29/7/19

Συνάντηση Αναστασιάδη-Μητσοτάκη στην Κύπρο σε μία περίοδο που συμπίπτει με τις τουρκικές προκλήσεις!



Με συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη αρχίζει σήμερα το πρωί τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ύστερα από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα συναντηθεί επίσης, μεταξύ άλλων, τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Με βάση το πρόγραμμα, ο Πρωθυπουργός φτάνει στο νησί το πρωί σήμερα και αμέσως θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Μετά τη διμερή συνάντηση αντιπροσωπειών, θα ακολουθήσουν στις 12:00 δηλώσεις στον Τύπο.

Ακολούθως, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη και το απόγευμα χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με συλλόγους και δικοινοτικές ΜΚΟ.

Το πρόγραμμά του τη Δευτέρα ολοκληρώνεται με δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την Τρίτη ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ και στη συνέχεια θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.

Ως ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου την πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο, λέγοντας ότι συμπίπτει με μια κρίσιμη περίοδο.

«Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερα σημαντική, είναι η πρώτη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη και συμπίπτει με μια κρίσιμη περίοδο, με όλες αυτές τις προκλήσεις που δέχεται η Κύπρος, αλλά και η Ελλάδα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, είναι μια ευκαιρία, εκτός από την επίσημη επίσκεψη και τον συμβολισμό της, να γίνουν διαβουλεύσεις.

Δεν θα έλεγα, διευκρίνισε, «να χαραχθεί κοινή πορεία, διότι κοινή πορεία υπάρχει ευτυχώς, και διατηρείται μέσα από συνεχή συνεννόηση καθ’ όλη τη διάρκεια».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα συνοδεύεται από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, προσθέτοντας ότι τις προηγούμενες μέρες είχαμε στην Κύπρο και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Επομένως, είπε, «σε όλα τα νευραλγικά ζητήματα γίνονται οι συνεννοήσεις, προκειμένου να δούμε με ποιο τρόπο θα τερματιστεί όλη αυτή η προκλητικότητα της Τουρκίας και μέσα από διαπραγματεύσεις να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την επίλυση του Κυπριακού».

Εξάλλου, χθες, ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένιας είπε ότι μέσω της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κύπρο θα δοθεί σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι είναι απαράδεκτη η παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.