, την μειωμένη θητεία σε συνδυασμό με τις συνεχώς μειούμενες σειρές οπλιτών θητείας, λόγω του δημογραφικού προβλήματος, και την απαράδεκτη απαγόρευση από τους «θεσμούς» (και δουλική αποδοχή από τους κυβερνώντες) της πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών.
Πραγματικά είναι άξιον απορίας! Μήπως υποσχέθηκε κανείς «μεγάλος» ότι θα εγγυηθεί τα σύνορά μας και ησυχάσαμε; Εάν κάποιοι πιστεύουν κάτι τέτοιο πλανώνται πλάνην οικτράν! Είναι διαχρονικά ιστορικά αποδεδειγμένο ότι τα σύνορα της Ελλάδας τα φυλάνε μόνο Έλληνες, ούτε Ρώσοι, ούτε Αμερικάνοι, ούτε Γερμανοί, ούτε Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι!
Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν εξοπλιστικά τώρα! Και να αυξηθούν με άμεση στρατολόγηση των δεκάδων χιλιάδων ανυπότακτων και αύξηση της θητείας! Γιατί αύριο θα είναι αργά. Αποκλειστικός μας στόχος η Εθνική μας ασφάλεια!
Επιβάλλεται να είμαστε ισχυροί στρατιωτικά. Μόνο έτσι θα μπορούν οι κυβερνήσεις μας και σωστή εξωτερική πολιτική να ακολουθήσουν και την οικονομική πολιτική τους να υποστηρίξουν.
Εξάλλου, κατά τον μέγα Θουκυδίδη, στην ιστορία αυτού του πλανήτη «οι ισχυροί πράττουν ότι τους επιτρέπει η δύναμή τους, ενώ οι αδύναμοι υποχωρούν όσο τους επιβάλλει η αδυναμία τους»!

*Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ


19 σχόλια:

  1. Είναι δύσκολο σε χαλεπούς καιρούς κι έχοντας επί χρόνια χάσει την κούρσα των εξοπλισμών, να φέρει κανείς τις ΕΔ στο απαιτούμενο επίπεδο, που θα λειτουργούν αποτρεπτικά. Όμως, είναι ακόμη δυσκολότερο, αν όχι αδύνατον πλέον, να αλλάξομε την εικόνα τού ψοφοδεούς κράτους, που επί 25 χρόνια έχομε επιμελώς περάσει προς τα έξω και προς πάσα κατεύθυνση. Πώς να λειτουργήσουν αποτρεπτικά οι ΕΔ, όσο ισχυρές κι αν είναι, όταν ο άλλος είναι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να τούς γίνει χρήση; Και αυτό ακριβώς είναι το επικίνδυνο. Η αντίληψη αυτή τον αποθρασύνει και τον ωθεί σε παράτολμα εγχειρήματα, που πράγματι μπορεί να μάς βάλουν σε περιπέτειες. Ακριβώς αυτό, η ατολμία των Αγγλογάλλων έναντι τής γερμανικής επιθετικότητας, έγινε αιτία τού Β'ΠΠ, που διαφορετικά ίσως να είχε αποφευχθεί.

