31/5/12

Ημερίδα περί Διζωνικής: Η κατάθεση της Αδούλωτης Κερύνειας από το Γραμματέα του Σωματείου Ιωάννη Σιεκέρσαββα

ΘΕΜΑ: Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΣΩΣΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Το θέμα μας είναι : Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και ο μύθος περί σωστού περιεχομένου.
Το θεωρούμε επιβεβλημένο να συζητείται αυτό το θέμα σήμερα διότι, ενόψει και των επερχομένων Προεδρικών εκλογών, το θεωρούμε απαράδεκτο να παραμείνουν  η Κύπρος και ο Λαός της δεσμευμένοι για ακόμη μια πενταετία οτι η λύση του Κυπριακού θα είναι Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.  Αυτή η δέσμευση θα αφήσει την Κύπρο στα χέρια του κάθε Ντάουνερ και κάθε Βρεττανού Διπλωμάτη συνοδοιπόρου της Τουρκίας αιχμάλωτη και διπλωματικά ανάπηρη να αντισταθεί στις ραδιουργίες τους για νομιμοποίηση της κατάστασης που διαμόρφωσε η Τουρκική κατοχή στο έδαφος απο το 1974. Αυτή η δέσμευση αν επαναληφθεί δεν θα επιτρέψει στη διαμόρφωση σωστής αντικατοχικής αντιμετώπισης του Κυπριακού. Αυτή η δέσμευση θα δώσει ακόμη 5 χρόνια πολιτικής  και διπλωματικής  στήριξης στο παράνομο Καθεστώς να εδραιώνεται να γίνεται αποδεκτό και να αναβαθμίζεται στη συνείδηση της Διεθνούς Κοινότητας με την παράλληλη και αμφίδρομη αποαναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε εμάς , όπως και στον κάθε απλοικό άνθρωπο είναι ξεκάθαρο οτι, η ονομασία Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που δόθηκε στη λύση, δεν είναι καθόλου τυχαία. Εχει συγκεκριμμένο περιεχόμενο το οποίο στοχεύει    να νομιμοποιηθούν τα κατοχικά δεδομένα. Δηλαδή: Να νομιμοποιηθεί το παράνομο Καθεστώς στα κατεχόμενα και όλες οι παράνομες αποσχιστικές  ενέργειες στις οποίες εχει προβεί. Δηλαδή εμείς οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες να μείνουμε για πάντα πρόσφυγες, καλούμενοι να ξεπουλήσουμε τις περιουσίες μας όσα όσα.
Πέραν τούτου, επεκτείνει την ηγεμονία της κατοχής πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο.
Είμαστε βέβαιοι οτι αυτό είναι κατανοητό απο την πολιτική Ηγεσία του τόπου και γιαυτό έχουν εφεύρει και την ουρά περί Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με σωστό περιεχόμενο.  Αυτή η εφεύρεση είναι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα διότι ενώ είναι ξεκάθαρο κατα τη γνώμη μας οτι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία δεν μπορεί να έχει σωστό περιεχόμενο για την Κύπρο και το Λαό της, προβάλλεται και ως στοιχείο αλλαγής και επανατοποθέτησης του Κυπριακού.
Αποτελεί κατά τη γνώμη μας ένα μύθο ο οποίος είναι καταστροφικός για την Κύπριακή υπόθεση και πρέπει να καταρριφθεί.
Θέλουμε δε μέσα και απο την αποψινή Ημερίδα να συμβάλουμε ώστε να ξαναγίνουν δεύτερες σκέψεις  και η επόμενη πενταετία, να αποτελέσει ορόσημο μεταστροφής απο την ηττοπαθή πορεία νομιμοποίησης της κατοχής, αναλαμβάνοντας Λαός και Ηγεσία την δέσμευση οχι για συνθηκολόγηση με λύση Δ.Δ.Ο. , αλλά για αντικατοχικό αγώνα απελευθέρωσης και αποκατάστασης των Κρατικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας.
