31/7/19

«Εμπρηστική» τουρκική NAVTEX στην Ανατολική Μεσόγειο - Η Άγκυρα εισβάλλει στο σημείο που ενώνονται οι ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου!



Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό η Τουρκία τις εμπρηστικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις προκλητικές δηλώσεις, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις.

Αυτή τη φορά, η Άγκυρα εξέδωσε παράνομη «εξαγγελία προς ναυτιλομένους» (NAVTEX) με την οποία ανακοινώνει τη διενέργεια άσκησης για σήμερα το βράδυ στην περιοχή όπου ενώνονται οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Ελλάδος-Κύπρου και Αιγύπτου.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το lawandorder.gr, η NAVTEX εκδόθηκε μία ημέρα μετά την εθιμοτυπική επίσκεψη του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από την οποία έγινε δεκτός στο γραφείο του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου, και την επομένη της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Αιγύπτου, Ν. Δένδια και Σούκρι αντίστοιχα.

Πρόκειται για τη ΝΑVTEX 852/19, με την οποία οι Τούρκοι δεσμεύουν για σήμερα το βράδυ από 20:00 μέχρι 22:00 (τοπική ώρα) μία θαλάσσια περιοχή στα δυτικά της Κύπρου, που αποτελεί – ως προελέχθη – το σημείο τομής των ΑΟΖ των τριών κρατών, για άσκηση πλοίων και εκτέλεση πυρών με πραγματικά πυρομαχικά, σύμφωνα πάντα με την εξαγγελία.

Η παράνομη τουρκική NAVTEX είναι η εξής:

TURNHOS N/W : 0852/19

MEDİTERRANEAN SEA

GUNNERY EXERCISE, ON 31 JUL 19 FROM 2000Z TO 2200Z IN AREA BOUNDED BY;

35 12.00 N – 031 04.00 E

35 12.00 N – 030 45.00 E

34 47.00 N – 030 45.00 E

34 47.00 N – 031 04.00 E

CAUTION ADVISED

Και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε όλες τουρκικές παράνομες NAVTEX που εκδίδονται απομένει να δούμε και αν θα... υλοποιηθούν κιόλας, αναφέρει το Law&Order.gr θυμίζοντας πως στις περισσότερες των περιπτώσεων οι Τούρκοι απλώς «δεσμεύουν» περιοχές που θέλουν να «σημειώσουν κάτι», το αναγγέλλουν, αλλά δεν το υλοποιούν!

«Ζωτικής σημασίας για εμάς Κύπρος και Ανατολική Μεσόγειος - Συνεχίζουμε την τακτική μας»
Συνεχίζει απτόητη στην εμπρηστική ρητορική και στην πολιτική των προκλήσεων η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, παρά τις προειδοποιήσεις, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας συζήτησε επί έξι ώρες τα θέματα ασφαλείας της χώρας και της ευρύτερης περιοχής. Χαρακτηριστική είναι μία παράγραφος της ανακοίνωσης που εξεδόθη.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ζωτικής σημασίας η συνέχιση της αποφασιστικής στάσης μας η οποία δίνει σημασία στην ανάπτυξη της συνεργασίας για την ειρήνης και σταθερότητα στην περιοχή της και έχει στόχο τη προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας όπως και αυτών της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κυπρου», τονίζεται.

«Η Ανατολική Μεσόγειος είναι θέμα των 82 εκατ. της Τουρκίας»
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε πως η Ανατολική Μεσόγειος είναι θέμα των 82 εκατομμυρίων της Τουρκίας, λέγοντας ότι δεν θα υποχωρήσουν.

Σε ομιλία του κατά την τελετή του θεμέλιου λίθου για την διεύρυνση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία με την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2023 θα έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης 5,4 δις κυβικών μέτρων προσθέτοντας ότι θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο από άποψης χωρητικότητας.

«Και μια από τις καλύτερες απαντήσεις σε εκείνους που στρέφονται ενάντια στις δίκαιες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και σε εκείνους που υπερασπίζονται τις απειλές εναντίον της θα έχει δοθεί σήμερα από εδώ. Η Τουρκία δεν βρίσκεται ποτέ χωρίς εναλλακτική. Ποτέ δεν είπαμε μπράβο σε κανένα τετελεσμένο και δεν θα πούμε. Τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και της ‘τδβκ’ ποτέ δεν μπορούν να είναι θέμα παζαριού», ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι «η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι θέμα μόνο του δικού μας Υπουργείου ή των αρμόδιων Υπουργείων». «Είναι πάνω από όλα θέμα των 82 εκατομμυρίων, είναι θέμα της πατρίδας.

Είναι θέμα της Τουρκίας. Είναι αγώνας ενάντια σε εκείνους που ενοχλούνται από την ύπαρξη της Τουρκίας, είναι αγώνας για την ύπαρξη της Τουρκίας», ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι πάντοτε στάθηκαν όρθιοι ενάντια σε αυτούς που προσπάθησαν να κάνουν βήμα αγνοώντας την Τουρκία. «Χάρη σε αυτή τη δύναμη και την πίστη δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου ούτε σε άλλο θέμα για το οποίο πιστεύουμε στην ορθότητά του», είπε ο Φατίχ Ντονμέζ.

ΠΗΓΗ: newpost.gr


1 σχόλιο:

  1. ΑΟΖ με Αιγυπτο εμεις ..το 3000 μ.Χ ...?? Ειναι τρομερη συγκυρια οσο ειναι ο Σισυ...
    Και οι ανοητοι εδω χαμπαρι...
    Λογικα μας σωζει η κοντρα Σισυ - Ερτογαν...το μισος. Αν λειψει ενας απ τους δυο την χανουμε την ευκσιρια.
    Το μισος μας σωζει...Διοτι κυριοι ...ουτε την Αιγυπτο ..την συμφερει να τρυπησουμε κι εμεις !! Κι ενας αλλος ..οχι ο Ερτογαν ευκολα θα τους πεισει γιαυτο !!! Διοτι τα κοιτασματα της Κρητης...απο κατω...ειναι συνεχωμενα με τα δικα τους !!! Δυο ...καλαμακια θα ρουφανε απ το ιδιο ποτηρι !!!! Δεν συμφερει ναναι δυο...Τωρα και αστραπιαια θελει ΑΟΖ...!!! Οσο υπαρχει μισος...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.