    Ο Σημίτης και η πολιτική του στα Ίμια του 1996, άφησαν βαρύ κι επικίνδυνο στίγμα στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ως προς την κατευναστική πολιτική.
      Ο κακομοίρης ο Σημίτης όμως έδωσε τα ρέστα του ο άνθρωπος...
      Δεν έχεις δίκιο...
      Τι και τι δεν αγόρασε...αδειασε τα ράφια...
      60 Φ-16,15 Μιραζ 2000-5,αναβάθμιση των Μιράζ 2000-ΒΝ σε 2000-5,έβαλε τα U-214 στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά,πέρασε τον τάραχό του μέχρι να συμφωνήσουν οι γερμανοί με το καθεστώς των ναυπηγείων,έδωσε τις σούπερ βητα πυραυλακάτους στα ναυπηγεία Ελευσίνας,πήρε την συμπαραγωγή των Leo-2Α6 στην ΜΕΤΚΑ του Μυτιλιναίου,αγόρασε τα VBL,βγήκε επί εποχής του στο τσάκα-τσάκα το πρωτότυπο του ΤΟΜΑ Κένταυρος (που ο καρμανλίκος το έκανε ρούσικο BMP-3 που έπεσε στο κενό),ξέθαψε το πρόγραμμα UAV Πήγασος από το ΄80,αγόρασε ότι ρωσικό αντιαεροπορικό κυκλοφορούσε στην αγορά,από τους S-300 έως τα Zu-27 από τα αποθέματα του A.Γερμανικού στρατού,νομίζω αγόρασε και τα απάτσι D,άλλα που δεν θυμάμαι ή δεν ξέρω ή ήταν κρυφά προγράμματα όπως το Ε-292...κ.ο.κ.
      Ο άνθρωπος τα έκανε όλα,βάλε και τις Ολυμπίάδες,τις περιφερικές Υμητού,αεροδρόμια,ΠΑΘ,χαμός...
      Εκανε,ό,τι δεν έκανε ο "Αντρέας"...
      5 χρόνια μετά,μπήκαμε στα μνεμόνια βέβαια...
      Αλλά τι δεν έκανε ο άνθρωπος;...τα έκανε ΟΛΑ...
      Είναι ο σύγχρονος Χ.Τρικούπης x 20...

      Διαγραφή
    2. Ενα μεγάλο κακό όμως έκανε κατά την άποψή μου: Μας έβαλε στο Ευρώ...αλλά γιά αυτό δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε μόνο τον Σημιτάκο...όλοι το θέλαν και το θέλουν ακόμη διακαώς...
      Πήγε ο τσιπράκος να μας βγάλλει, αλλά του την πέσαν ούλοι...
      Αυτοί μόνο ξέρουν το γιατί...όχι όμως η λογική...

      Διαγραφή
  2. Δεν ξερω που θα παει ολη αυτη η δουλεια.
    Οι απο πανω να μην κανουν τιποτε.Οι απο λιγο πιο κατω να περιγραφουν ιστορικα στοιχεια των γεγονοτων και να κανουν παρενεσεις για το δεον...στον λαο και στους απο πανω...οταν δεν κινδυνευει πια η θεση τους....κι οσο ..κινδυνευε εβλεπαν μεν ολο ..αλλα ηταν αλαλοι.Οι δε πιο κατω οι πολλοι ζαλισμενοι απ τις κακουχιες, ζαλισμενοι απ την προπαγανδα ειναι ολα καλα καμωμενα..απ τους πιο πανω...εκπαιδευμενοι στα υλικα αγαθα ως κορυφαια ολων...να κοιτανε απαθεις που διαρκως ολα διαψευδονται χιλιες φορες.Ειληκρινα δεν ξερω που πανε ολα αυτα και για ποσο καιρο θα πανε χωρις πονο...Αιωνια αποκλειεται. Στο ατυχημα το βαρυ ..τι θα γινει ?? Αφου δεν ειναι υγιης αυτη η κατασταση καθολου.
    Ο Θεος βοηθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειναι δυνατον επι 10 -15 χρονια ενας λαος ιστορικος να μην μπορει να παραγει εναν ηγετη ..επισης ιστορια...και φυσικα κατι δημιουργικο καπου.Ολα γυρω ειναι εχθροι της δημιουργιας και φιλοι της απαθειας και του κακου ..Εχθροι μιας ενεργητικης στασης ζωης και φιλοι της οκνηρης στασης.Τοση λατρεια στην ..τεμπελια δεν φανταζομουν ποτε. Μα να γινονται ολα ραθυμα , νωχελικα χωρις νευρο ? Τι στο καλο εγινε ?? Ειναι αρρωστο πολυ...Κοντευουν να μας παρουν γυναικες ..παιδια...εδαφος...υπεδαφος...κλπ...δεν νευριαζει κανεις ??? Τι συμβαινει κυριοι ??Για μια θεσουλα ?? Ειναι εξωφρενικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που γραφετε παντα συνέβαιναν στη χώρα πριν απο μεγάλες τραγωδίες...Ιστορικά αν το δουμε παντα ο ελληνικος λαός σαν να παγώνει στις μεγάλες κρίσεις και ξυπνά παντα κατόπιν εορτής είτε υπάρχει ηγετης είτε οχι.Παλαιοτερα πίστευα οτι ειναι θεμα ηγετών ! Πλέον πιστεύω οτι ειναι θεμα της μαζικής ψυχολογίας των Ελλήνων και έλλειψης ψυχρής λογικής.Δεν ειναι τεμπελιά ειναι περισσότερο φοβος δράσεως και κυρίως έλλειψη στόχου και φοβος Μηπως η δράση οδηγήσει σε χειρότερη κατάσταση.Στο τελευταίο ισως εχει ευθύνη η έλλειψη σοβαρής ηγεσία που θα εκπνεύσει το λαό και θα πείσει για τη σωστή διαχείριση της κατάστασης αν ξεσηκωθεί και για την ομαλή μετάβαση σε κατι καλυτερο..Αλλα να το δουμε και πρακτικα το 1970 είχαμε Καραμανλή,Παπανδρέου,Κανελοπουλο,Μαύρο,τρομερές προσωπικότητες που όμοιες τους δεν υπάρχουν, και στα αριστερά είχαμε εξαίρετες προσωπικότητες και Παρολαυτα ο λαός έμεινε αμέτοχος.Τωρα δεν έχουμε κανένα...Ειναι ελαφρυντικό αυτο για την παραίτηση μας.

