28/5/12

Νέα προκλητική τουρκο-εκδήλωση με τη συμβολή (;) του δήμου Κομοτηνής!


     Προκλήσεων συνέχεια από τους εορτασμούς στην Κομοτηνή για την εθνική τουρκική επέτειο της 19ης Μαΐου, με την παρουσία όλης της μειονοτικής «πέμπτης φάλαγγας» σε…έκθεση κεραμικών στη λεγόμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής», αλλά και με τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς να ευχαριστεί τον δήμαρχο της πόλης για τη βοήθειά του!
     Σας γράφαμε και προ ολίγων ημερών για τις εκδηλώσεις που το σκυλολόι των πρακτόρων της Άγκυρας τολμά και πραγματοποιεί μες στα μούτρα μας, εορτάζοντας την επέτειο της αιμοσταγούς Τουρκικής (λέμε τώρα) Δημοκρατίας.
Δεν είχαμε όμως μόνο…φεμινιστικά συνέδρια (σ.σ. ο φεμινισμός τους μάρανε τους αρχιφασίστες), αλλά και τουρκοεκθέσεις τέχνης. Στις 17 Μαΐου λοιπόν πραγματοποιήθηκαν από τον «Σύλλογο Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» τα εγκαίνια της έκθεσης κεραμικών με τίτλο «Παιχνίδια στα όνειρα μου» (σ.σ γουάου!!!). Στα εγκαίνια που έγιναν στην αίθουσα του συλλόγου, παραβρέθηκε άπας σχεδόν ο ανθός της εν Κομοτηνή πρακτοροσύναξης, ήτοι: ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, οι υποπρόξενοι Μπερίν Οκούρ και Ιλκάι Κοτζαγιγίτ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, η πρόεδρος του «Πολιτιστικού και Φολκλορικού Συλλόγου Μειονότητας Σαππών» και πρόεδρος του Τμήματος Γυναικών του DEB Νετσλά Τσαβούς, η δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής (και επικεφαλής του τουρκοσυνδυασμού) Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η επικεφαλής του Τομέα Γυναικών του «Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» Ελμάς Χουσείνογλου, οι αντιδήμαρχοι Κομοτηνής Μεχμέτ Δεβετζήογλου και Ριτβάν Μολλά Ισά, ο πρόεδρος του «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμί Τοραμάν, ο αντιπρόεδρος του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» Οσμάν Ισμαήλ και πολλοί ακόμη.
     Από τους χαιρετισμούς που έγιναν, ξεχωρίζουμε εκείνους του προέδρου του DEBΜουσταφά Αλή Τσαβούς (που είπε πως μια κοινότητα δεν μπορεί να υπάρξει δίχως τέχνη και ότι τα έργα αυτά που έκαναν οι Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης τον χαροποίησαν ιδιαίτερα), της Σιμπέλ Μουσταφάογλου (που συνεχάρη τους διοργανωτές και προέβη στη διαπίστωση για το πόσο ωραία πράγματα μπορούν να κάνουν οι νεαρές Τουρκάλες), αλλά πρωτίστως βέβαια του τουρκοπρόξενου Σάρνιτς. Ο εν λόγω αρχικοπρίτης προέβη και πάλι σε προκλητικές δηλώσεις για τις «πολιτιστικές αξίες της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», που προβάλλονται με τέτοιου είδους εκδηλώσεις και κατέληξε: «Ξέρω ότι ο Δήμος έχει συμβάλει υπό αυτή την έννοια, και ευχαριστώ τον δήμαρχο κύριο Πετρίδη και τους αντιδημάρχους για τη στήριξη που παρείχαν σε αυτή την εκδήλωση. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα σε όλες αυτές, ώστε να φέρουν τα χαρακτηριστικά της τουρκικής κουλτούρας. Πρέπει όταν κοιτάμε ένα έργο τέχνης να αισθανόμαστε πως προβάλει την τουρκική κουλτούρα»!
     Εμείς τι να σχολιάσουμε; Ο πρόξενος είναι πραγματικά σαφέστατος για τους στόχους που ΠΡΕΠΕΙ (!) να έχει η τέχνη. Θα πρέπει ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ να προβάλλει την τουρκική κουλτούρα! Πολύ ενδιαφέρον αναμφίβολα! Το άλλο ενδιαφέρον βεβαίως θα ήταν να μάθουμε ποια ήταν τελικά η συμβολή του δήμου στις εργασίες ενός ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ συλλόγου, πόσο μας κόστισε, αλλά και με ποιο βεβαίως σκεπτικό αποφασίστηκε αυτή η συμβολή. Δηλαδή την ώρα που πενθούμε για τη σφαγή των Ελλήνων του Πόντου από τον διεστραμμένο αρχιφασίστα δολοφόνο Μουσταφά Κεμάλ, εμείς όχι απλά ανεχόμαστε κάποιους να τιμούν τα έργα και τις πράξεις του μες στα μούτρα μας, αλλά τους βοηθάμε κι από πάνω;
Πηγή: Προξενείο ΣΤΟΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.