29/5/12

ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΑΝ..

Εάν συνεχίσουν να κάνουν τέτοια ιστορικά λάθη, η οικονομία της ΕΕ θα συνεχίσει να τρώει οθωμανικά χαστούκια, δήλωσε ο υπουργός Bağış με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Γιούνκερ

ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΑΝ...Δεν άργησε η απάντηση σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι «η κρίση στην Ελλάδα οφείλεται στην οθωμανική κληρονομιά». Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Egemen Bağış, δήλωσε: «Εάν ξέρατε λιγάκι την οθωμανική κληρονομιά και την παίρνατε παράδειγμα, δεν θα ζούσατε τη σημερινή κρίση». Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου σε μία συνέντευξή του, επέρριψε την ευθύνη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, στους Οθωμανούς.
Απάντηση σε αυτό έδωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Egemen Bağış. «Αυτό μας έλειπε. Ο κύριος Γιούνκερ έκανε μια γκάφα που δεν έχει καμία σχέση με τις ιστορικές πραγματικότητες, που στερείται γνώσεων και κρίσης. Θα ήταν καλύτερα να μελετήσει λιγάκι τις πολιτικές του οθωμανικού κράτους. Αλλά εάν συνεχίσουν να κάνουν τέτοια ιστορικά λάθη, η οικονομία της ΕΕ θα συνεχίσει να τρώει οθωμανικά χαστούκια».

Στην ομιλία του σε σεμινάριο με θέμα την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της οικονομικής απάτης στα κονδύλια κατά τη διαδικασία εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Bağış ανέφερε και ορισμένα χτυπητά παραδείγματα. «Είδαμε σε κάποιες χώρες ότι καταδέχονται ακόμα και κινητά ελαιόδεντρα. Έχουμε δει να συμβαίνει στην ιστορία της ΕΕ, να γεμίζουν το βουνό με πλαστικά ελαιόδεντρα, χρησιμοποιώντας τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να κάνουν δήθεν δεντροφυτεία και μετά να τα μεταφέρουν αλλού και να τα φωτογραφίζουν», είπε ο υπουργός.

Απευθυνόμενος δε στις χώρες που φράζουν τον δρόμο της Τουρκίας στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, δήλωσε τα παρακάτω: «Επειδή εμπόδισε πέντε κεφάλαιά μας ένας ηγέτης που ο γαλλικός λαός τον έχει στείλει τώρα για ψάρεμα, εμείς δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε πάνω σ' αυτά τα κεφάλαια».

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είχε και μια απάντηση για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ο οποίος ισχυρίστηκε πως «οι μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία αργούν». «Συνεδριάζοντας σήμερα εδώ, θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να επαληθεύσουμε μια εσφαλμένη παρατήρηση του κ. Σουλτς. Στην ουσία είναι ολοφάνερο ότι η ΕΕ είναι κουρασμένη, η Τουρκία όμως δεν νιώθει κουρασμένη από τις μεταρρυθμίσεις».
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

4 σχόλια:

  1. ΕΓΕΡΘΟΥΤΟΥ!!!!!!!!!!!
    παμε να ψηφισομε για την ελληνικοτητα της μακεδονιας..


    http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά αυτός ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πιθανόν να είναι ανιστόριτος, εκτός κι αν κάτι άλλο θα εννοούσε!

    Από την άλλη ίσως και να έχει μαύρα μεσάνυχτα για τη βούληση των Δούρεων ίππων της διαπλοκής στη σχέση των πραγμάτων της οικομικής κατάστασης στην Ελλάδα.

    Οπότε έχει δίκιο ο υπουργός Bağış όταν λέει "..η οικονομία της ΕΕ θα συνεχίσει να τρώει οθωμανικά χαστούκια,..", έχοντας υπ΄όψιν το "άλογο" της αντιμετώπισης της διαφθοράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρτε τους στο γάμο σας τους Τούρκους, φίλοι Ευρωπαίοι, για να σας πούνε "Και του χρόνου"!
    Και πού είσαστε ακόμα!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί ,που κατέχουν την οθωμανική κληρονομιά,γιατί από την ίδρυση ήδη της Τουρκίας, μέχρι σήμερα,ζουν συνεχώς σε κρίση;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.