      Διαγραφή
    2. @ Όλα για όλα

      >Ιστορικά αν το δουμε παντα ο ελληνικος λαός σαν να παγώνει στις μεγάλες κρίσεις και ξυπνά παντα κατόπιν εορτής είτε υπάρχει ηγετης είτε οχι<

      Ένα παράδειγμα από την Ιστορία;

      Πώς να κινηθεί ένας λαός από μόνος του, χωρίς εμπνευστή και καθοδηγητή; Και δεν μιλώ για τούς Έλληνες μόνο. Οι Καραμανλής και Παπανδρέου είχαν ηγετικά προσόντα, αλλά μάλλον πήγαν στράφι τού πρώτου, τού δε δευτέρου χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο για δημαγωγία και έκανε μόνο ζημιά. Οι άλλοι δύο, Κανελόπουλος και Μαύρος, ουδέποτε υπήρξαν ηγετικές φυσιογνωμίες. Μην τρελλαθούμε!

      Διαγραφή
    3. Έχει επιβληθεί η κομματοκρατία,ειδικά με το Σύνταγμα του 1975.Τα πάντα ξεκινούν από τα κόμματα και καταλήγουν εκεί.
      Υπήρξε μια ενέργεια από τον ΓΑΠ Η οποία έμεινε μισή. Αναφέρομαι στην παλλαϊκή συμμετοχή για την εκλογή αρχηγού κόμματος.Το υιοθέτησε και η ΝΔ.
      Φαίνεται ότι στον Σύριζα προβληματίζονται πολύ διότι τα επαγγελματικά στελέχη (κομματόσκυλα) φοβούνται ότι θα χάσουν την κουτάλα.
      Τέλος πάντων,επανέρχομαι.
      Αν υπήρχε εκλογή των κομμάτων που έχουν πιθανότητες εξουσίας να βγάζουν υποψήφιο Πρωθυπουργό (όχι Πρόεδρο του κόμματος) τα πράγματα θα ήταν πιό ξεκάθαρα.

