30/5/12

Στα κατεχόμενα μέσω Τύμπου Βρετανός αξιωματούχος

Επαφές στο ψευδοκράτος του αντιπροέδρου του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών
ΜΕΣΩτου παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου πήγε στα κατεχόμενα για επαφές ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στη Βρετανία Σάιμον Χιουζ. Αυτό τουλάχιστον μεταδίδεται από τα κατεχόμενα με βάση και δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο οποίος σημειώνει ότι η επίσκεψη του Βρετανού πολιτικού στα κατεχόμενα έχει ιδιαίτερη σημασία καθότι για πρώτη φορά Βρετανός πολιτικός θα φιλοξενηθεί στα κατεχόμενα έχοντας αφιχθεί στο αεροδρόμιο Τύμπου. Σε δηλώσεις του ο Χιουζ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη μη επίλυση του Κυπριακού. Είπε πως το κόμμα του συμμετέχει στη βρετανική Κυβέρνηση, προσθέτοντας πως επιθυμεί όπως η βρετανική Κυβέρνηση δρα πιο προληπτικά και είναι πιο χρήσιμη ως εγγυήτρια χώρα ώστε να υπάρξει λύση και δικαιοσύνη για όλο το λαό στο νησί.

Είπε πως εργάζονται για λύση αλλά και για πρόληψη των συγκρούσεων και πως θέλουν να δουν εάν μπορούν να κάνουν πράγματα με τα ΗΕ και την ΕΕ ώστε να υπάρξει μια κινητικότητα.
Είπε πως είναι δυσαρεστημένος που οι πρωτοβουλίες του ΓΓ των ΗΕ δεν έχουν αποδώσει καρπούς, προσθέτοντας πως «βρίσκομαι σε αυτή την πλευρά της Πράσινης Γραμμής σε αυτή την επίσκεψη γιατί ήμουν στην άλλη πλευρά προηγουμένως και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι θέλω να εργαστώ και με τις δύο κοινότητες και να ακούσω τις φωνές εδώ όπως και τις φωνές της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ελληνοκυπρίων». Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια περαιτέρω προσπάθεια για εμπλοκή όλων στην ειρηνευτική διαδικασία, η οποία έχει σαφείς στόχους και να μην συνεχιστεί επ’ άπειρον στο μέλλον.

Είπε, εξάλλου, πως θα προσπαθήσουν να ενθαρρύνουν τους πολιτικούς να εργαστούν για μια λύση που θα τους φέρει όλους μαζί σε μια νέα και ικανοποιητική δημοκρατική διευθέτηση με βάση την οποία Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι θα έχουν ισότιμο στάτους και μέλλον. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.