28/5/12

Ποιοι είναι οι «πέντε» του ΣΥΡΙΖΑ, μάρτυρες της 17 Νοέμβρη

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά κατά πέντε στελεχών της Διοικούσας Επιτροπής του εξαπέλυσε το Σάββατο η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ουσιαστικά ότι τα στελέχη αυτά υπερασπίστηκαν τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τον Ηρακλή Κωστάρη που καταδικάστηκαν γιατις ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά και τον Γιάννη Σερίφη, που απαλλάχθηκε.

«Τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά ο κ. Τσίπρας, μου κάνει την τιμή να μου επιτίθεται σε καθημερινή βαση. Ασχολείται μαζί μου σχεδόν. Η αλήθεια σε καθημερινή είναι ότι ήμασταν πάντα σε αντίπαλα στρατόπεδα. Γιατί όταν, π.χ., δίναμε τη μάχη εναντίον της 17, πέντε από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων», είπε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ, το περασμένο Σάββατο. Με αυτόν τον τρόπο έδωσε το στίγμα της στην πρώτη μετά από δύοχρόνια εμφάνισή της στο ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τα στελέχη αυτά του ΣΥΡΙΖΑ -που σήμερα βρίσκονται στην Διοικούσα Επιτροπή του- είναι ο καθηγητής Βένιος Αγγελόπουλος, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο γιατρός Νίκος Μανιός, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ο Παναγιώτης Λάμπρου.
Βένιος Αγγελόπουλος, Καθηγητής του ΕΜΠ

Ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του καταδικασμένου με ισόβια κάθειρξη, Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, στην κατάθεσή του επιχείρησε να αποσυνδέσει τον Γιωτόπουλο από το ρόλο του αρχηγού της οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε στο εδώλιο να κάθεται ο ίδιος καθώς ο «Γιωτόπουλος είναι άλλος ένας εγώ».

Δημήτρης Στρατούλης
Κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη, που απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ο τελευταίος ήταν για χρόνια «συνήθης ύποπτος» και στόχος των διωκτικών αρχών.
Νίκος Μανιός, γιατρός
Ήταν και αυτός μάρτυρας υπεράσπισης του «συνήθους υπόπτου» Γιάννη Σερίφη, τον οποίο χαρακτήρισε «ιδεολόγο εργάτη επαναστάτη» και μίλησε για κατασκευασμένες κατηγορίες.
Χριστόφορος Παπαδόπουλος
Ήταν στους μάρτυρες υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη (εκτίει ισόβια κάθειρξη) αλλά η κατάθεσή του διεκόπη πριν καν αρχίσει, με τον ίδιο να λέει ότι ήρθε να υπερασπιστεί την παραβίαση του κράτους δικαίου, και τον εισαγγελέα να τον ρωτά αν το κόμμα του τον είχε στείλει ως εκπρόσωπό του.
Παναγιώτης Λάμπρου
Επίσης μάρτυρας υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, όπου είπε ότι τον ήξερε από το αριστερό κίνημα, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να καταθέσει αν είχε ή όχι ο κατηγορούμενος σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά μεταφέρει την εικόνα που «υπάρχει έξω. Ότι η εμπλοκή του έχει σχέση με την προσπάθεια εμπλοκής του Γιάννη Σερίφη».
 http://www.iefimerida.gr

*Aνταπάντηση ΣΥΡΙΖΑ:..Μετά τον Πρόεδρο της ΝΔ σειρά στα περί διαπλοκής πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στελέχη του υποστήριξαν στο δικαστήριο τους κατηγορούμενους για την «17 Νοέμβρη». Ο Α. Τσίπρας της απάντησε μιλώντας για την υπόθεση της Siemens. «Η αντιπρόσωπος της Siemens στην Ελλάδα, αντί επιτέλους να τηρήσει μία φορά τον λόγο της και να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή μιας και δεν μπήκε στη Βουλή, επιστρέφει δριμύτερη στη γνωστή της τακτική. Χυδαιολογεί και κατασυκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ένα πράγμα συμφωνούμε μαζί της. Ναι, είμαστε πάντα σε διαφορετικά στρατόπεδα. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ ούτε στις χορηγίες του κ. Χριστοφοράκου, ούτε στο επισκεπτήριο πρεσβειών».

