28/5/12

«Βρώμικος» πόλεμος με προμήθεια μαχητικών στην Ελβετία

Θύμα υποκλοπής υποστηρίζει ότι έχει πέσει ο διευθύνων σύμβουλος της αμυντικής βιομηχανίας «Saab» στη Σουηδία, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο συνδέεται με τις προσπάθειες της εταιρείας του να πωλήσει μαχητικά αεροσκάφη στην Ελβετία. Η κυβέρνηση της Ελβετίας είχε ανακοινώσει τον περασμένο Νοέμβριο ότι κατέληξε στην προκαταρκτική απόφαση να αγοράσει 22 μαχητικά, τύπου «JAS Gripen» από την «Saab», αφού εξέτασε προσφορές και από άλλες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου του γαλλικού ομίλου «Dassault», που κατασκευάζει τα μαχητικά «Rafale».

«Μου προκάλεσε τεράστια έκπληξη από το πώς ενεργούν οι ανταγωνιστές μας. Έχω πέσει θύμα στενής παρακολούθησης μέσω του κινητού μου τηλεφώνου», δήλωσε ο Χόκεν Μπούσκε στην εφημερίδα «Svenska Dagbladet».

«Μηνύματα έχουν σταλεί από το κινητό μου, τόσο στα σουηδικά όσο και στα αγγλικά, σε διάφορες περιστάσεις, σε διάφορες επαφές. Δεν είναι παράνοια. Έτσι είναι», εξήγησε.

Ωστόσο, στη διάρκεια των δηλώσεών του απέφυγε να υποθέσει ποιος μπορεί να ευθύνεται για τις υποκλοπές, ενώ δε σχολίασε πληροφορίες που διέρρευσαν σε ελβετικά Μ.Μ.Ε. κατά τις οποίες τα «JAS Gripen» δεν κάλυπταν τις προδιαγραφές που είχε θέσει η Πολεμική Αεροπορία της Ελβετίας.

Τα μαχητικά αεροσκάφη «JAS Gripen» χρησιμοποιούνται από τις Πολεμικές Αεροπορίες της Σουηδίας, της Ν. Αφρικής, της Τσεχίας και της Ταϊλάνδης. Η «Saab» έχει υποβάλλει παρόμοιες προσφορές στην Ινδία, τη Βραζιλία και τη Δανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.