30/5/12

Διορία 72 ωρών έδωσε η Αγκυρα στους σύρους διπλωμάτες για να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ο συριακός Τύπος καταδικάζει τις απελάσεις

Η Τουρκία κάλεσε τους σύρους διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα σε 72 ώρες, ανακοινώθηκε σήμερα από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. "Γνωστοποιήθηκε στον επιτετραμμένο και τους σύρους διπλωμάτες να εγκαταλείψουν την Τουρκία μέσα σε 72 ώρες από την 30η Μαΐου", επισημαίνει στην ανακοίνωση του υπουργείου. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τις ανάλογες οδηγίες που έδωσαν σε σύρους διπλωματικούς εκπροσώπους σε πολλές δυτικές χώρες ως αντίποινα για την σφαγή περισσότερων από 100 αμάχων στην πόλη Χούλα.

Η Τουρκία κατηγορεί τις συριακές αρχές για "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" στη Χούλα.
Στο μεταξύ, ο Τύπος στη Συρία καταδικάζει σήμερα τις απελάσεις σύρων διπλωματών και χαρακτηρίζει μεροληπτικές τις πρόσφατες δηλώσεις του απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Αναν. "Τα υστερικά μέτρα, δηλαδή οι απελάσεις των σύρων πρεσβευτών αποτελούν πλήγμα στις προσπάθειες του απεσταλμένου του ΟΗΕ Κόφι Αναν", γράφει η εφημερίδα του καθεστώτος al-Baas.

"Οι δυτικές χώρες θέλουν να ενισχύσουν την πεποίθηση ότι μια στρατιωτική αντιπαράθεση με την Συρία είναι αναπόφευκτη", προσθέτει η εφημερίδα.
"Η Συρία δεν τρέμει όπως πιστεύουν, θα συνεχίσει να τάσσεται υπέρ του διαλόγου", επισημαίνει η εφημερίδα.
Η εφημερίδα al Watan επικρίνει τον Αναν, ο οποίος όπως επισημαίνει, "δεν κατήγγειλε μετά τη συνάντησή του με τον Ασαντ τις χώρες που χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν τους αντάρτες".
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.