Ο  Γεωγραφικός διαχωρισμός Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου ήταν στόχος Βρετανίας και Τουρκίας απο το 1955 και μετά . Δεν εφαρμόστηκε πριν απο την αποαποικιοποίηση της Κύπρου διότι ο δημογραφικος χαρακτήρας της Κύπρου δεν το επέτρεπε και οι Βρεττανοί αποικιοκράτες, όπως αποκαλύπτουν τα δικά τους απόρρητα έγγραφα για την Κύπρο,  δεν ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν μονομερώς και να τον επιβάλουν. Γιαυτό σε συμφωνία με την Τουρκία κατάφεραν να μας  εκτροχιάσουν  απο το στόχο του αγώνα της ΕΟΚΑ που ήταν η ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα και μας επέβαλαν την διχοτομική ρατσιστική Συνταγματική ρύθμιση της Ζυρίχης για ανεξάρτητη τάχα Κύπρο, απλά και μόνον ως ενδιάμεσο σταθμό για την παραπέρα προώθηση του σχεδίου τους το οποίο παρέμενε να είναι ο ρατσιστικός γεωγραφικός διαχωρισμός των Ελλήνων και των Τούρκων της Κύπρου, ανάγοντας την Τουρκοκυπριακή μειοψηφία του 18% σε ισότιμη πολιτικά Κοινότητα με την πλειοψηφία του 82% των Ελληνοκυπρίων. Ουσιαστικά να δημιουργήσουν δύο Κράτη στην Κύπρο τα οποία να ενωθούν υπο μορφή Ομοσπονδίας κάτω απο το αγρυπνο μάτι κηδεμονίας και των δύο, Βρετανίας και Τουρκίας.
Τον στόχο τους τον πέτυχαν σχεδόν 100% με όσα μεθόδευσαν και συνέβησαν απο το 1960 μέχρι το 1974.   Το αποτέλεσμα της εισβολής λοιπόν δεν ήταν τυχαίο. Εξασφάλιζε το περιεχόμενο της λύσης την οποίαν σχεδίασαν και για την οποία δούλεψαν για δεκαετίες. Εξασφάλιζε το γεωγραφικό διαχωρισμό Ελλήνων και Τούρκων. Να χωρήσουν οι Τούρκοι απο τους Ελληνες σε δική τους Ζώνη-Κράτος. Γιαυτό αποκλείεται η επιστροφή των Ελληνοκυπρίων . Γιαυτό αποκλείεται η επιστροφή των Τουρκοκυπρίων πίσω στα χωριά τους στις ελεύθερες περιοχές.  Ο γεωγραφικός διαχωρισμός και αρα ο αποκλεισμός της επιστροφής των προσφύγων αποτελούν τη βάση και το υπόβαθρο για τη Διζωνική Ομοσπονδία.  Αυτό ήταν και εξακολουθεί να είναι το σχέδιο. Οι δικές μας Ηγεσίες και του λοιπού Ελληνισμού, απέτυχαν , για να μην πώ οτι κάποιοι συνέργησαν κιόλας είτε συνειδητά είτε ασυνήδητα , απέτυχαν επαναλαμβάνω  να ανακόψουν αυτόν τον σχεδιασμό. Μάλιστα το 1974, μετά την κατοχή 37% του Κυπριακού εδάφους  και την εκεχειρία  οι Βρετανοί ως μεσάζοντες και οι Αμερικανοί συνοδοιπορούντες, επενέβησαν και πάλιν έγκαιρα και κατάφεραν να πείσουν και πάλιν την πολιτικη Ηγεσία του τόπου να μην λοξοδρομήσει απο την προδιαγεγραμμένη πορεία. Πέτυχαν να παραμείνει εγκλωβισμένη  στον μονόδρομο συνθηκολόγησης  που είναι η αναζήτηση λύσης Διζωνικής  Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.  Επειδή δε οι Βρετανοί αναγνώριζαν οτι το ζητούμενο απο τους Ελληνες ήταν πάρα πολύ άδικο και δεν θα γινόταν αποδεκτό άμεσα ως λύση,έπεισαν και πάλιν την πολιτική ηγεσίαν του τόπου να ακολουθήσει τη διαδικασία των διακοινοτικών συνομιλιών η οποία είχε και έχει  την ιδιότητα να παραπέμπει τη λύση σε βάθος χρόνου, εκφυλίζοντας το Κυπριακό απο θέμα εισβολής και κατοχής σε διακοινοτική διαφορά, δίδοντας το χρόνο  και παρέχοντας διπλωματική κάλυψη στην κατοχή να δημιουργεί συνεχώς νέα τετελεσμένα εδραιώνοντας την, έτσι, ως μια ξεχωριστή οντότητα.  Ηταν και αυτή μια επιτυχία της Βρετανικής διπλωματίας τα αποτελέσματα της οποίας ζούμε σήμερα και απευχόμαστε τη συνέχισή της.