      Στα υπάρχοντά κόμματα με τις ατέρμονες κομματικές διαδικασίας και ο πιό χαρισματικός Έλληνας θα έκανε πίσω.
      Και τι άποψη μπορεί να έχει ένας μελετητής,τρίτο μάτι,ένας άνθρωπος που μπορεί να δει την Ελληνική κοινωνία και να μελετήσει τους πολιτικούς της απ'έξω και από πάνω δηλ την διοικητική της ομάδα για να μην μπερδευόμαστε;
      Παιδάκια τα οποία θέλουν να ζήσουν εις βάρος της κοινωνίας ,να ζήσουν πλουσιοπάροχα κι αν δε τους φθάνει ο μισθός τους ...
      Παιδάκια γιατί εξ απαλών ονύχων μπαίνουν στην πολιτική από φοιτητές.
      Εις βάρος της κοινωνίας γιατί λίγοι θα μπορούσαν να ζήσουν από το επάγγελμα τους.
      Πλουσιοπάροχα και άπληστα,γιατί όσο πλούσιοι κι αν υπήρξαν κανείς δεν χάρισε ένα μισθό ...Εκτός από 2-3, πχ ο Σημίτης.
      Και τι μαθαίνουν από φοιτητές;δολοπλοκίες,Ραδιουργίες κτλ

      Και δεν αφήνουν κανέναν καλύτερο τους να σταδιοδρομήσει.

      Και τα κόμματα τι ρόλο είχαν;της μαφίας. Όπως οι συμμορίες της Ν.Ιταλίας δουλεύουν για τα μέλη τους, έτσι Και τα κόμματα δούλεψαν για τα μέλη και τους φίλους τους.
      Και αν η ΝΔ είχε μια "βιοτεχνική" Οργάνωση των πελατειακών σχέσεων από το 1974-1981 το ΠΑΣΟΚ πέρασε σε μια "βιομηχανική" Οργάνωση.
      Σ'αυτό το περιβάλλον μπορύν να γεννηθούν μεγάλοι ηγέτες;

      Διαγραφή
    4. Ολα αυτά που λέτε καλα ειναι αλλά δεν εξηγούν την έλλειψη ηγετών σε παγκόσμιο επιπεδο.Κατα τη γνώμη μου η απάντηση για το οτι δεν υπάρχουν πλέον ηγέτες αλλά επιχειρηματικοί διαχειριστές ειναι διττή,Αφενός μεν οι λαοί δεν εχουν ιδεολογία πλέον ! Απο το 1990 ζούμε το τέλος της ιδεολογίας.Υπαρχει σε φαντασιακο και ιστορικο επιπεδο μονο.Και αφετέρου δεν υπάρχουν περιθώρια πλέον στο παγκόσμιο πολιτικό σύστημα να αναδειχθουν.Μεμονωμενες περιπτώσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.Σπουδαιες προσωπικότητες γεννιούνταν με την ίδια η και μεγαλύτερη συχνότητα αλλά η τροφός τους σε εξέλιξη τους σε ηγετικές μορφές ειναι ο λαός .Αν η τροφός δεν θρέψει το παιδι δε μεγαλώνει.Σαν να λέμε σε 10 χρονια οτι ο λαός χάνει την επιθυμία του να δει ποδόσφαιρο και το άθλημα περνα στην ιστορια , μπορεί να γεννιούνταν Μεσι αλλά δε θα γίνουν ποδοσφαιριστές.Κι εγω πίστευα παλαιότερα οτι οι ηγέτες προηγούνται του λαού , αλλά αν το εξετάσουμε φιλοσοφικά μαλλον ο λαός προηγείται των ηγετών που παίρνουν τη σκυτάλη.
      Αν η χούντα δε γινοταν το 1967 αλλά το 2017 δε θα έπεφτε,ουδείς θα αντιδρούσε οπως ειναι τωρα ο λαός ! Βιάστηκαν οι πραξικοπηματίες.Ο Παναγουλης αντί για αντίσταση στον Παπαδόπουλο μπορεί να δούλευε στο γραφείο του σήμερα.Εχει αλλάξει όλο το ιστορικό κλίμα.Ως κοινωνικό πείραμα εν εξελίξει δείτε και το πραξικόπημα στην Αίγυπτο.Μηδαμινες αντιστάσεις σε ενα λαό που είχε ψηφίσει κατα 50% αυτόν που έδιωξε ο Σίσι.

