29/7/19

Το θέμα δεν είναι στα S400 ή στα F-35, αλλά στο ότι οι ΗΠΑ αποτελούν εμπόδιο στο να εκπληρώσει η Τουρκία τις μεγαλοιδεατικές,αναθεωρητικές φιλοδοξίες της.

  • Οι λόγοι πίσω σπό την  επιμονή της Τουρκίας για την προμήθεια των S400 μπορεί  να θεωρηθεί ότι εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες. Τους απλούς διοικητικούς και τους βαθύτερους πολιτικούς.
  • Οι απλοί διοικητικοί έχουν να κάνουν με το management του Tουρκικού εξοπλιστικού προγράμματος. Οι Tούρκοι δεν προμηθεύονται όπλα και τεχνολογία από έναν προμηθευτή, αλλά φαίνεται ότι συναγωνίζονται τους Ινδούς, στην διαφοποίηση των πηγών τους. Θυμίζουμε ότι οι βαλλιστικοί τους πύραυλοι βασίζονται σε τεχνολογία που τους διέθεσε η Κίνα, ενώ τα νέα τους άρματα και Α/Κ πυροβόλα σε τεχνολογία που διέθεσε η Νότιος Κορέα (χώρα διόλου φιλική με την Κίνα). Τα μαχητικά τους αγοράζονται από τις ΗΠΑ, τα Υ/Β(υποβρύχια) από τη Γερμανία κοκ. Το γεγονός ότι προμηθεύονται πυραύλους από τη Ρωσία δεν τους εμπόδισε να αγοράσουν συστήματα αυτοπροστασίας αρμάτων από την...Ουκρανία!!! Ούτε να πουλήσουν στο Κίεβο μη-επανδρωμένα αεροσκάφη για επιχειρήσεις κατά των Ρώσων στο κατεχόμενο Ντονμπάς της Ανατολικής Ουκρανίας.
Για τη συνέχεια Analystsforchange

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.