31/5/12

Συρία: Έκκληση στον Ανάν να αναγνωρίσει την αποτυχία της εκεχειρίας

Ο διοικητής της κυριότερης ένοπλης ομάδων ανταρτών στη Συρία -του Ελεύθερου Συριακού Στρατού- Ριάντ αλ Ασάαντ, κάλεσε σήμερα τον Κόφι Ανάν (στη φωτογραφία) να ανακοινώσει επισήμως ότι το επτά εβδομάδων ειρηνευτικό του σχέδιο απέτυχε.
Ο διοικητής της κυριότερης ένοπλης ομάδων ανταρτών στη Συρία -του Ελεύθερου Συριακού Στρατού- Ριάντ αλ Ασάαντ, κάλεσε σήμερα τον Κόφι Ανάν να ανακοινώσει επισήμως ότι το επτά εβδομάδων ειρηνευτικό του σχέδιο απέτυχε, επιτρέποντας στους αντάρτες να αρχίσουν εκ νέου τις επιθέσεις κατά των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αl Jazeera.
Ο διοικητής Ασάαντ απέρριψε επίσης την 48ωρη προθεσμία που έδωσε χθες ανώτατος αξιωματούχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στον πρόεδρο Aσαντ να συμμορφωθεί με το ειρηνευτικό σχέδιο Aνάν .
«Δεν υπάρχει προθεσμία, αλλά θέλουμε ο Κόφι Ανάν να εκδώσει ανακοίνωση ότι απέτυχε το σχέδιό του, ώστε να είμαστε ελεύθεροι να πραγματοποιήσουμε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση κατά του καθεστώτος», δήλωσε στο Al Jazeera ο Ασάαντ και πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών έχουν μέχρι στιγμής τηρήσει το σχέδιο.
Eν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Δαμασκού απελευθέρωσε σήμερα 500 κρατούμενους που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για συμμετοχή στην 14μηνη εξέγερση, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, δύο ημέρες μετά την έκκληση του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Κόφι Ανάν, προς τον πρόεδρο Ασαντ για απελευθέρωση κρατουμένων.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.