      Διαγραφή
    5. Ο λαός πάντα από πρόβατα αποτελείτο.
      Απλά υπήρχαν οι διάφοροι που παρεισέφρεαν και τον κινητοποιούσαν.
      Αλλοτε προς την μιά κατεύθυνση,άλλοτε πρός την άλλη και συχνά τον δίχαζαν.
      Στην Αίγυπτο π.χ. 50% ψήφισαν Μόρσι.Οι άλλοι 50% όμως όχι.
      Οπότε το παιχνίδι παίζεται από αυτόν που κρατάει την δύναμη ή που του δίνουν την δύναμη οι άλλοι.
      Κοντολογίς,ο λαός ακολουθεί τους ηγέτες.
      Αν θέλεις λοιπόν να χτυπήσεις την δύναμη ενός λαού,στοχεύεις τον ηγέτη.
      Και δίνεις ταυτόγχρονα αμπελόφυλα στον λαό...

      Διαγραφή
    6. @ Όλα για όλα 31 Ιουλίου 2019 - 1:37 π.μ.

      Σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορεί να μην υπάρχουν πολλοί -ποτέ δεν ήσαν πολλοί-, όμως, υπάρχουν. Εκτός αν οι Πούτιν και Ερντογάν (για να μείνομε κοντά) δεν σού κάνουν.

      Οι λαοί, από μόνοι των, ουδέποτε είχαν ιδεολογία. Ασπάζονται ό,τι τούς διδάξει ένας ικανός ηγέτης. Μήπως στην χώρα μας δεν κατοικεί ο ίδιος λαός, που μ' ενθουσιασμό πολέμησε στους Βαλκανικούς Πολέμους και το '40 στην Αλβανία; Τι άλλαξε; Η ηγεσία, τι άλλο; Τού μάθανε ότι ο καταναλωτισμός, η καλοπέραση, η αρπαχτή και η ελάσσων προσπάθεια είναι αυτό που μετρά και όχι οι πατρίδες και τα έθνη και λοιπές τέτοιες σαχλαμάρες.

      Ουδέποτε στην Ιστορία οι λαοί εκτρέφουν ηγέτες. Πού τα είδες αυτά; Οι λαοί ανέδειξαν έναν Αλέξανδρο, έναν Καίσαρα, ή έναν Ναπολέοντα; Γράφεις πράγματα εντελώς εξωπραγματικά, χωρίς να δίνεις έστω κι ένα ιστορικό παράδειγμα, όπως σού ζήτησα.

      Η τελευταία παράγραφος είναι το αποκορύφωμα σ' ένα κείμενο, το οποίο μάλλον στερείται λογικής. Νομίζω δεν χρειάζεται ανάλυση.

