30/5/12

H «ΤΔΒΚ» παίζει μπάλα

Η τουρκοκυπριακή πλευρά συμμετέχει για πρώτη φορά σε ποδοσφαρική διοργάνωση στο Β. Ιράκ.  
Του Νίκου Στέλγια
Την στιγμή που η προσοχή των ποδοσφαιρόφιλων όλης της υφηλίου είναι στραμμένη στην οργάνωση – εορτή, η οποία αρχίζει σε λίγες ημέρες, η τουρκοκυπριακή ηγεσία επικεντρώνεται σε μια ποδοσφαιρική οργάνωση που θα λάβει χώρα στο Βόρειο Ιράκ και αναμένει «πολιτικά οφέλη» σε ότι αφορά την διεθνή αναβάθμιση της «ΤΔΒΚ». Σε λίγες ημέρες, στο Βόρειο Ιράκ θα πραγματοποιηθεί η ποδοσφαιρική οργάνωση «5th VIVA WORLD CUP». Στην συγκεκριμένη διοργάνωση θα λάβουν χώρα οκτώ κοινότητες, οι οποίες διεκδικούν ίση εκπροσώπηση στην FIFA και αντιμετωπίζουν σοβαρά πολιτικά προβλήματα με τις κεντρικές κυβερνήσεις των χωρών τους.
Οι κοινότητες που θα λάβουν χώρα στην φετινή διοργάνωση είναι οι εξής: Νταρφούρ, Κουρδιστάν του Βορείου Ιράκ, «ΤΔΒΚ», Occitania, Provence, Θιβέτ, Δυτική Σαχάρα, Ζανζίμπαρ. Η τουρκοκυπριακή πλευρά συμμετέχει για πρώτη φορά στην εν λόγω διοργάνωση και η «αποστολή» της βρίσκεται ήδη στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιεί τις προετοιμασίες της.

 Στην αποστολή των Τουρκοκύπριων λαμβάνουν μέρος «αστέρες» ποδοσφαίρου από τα τουρκοκυπριακά γήπεδα. Η νέα πρωτοβουλία της τουρκοκυπριακής ηγεσίας έρχεται σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει προχωρήσει στην σύσφιξη των σχέσεων της με την αυτόνομη διοίκηση του Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ. Τις προηγούμενες ημέρες, διάφοροι αντιπολιτευόμενοι κύκλοι στην Τουρκία εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για την συμμετοχή της τουρκοκυπριακής αποστολής σε μια διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται σε μια περιοχή, η οποία ονομάζεται «Κουρδιστάν». *Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.