**Αντπάντηση Καμμένου:,... ενώ επιτέθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή δηλώσεις της ότι οι κ. Τσίπρας και Καμμένος στερούνται σοβαρότητας. «Στερούμαστε ένα εκατομμύριο δολάρια τα οποία η κ. Μπακογιάννη απέκρυψε από τον ελληνικό λαό και τα πήγε στο Λονδίνο. Ο κ. Σαμαράς βέβαια δεν ασχολήθηκε με αυτό και πιθανώς και με άλλα εκατομμύρια τα οποία κάποιοι πολιτικοί βγάζουν στο εξωτερικό, άλλοι με τις μαύρες σακούλες της Siemens» επεσήμανε.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H τρομοκρατία στην Ελλάδα είχε την πατέντα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, εμπνευστής και καθοδηγητής ήταν ο Αντρέας με τις ''συνιστώσες'' του, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, κορυφαία διοίκηση ασκούσε η 17Ν και παρακλάδια της αποτελούσαν οι μικρότερες τύπου ΕΛΑ κ.λ.π
    Ο αγώνας των στελεχών της αριστεράς, να υπερασπίζονται κάθε φορά όσους έμπλεκαν στα δίχτυα των αρχών, μαρτυρά περίτρανα και την αγωνία τους για τη αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών.
    Δεν αμφισβητεί κανείς πλέον σκεπτόμενος Έλληνας την πατρότητα της μεταπολιτευτικής τρομοκρατίας στη χώρα μας, ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τίποτε άλλο διότι, αν υποθέσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έπαιρναν εντολές άνωθεν και λειτουργούσαν αυτόνομα, απλά δεν θα είχαν και την ανάλογη υπεράσπιση.
    Αυτά τα ολίγα απλοϊκά και ατεκμηρίωτα, γιατί πολλά χρόνια κοροϊδίας και πλέριας δημοκρατίας συνάμα περάσαμε σύντροφοι της αριστεράς, δεν μπορείτε να εξαπατήσετε κανέναν πια.
    Όσο για τις μίζες της ΖΗΜΕΝΣ, όπως φαίνεται έχετε δίκιο, αλλά αυτό δεν σας απαλλάσσει από τα παραπάνω, αυτοί τα έπαιρναν, εσείς βιάζατε τη δημοκρατία με τα όπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, μιλάμε το "Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο" ιέχ ξιφύγ τιλίους... Προσπαθεί απεγνωσμένα να πετάει τη μπάλλα σ' άλλο γήπεδο για να κρύβει από την επικαιρότητα το ένα και θεμελειώδες: Ότι είναι ο κύριος φορέας εφαρμογής τού "ανώτερου σχεδιασμού" (σπιράλ θανάτου) στην πατρίδα μας.

    Πρώτα έψαχνε την τελεία και το κόμμα στο (όποιο) πρόγραμμα τού ΣΥΡΙΖΑ, αποσιωπώντας ότι το δικό του "πρόγραμμα" έχει από κάτω μόνο μία υπογραφή: Πωλ Τόμσεν... Και που ήδη έχει προκαλέσει πολύ περισσότερους θάνατους (και μάλιστα φτωχών φουκαράδων) απ' όσους η 17 Νοέμβρη.

    Και τώρα, βγαίνει η συμμαθήτρια τού Χριστοφοράκου και προσπαθεί να λασπολογήσει αφήνοντας τεχνηέντως την εντύπωση πως όποιος πάει μάρτυρας σε μια δίκη, αυτομάτως γίνεται περίπου τρομοκράτης! Και πώς να εξηγήσει ότι π.χ. κάποιοι από αυτούς ήσαν μάρτυρες υπεράσπισης τού Σερίφη, ο οποίος ήταν απλά "συνήθης ύποπτος" και τελικά απαλλάχθηκε όλων τών κατηγοριών από το δικαστήριο; (λέμε τώρα, σιγά μην εξηγήσει, το θέμα ήταν να πετάξει τη λάσπη). Τώρα, άμα βγούνε οι άλλοι και τής πούνε ότι "προκειμένου να πετάξεις τη λάσπη σου κάνεις χρήση τού επωνύμου σου" και την κατηγορήσουν για νεκροφιλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.