      Διαγραφή
  4. Φοβος χασουρας.Ποιου πραγματος ? Λογικα.εδω χανουμε ολη την χωρα η μεγαλο μερος της.Με τους Τουρκους. Στην.οικονομια ..παλι ολη την χωρα.99 ετη...Την ελευθερια αποφασεων κυριαρχης χωρας την χασαμε...Τι μενει ?? Μονο ενα : η ελευθερια του ατομου να κοκορευεται οτι ειναι ελευθερο ..Ειναι ελευθερο αν δεις τα ανωτερω ? Τι φοβαται την ψευδαισθηση ??? Ο παππους και η γιαγια μου..ειχαν ολο κι ολο ενα πιατο φακες ..που και που.Κι ηρθε μια στιγμη ..και ειπαν ..." αστο..ας μην εχουμε για λιγο ,θα δουμε.." και πηγαν στον πολεμο για την ελευθερια...Ηταν σπουδαιοτερη απ τις φακες. ..Αφοβα πηγαν..Τι φοβουνται τωρα ?? Ειναι πιο πολυ πονηρο ..παρα λογικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ 85ηδες τρέχουν στα νοσοκομεία μη τυχόν και πεθάνουν και μαζί με αυτούς τραβούν και τις γυφτοβουλγάρες,ρουμάνες,τρέχουν και οι νυφόγαμπροι...
      Μη χάσει η βενετιά βελόνι...
      "Ου κρίνετε ,βέβαια, ίνα μην κριθείτε"...
      Μπορεί να το πάθουμε κι'εμείς...
      Αλλά πόσο μάλλον οι νεώτεροι...
      Γιατί το 1974, πιστεύεις ότι τρέχανε να καταταγούνε στον στρατό;
      Στις ταράτσες τρέχανε μην τους βρει ο αστυνομικός με το προσκλητήριο...
      Εδώ σου λέει στην Κύπρο φεύγαν από τα λεωφορεία που τους πήγαιναν προς Κερύνεια μετά την επιστράτευση και το μάζωμα τους στην έδρα της μοναδας...
      Γιατί νομίζεις τώρα ότι φεύγουν στο εξωτερικό,γιατί πεινάνε; γιατί δεν είναι χαζοί...καταλαβαίνουν ότι μπορεί να παιχθεί μιά νέα ΠΡΟΔΟΣΙΑ...
      Και τι σημαίνει προδοσία αδερφέ;
      Να τους στέλνουν γυμνούς στα αγγούρια...
      Θα μου πεις η γιαγιά και ο παππούς σου το ίδιο δεν έπαθαν;Πηγαίναν στο μέτωπο χωρίς ατομικό οπλισμό.Περιμέναν να σκοτωθεί ο προηγούμενος γιά να πάρουν το όπλο του.
      Αυτοί όμως είχαν και καμμιά δεκαριά αδέρφια.Τώρα;
      Γιατί νομιζεις ότι φτιάχνουν ρομποτικά...
      Γιά να κάνουν αυτά τους πολέμους των ανθρώπων...
      Γιατί νομίζεις ότι όλοι γλύφουν τους τούρκους;
      Γιατί αυτοί και οι μουσουλμάνοι του κόσμου ετούτου βρίσκονται σε άλλο πλανήτη.
      Τους θέλουν γιά τις βρωμοδουλειές τους.
      Ενσαρκα ρομποτειδή...
      Το ίδιο και τους Κούρδους...
      Πάρε κι'ένα αντιπολεμικό ντοκυμαντέρ από Τζύμπρον μερια:
      https://youtu.be/7_fxT9_3aDg

      Διαγραφή
  5. Αν υπαρχει ικανος ηγετης..δεν υπαρχει μηχανισμος..κομμα...περιβαλον...ισχυς...κολπο...οτιδηποτε να τον στσματησει. Αυτο αλλωστε θα πει ικανος.Με το στανιο..την ελπιδα..τις ψευδαισθησεις ..και το στυλ ..του φτιαχνω συνθηκες καλες..δεν βγαινει το χαρισμα..Γεννιεσαι ετσι μοναδικος.Δυναμη εξω απ τα συνηθισμενα αυτο ειναι.Να αλλαζει αυτος τις συνθηκες..Η παρατηριση αυτο εννοουσε.Καποτε γεννουσαμε το ξεχωριστο που και που. Τωρα οχι.Δεν μειωθηκε η γεννετικη προδιαθεση.Το καταστροφικο μοντελο αξιων αλλαξε.Κυνηγανε ολοι οτι πιο χαμηλη ποιοτητα υπαρχει στον κοσμο.Δεν πας στον ουρανο με τετοια ξεπεσμενη ποιοτητα.Μια κοινωνια διαλλεξε αυτην .Γενναει τωρα τον καρπο..Αυτον.Τον ξεπεσμενο.Γεννα λοιπον ικανους πολυ οπως πριν...αλλα ταλεντα στον ξεπεσμο ...Δεν κανουν κατι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως με λίγο μυαλό αν το καλοσκεφτείς,μπορείς να τους κάνεις όλους να τρέχουν...
    Με ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου π.χ. που σβήνει τα πάντα γύρω-γύρω και δεν ανοίγει ρουθούνι...Απόλυτα ειρηνικό δηλ.
    Και φτηνοοοοοό όσο δεν παίρνει...
    Ιδανικό γιά αεροναυτικό πόλεμο...
    Δε μπανα νάρχονται...μόλις φτάνουν, θα σβήνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Dimitri, we have talkrd about leaders so many times like if they were seasonal fruits. A leader is created, developed in an environment designed to produce leaders.
    Without Greek Education we will never see any leaders.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ίσως το Δημόσιο Χρέος να έπρεπε να προέρχεται από την ανάπτυξη Ελληνικής Πολεμικής Βιομηχανίας και της αγοράς οπλικών συστημάτων και τουλάχιστον 200 πολεμικών αεροπλάνων, - αν όχι τριακοσίων -, όπως επρότεινε τότε ο αείμνηστος Πρέσβυς ε.τ. Μιχάλης Δούντας σε μια τηλεοπτική του εμφάνιση.

