30/5/12

DER STANDART (Αυστρία): Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλείσει τα σύνορα της Ελλάδας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Griechenland: EU macht im Ernstfall Grenze dicht

Στον Έβρο, από όπου εισέρχονται οι περισσότεροι μετανάστες 
μέσω της Τουρκίας, τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 μοιάζουν με ένα φρούριο. Σύντομα οι Έλληνες θα μπορέσουν
 οι ίδιοι  να ελέγξουν τα σύνορα τους πάλι
Σύμφωνα με ανταπόκριση - ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες ( Τρίτη 29/5) που δημοσιεύεται στην αυριανή/σημερινή (30/5 ) έκδοση της “DIE PRESSE” ( Αυστρία ) υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών δήλωσαν στον ανταποκριτή Thomas Mayer πως μελετούν σοβαρά την ¨συνοριακή καραντίνα¨ της Ελλάδας με πάγωμα της Συνθήκης του Σένκεν και την εισαγωγή αυστηρών συνοριακών ελέγχων στην διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Η περίπτωση κήρυξης της χώρας σε ¨Έκτακτη Ανάγκη¨ θα μπορούσε να επέλθει, εάν στη χώρα ξεσπάσουν λόγω οικονομικής κατάρρευσης ¨αναταραχές¨ με παράλληλη αύξηση της εγκληματικότητας, είτε λόγω μαζικής προσέλευση στις τράπεζες και προσπαθειών μαζικής εξαγωγής κεφαλαίων εκτός Ελλάδας, είτε λόγω αδυναμίας ελέγχου-προστασίας των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της, τα οποία αποτελούν και ¨πύλη εισόδου προς την Ε.Ε., για πρόσφυγες από χώρες του τρίτου κόσμου ή από ¨τρίτες χώρες¨ γενικά.

Ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η περίπτωση ¨έξωσης¨ της Ελλάδας είναι νομικά μια δύσκολη περίπτωση, ο συνοριακός - ¨υγειονομικός αποκλεισμός της¨ με αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους είναι δυνατή, βάση των Συμφωνιών του Σέγκεν, που προβλέπουν για λόγους ¨εσωτερικής ασφαλείας¨ των κρατών – μελών της Ε.Ε. , αρχικά την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων (και στα αεροδρόμια των κρατών- μελών για αεροσκάφη που προέρχονται από την Ελλάδα) για τριάντα μέρες με δυνατότητα παράτασης ενός μηνός και στην συνέχεια μετά από νέα απόφαση της ¨Επιτροπής¨.

Σχόλιο που αντιγράφω από το facebook:

Βέβαια ¨δεν μασάμε εύκολα¨, ξέρουμε καλά πως τα ¨σενάρια¨ αυτά (όπως και αυτά που συζητιούνται – μελετώνται στην Γερμανία για ¨ενδεχόμενη Δικτατορία¨ και την επακόλουθη ¨αναγκαία¨ Διεθνή Στρατιωτική Επέμβαση , βλέπε
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/05/blog-post_9562.html) μπορεί να εξυπηρετούν –παράλληλα- δύο τρομοκρατικούς σκοπούς :

Α) Την πραγματική προετοιμασία εγκληματικών σχεδίων – επεμβάσεων, έχει μια παραδοσιακή αποικιοκρατική εμπειρία η παλαιά - ¨Νέα¨- Ευρώπη παρά τις δημοκρατικές της ευαισθησίες…

Β) ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ¨ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ¨ ΤΟΥ ¨ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΡΡΕΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΠΕΡΨΙΦΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥΣ. ¨Χάος¨ , Πείνα χωρίς θέρμανση και φάρμακα, ξεπέταγμα από την Ευρωζώνη , που όμως είναι δύσκολο όπως παραδέχονται.
Τώρα προσθέτουν και την ¨συνοριακή καραντίνα¨.
Η Αυστρία σαν πολιτικός κυβερνητικός σχηματισμός, όπως και τα κυρίαρχα ΜΜΕ της (τα οποία οργιάζουν εδώ και δύο χρόνια ¨αρκετά με τους Έλληνες, πετάξτε τους έξω από την Ευρωζώνη¨), δεν είναι Αγγελούδι. Είναι δορυφόρος της Γερμανίας (οικονομικά τελείως εξαρτημένη χώρα, αποικία) ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΕ ΠΑΝΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ …
Από την εποχή του Μέτερνιχ, στην συνέχεια σαν εμπρηστής του 1ο Π.Π., μέχρι στον πρώην δήμαρχο της Βιέννης Νόϋμπάχερ, που είχε στείλει ο Χίτλερ για να ληστέψει – ρημάξει την Ελλάδα στην κατοχή και τον… ¨ Βάλντχάιμ¨ της δημοκρατίας τους.
Θυμόμαστε τα... ¨Κύματα του Δουνάβεως¨, τον πολιτισμό της, όπως και τον οπορτουνισμό της στο διάβα της ιστορίας. Μάλλον όμως λάθος λαό διάλεξαν να τρομοκρατήσουν. Η Ελλάδα δεν είναι Γιουγκοσλαβία του 1999 για να μπορέσουν να εκδικηθούν κάποιοι τον ελληνικό λαό (όπως έκαναν με τους Σέρβους) για την Αντίσταση του στο προηγούμενο Ράιχ και για να ανοίξουν οι δρόμοι προς τις θερμές θάλασσες, για το νέο… Ευρωπαϊκή Ένωση¨).

Griechenland: EU macht im Ernstfall Grenze dicht - Griechenland - derStandard.at › International


2 σχόλια:

  1. Και η Βρετανία το ίδιο θα κάνει. Πιστεύω όλες οι χώρες, λίγο-πολύ, θα κοιτάξουν να διαφυλάξουν τα σύνορά τους. Φυσικό δεν είναι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω ότι ανησυχούν τόσο για Έλληνες μετανάστες.

    Άπαξ και καταρρεύσει η Ελλάδα,οι Ευρωπαίοι θα βρούνε την επόμενη μέρα όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες στην πόρτα τους,στην κουζίνα τους,στο κρεβάτι τους,στο πεζοδρόμιο τους,και στα νοσοκομεία τους.

    Σε καλή μεριά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.