29/7/19

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο Διευθυντής Υπηρεσιών Πληροφοριών εν μέσω διαφωνιών με τον Τραμπ

Ακόμη μία ηχηρή παραίτηση που συνδέεται με τη στάση του προέδρου έναντι της Ρωσίας
REUTERS/Joshua Roberts
Ακόμη ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης Τραμπ αποχωρεί, με την παραίτησή του να ανακοινώνεται από τον Αμερικανό πρόεδρο μέσω Twitter. Πρόκειται για τον Νταν Κόουτς, διευθυντή των Υπηρεσιών Πληροφοριών, ο οποίος είχε έρθει σε σύγκρουση με τον Ντόναλντ Τραμπ για τη στάση έναντι της Ρωσίας, αλλά και της Βόρειας Κόρεας.
Ο πρόεδρος έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ότι ο Κόουτς θα αποχωρήσει στα μέσα Αυγούστου και για την θέση θα προτείνει τον Τζον Ράτκλιφ εκπρόσωπο του Τέξας στο Κογκρέσο.
Πριν από ένα χρόνο ο Κόουτς εμφανίστηκε εμφανώς αιφνιδιασμένος όταν έμαθε σε δημόσια εκδήλωση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επρόκειτο να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του στο Ελσίνκι. «Αυτό θα είναι πραγματικά ξεχωριστό» είπε γελώντας αμήχανα. Αργότερα είχε ζητήσει συγγνώμη για την αντίδρασή του, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε σε καμία περίπτωση στόχο να επιδείξει έλειψη σεβασμού ή να ασκήσει κριτική στο πρόσωπο του προέδρου.
Τον περασμένο Ιανουάριο η κόντρα είχε συνέχεια με τον Τραμπ να κατηγορεί τον Κόοουτς και άλλα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών ότι είναι υπερβολικά αφελείς και παθητικοί στο θέμα του Ιράν. 
Tο προφίλ του νέου διευθυντή
Ο Τζον Ράτκλιφ είχε διατελέσει γενικός εισαγγελέας, ενώ από το 2015 είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και συμμετέχει στις επιτροπές για τις υπηρεσίες πληροφοριών και για το δικαστικό σύστημα. Υπερασπίστηκε σθεναρά τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πρώην ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ στο σώμα για τη διετή έρευνά του όσον αφορά τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Στο βιογραφικό του Ράτκλιφ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο ότι κατά τη θητεία του στην εισαγγελία «είχε συλλάβει 300 λαθρομετανάστες μέσα σε μία ημέρα».
 «Ο Τζον θα ηγηθεί και εμπνεύσει το μεγαλείο της χώρας που αγαπά» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ για τον Ράτκλιφ στο Twitter. Eυχαρίστησε πάντως και τον Κόουτς για «τις σπουδαίες υπηρεσίες του στη χώρα μας». 
Πηγές: BBC, Reuters, Naytemporik;h

1 σχόλιο:

  1. Αντί οι ΗΠΑ να κάνουν πρώτες ένωση με τη Ρωσία, έστρεψαν τον πλανήτη εναντίον τους και τον εκαναν συμμαχους της Ρωσίας. Η Ρωσία έδωσε τα παντα στις ΗΠΑ, μέχρι και διαχειριστές της Ρωσικής Άμυνας ήταν 70 Αμερικάνοι αξιωματικοί μέχρι πριν από μερικά χρόνια. Απλά τα κατέστρεψαν όλα οι ανεγκεφαλοι υποστηρικτές των Ναζιστικών και Τζιχαντιστικων κινημάτων. Αισχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.