    Αντ΄ αυτού ξοδεύτηκαν σε αγορές ψήφων ή άλλους "κομματικούς" σκοπούς που δυστυχώς δεν είχαν καμιά σχέση με την άμυνα της χώρας.

    Όλα τα άλλα αποτελούν απλή φιλολογία, ......σε συζήτηση να βρισκόμαστε.

    Υπενθυμίζεται ότι το 1974, ήταν (τότε που είχαμε την υπεροπλία στο Αιγαίο χάρις στα Fantom της χούντας!!)η τελευταία φορά που η τότε Ελληνική κυβέρνηση τόλμησε να αρθρώσει γλώσσα αρμόζουσα σε χώρα που βρίσκεται υπό εχθρικές τουρκικές επεκτατικές ενέργειες και εχυρική επιβουλή.

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο υπογράφων θεώρησε μεγίστη σπατάλη τα χρήματα που ξοδεύτηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΑΘΗΝΑΙ 2004, και δεν πήγε σε κανένα event αυτών!

    Στην Βλάστη (κοινώς Μπλάτσι!) της Δυτικής Μακεδονίας, πατρίδα του σπουδαίου αγωνιστή του 1821 Ιωάννη Φαρμάκη, λέγουν: "Τον λύκο τον εκούρευαν....και αυτός φώναζε .....πάν τα πρόβατα...!!"

    Έτσι και οι σύγχρονοι πολιτικοί άνδρες που μας εξουσιάζουν, έδωσαν τεράστια χρηματικά κονδύλια για "άρτον και θέαμα" αλλά για την οικονομία και την Άμυνα της Ελλάδος δεν εμερίμνησαν!


    Ο υπογράφων δεν υπήρξε λουφαδόρος, απεναντίας έκανε δύο έτη θητείας στον Ελληνικό Στρατό!

    Υπήρξε άτυπος Ομαδάρχης του Δεκατου Λόχου στο ΚΕΝΚ, κατά τους Έφεδρους Υπαξιωματικούς του 10 Λόχου ο καλλίτερος στρατιώτης του, αργότερα επροτάθη να γίνει Αρχηγός του Λόχου ΥΕΑΜ (δεν δέχθηκε για προσωπικούς λόγους και διότι ίσως "κάρφωνε υποχρεωτικά ή από αφέλεια" τους συμμαθητές του στον Διοικητή του Λόχου!) και υπήρξε ο πιό τέλειος (άψογος!!) ΥΕΑΜ του Λόχου ΥΕΑΜ στην τάξη του.

    Οι πολυέξοδοι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 πιστεύει ότι υπήρξαν ...μεγάλο λάθος της τότε πολιτικής ηγεσίας!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορεί να χαλάσω λίγο το κλίμα του χαβαλέ αλλά προσωπικά έχω την αίσθηση ότι προετοιμάζεται μεθοδικά,παταγώδης ήττα της Τουρκίας και το 2022 ίσως εκπλαγούμε απ τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο.Μία αίσθηση εξέφρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.