30/5/12

Το "πράσινο" στρατόπεδο στο Δελίκηπο Μοναδικό στην Ευρώπη Οικολογικό στρατόπεδο επισκέφθηκαν οι Ηλιάδης και Αλετράρη


Το "πράσινο" στρατόπεδο στο Δελίκηπο

Οικολογικό στρατόπεδο, μοναδικό στην Ευρώπη, πρότυπο στο είδος του, επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης συνοδευόμενος από τον Υπουργό Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Το στρατόπεδο που βρίσκεται στον Δελίκηπο, διαθέτει φωτοβολταικά συστήματα αρδεύεται από βιολογικό σταθμό επεξεργασίας λυμάτων και οι στρατιώτες διαχωρίζουν τα απορρίμματα τα οποία παραδίδονται για ανακύκλωση.

Είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που στρατόπεδο χώρας μέλους της ΕΕ εφαρμόζει σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης και είναι το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο στρατόπεδο.

«Το Υπουργείο Αμυνας και η Εθνική Φρουρά πέρα από την κορυφαία αποστολή που είναι η υπεράσπιση της πατρίδας και της αξιοπρέπειας του λαού μας έχουν πολιτική και ευαισθησίες σ' όλο το κοινωνικό γίγνεσθαι και σήμερα έχει η Εθνική μας Φρουρά αναδείξει την περιβαλλοντική της διάσταση» ανέφερε ο κ. Ηλιάδης.

«Το στρατόπεδο του Δελίκηπου είναι το πρώτο πράσινο στρατόπεδο σ' όλο τον χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης με επίσημη πιστοποίηση από τα αρμόδια όργανα. Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε χώρους που σέβονται το περιβάλλον αλλά και πολίτες οι οποίοι θα αναλάβουν την κοινωνία μας με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και μια συναίσθηση ευθύνης για το παρόν και το μέλλον μιας πατρίδας που τη θέλουμε ελεύθερη και ειρηνική για όλους τους νόμιμους πολίτες της» κατέληξε.

Με τη σειρά του, ο Υπ. Γεωργίας είπε ότι υπάρχουν σχέδια να επεκταθεί η εκπαίδευση περιβαλλοντικής συνείδησης σ' όλα τα στρατόπεδα . «Υπάρχουν σχέδια για εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων συνολικής περιβαλλοντικής διαχείρισης και σε άλλα στρατόπεδα. Αυτό ήταν το πρώτο πιλοτικό και πολύ επιτυχημένο. Εμείς σαν Υπουργείο θα συνεισφέρουμε με ό,τι μπορούμε στο Υπουργείο Αμυνας για την ολοκλήρωση αυτού το οράματος», ανέφερε.

«Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια του Υπουργείου Αμυνας στην οποία με πολλή ευχαρίστηση το Υπουργείο Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος συμβάλλει. Είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργηθεί περιβαλλοντική συνείδηση στους φαντάρους μας και εμείς σαν Υπουργείο Γεωργίας προωθούμε την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και στις πιο μικρές ηλικίες δηλαδή στην προδημοτική στα νηπιαγωγεία, στα Δημοτικά και στα Γυμνάσια και με ικανοποίηση βλέπουμε να συνεχίζεται αυτή η ευαισθησία στις 'Ένοπλες Δυνάμεις μας», κατέληξε.
http://ikypros.com/

4 σχόλια:

  1. Αφού μιλάμε για Πρασινάδες, στρατόπεδα και Άμυνα, τα αμερικανάκια έκριναν ότι οι Πρασινάδες κάνουν κακό στην Άμυνα

    http://washingtonexaminer.com/politics/2012/05/senate-panel-reins-pentagon-clean-energy/654341

    Να΄κάνουμε κι άλλα πρασινα στρατόπεδα. Οι Τούρκοι θα τρέμουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Archaeopteryx, όπως πάντα το πράσινο σε προκαλεί. Όπου το βρίσκεις τού δίνει και καταλαβαίνει! (ποιός θα κερδίσει το βράδυ;>)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o archaeopteryx είναι αποκλειστικού σκοπού, και είμαστε πολλοί, Να δεις ποσοι αρχαιοπτέρυγες πανηγυρίζουν ...δυτικά, για την ψηφοφορία που ανέφερα...

    Δεν αστειεύομαι ωστόσο. Το πρασίνισμα είναι μεθοδευμένη υποβάθμιση. Με διαφορετικές σκπιμότητες κατά περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Το πρασίνισμα είναι μεθοδευμένη υποβάθμιση."

    Αποκλείεται. Ο ΓΑΠ (που είναι ο 78ος ΔιαΝοηΤής) λέει ότι κάνει καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.