Ουσιαστικά οι Ηγέτες μας διαχρονικά  οχι μόνο απέτυχαν να αχρηστεύσουν το  κακό για εμάς Βρετανοτουρκικό περιεχόμενο της Δ.Δ.Ο., αλλά εδέχθησαν και σωρείαν υποχωρήσεις οι οποίες ακριβώς υπαγορεύοντο απο το Βρετανοτουρκικό περιεχόμενο της Δ.Δ.Ο.  Δεν τα κατάφεραν τόσες δεκαετίες διότι δεν υπάρχει σωστό για εμάς περιεχόμενο για να το αξιοποιήσουν.
Είναι γιαυτό που επιμένουμε πώς δεν πρέπει να ακολουθήσει νέα πενταετία με την Κύπρο αιχμάλωτη και πάλιν της Δ.Δ.Ο.  με ή χωρίς την ουρά περί σωστου περιεχομένου διότι τέτοιο δεν υπάρχει.  Θα συνιστά αυτοκτονία.
Τα δεδομένα όπως τα εχω καταθέσει είναι αδιαμφησβήτητα. Τα έχει βιώσει  ο καθένας μας και απο μόνα τους αποδεικνύουν το ένα και μοναδικό περιεχόμενο της Δ.Δ.Ο. που ευνοεί και υλοποιεί τα διακηρυγμένα επεχτατικά σχέδια της Αγκυρας. Αποτελεί την Τουρκική λύση.
Συνοψήζοντας ερωτώ τους θειασώτες της Δ.Δ.Ο. :
Μήπως αποτελεί  σωστό περιεχόμενο η συντήρηση της ιδέας στους Τουρκοκύπριους οτι θα παραμείνουν στα κατεχόμενα , μακριά απο τα χωριά τους, τα σπίτια και τις περιουσίες τους στις ελεύθερες περιοχές και οτι θα ζήσουν ξεχωριστά σε δική τους Ζώνη, πάνω στη γή τη δική μας, πλάι - πλαί με τους Ελληνοκύπριους ;
Μήπως αποτελεί  σωστό περιεχόμενο η αναγωγή της μειοψηφίας του 18% και της πλειοψηφίας του 82%, σε Κοινότητες και μάλιστα ισότιμες πολιτικά;
Μήπως αποτελεί  σωστό περιεχόμενο, μέσω της πολιτικής ισότητας Κοινοτήτων, η μειψηφία του 18% να επιβάλλεται στην πλειοψηφέια του 82%;
Μήπως αποτελεί σωστό περιεχόμενο να καταστρατηγείται η δημοκρατική αρχή κάθε άνθρωπος και μία ψήφος;
Μήπως αποτελεί σωστό περιεχόμενο να αναζητείται λύση με την αυθαίρετη υπόθεση των Ηγετών μας οτι δεν θα θέλουν έτσι και αλοιώς να επιστρέψουν ολοι οι πρόσφυγες;
Μήπως αποτελεί  σωστό περιεχόμενο ο φυλετικός διαχωρισμός του πληθυσμού στη βάση φυλής και θρησκείας;
Μας είναι αδιανόητο και ακατανόητο να ακούμε πολιτικούς Ηγέτες να επιμένουν απο τη μια οτι δεν έχει σημασία το ονομα της λύσης αλλά το περιεχόμενο και απο την άλλη να επιμένουν στις εκλογικές τους διακηρύξεις να δίδουν όνομα στη λύση και μάλιστα Δ.Δ.Ο.
Σε μια πατρίδα ημικατεχόμενη , ενόψει μάλιστα και Προεδρικών εκλογών, αναμένουμε τους υποψηφίους να θέσουν ενώπιον του Λαού  ένα αντικατοχικό πρόγραμμα απελευθέρωσης της Κύπρου  και οχι δεσμεύσεις για νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων.
Συνέχιση της πολιτικής για λύση Δ.Δ.Ο.  απλά θα διευκολύνει  τη Βρετανική Διπλωματία να ολοκληρώσει το έργο της σε βάρος της Κύπρου.  Ας μην παρασυρόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.