28/5/12

Ταξιδιωτική οδηγία από TUI για ενδεχόμενο εξόδου από το ευρ

"Να έχουν μαζί τους περισσότερα μετρητά σε ευρώ", συμβουλεύει η γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI τους πελάτες της που θα επισκεφθούν το επόμενο διάστημα την Ελλάδα, ώστε να μην επηρεαστούν από ενδεχόμενο περιορισμού ρευστότητας.
Ο επικεφαλής του τμήματος για διακοπές στην Ανατολική Μεσόγειο Μάρκους Μπρουχμίλερ, σε σημείωμά του στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.tui-deutschland.de), με το οποίο, όπως επισημαίνει, απαντά σε ερωτήματα πελατών οι οποίοι εξέφρασαν ανησυχία, εξηγεί ότι στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, η ρευστότητα στο νέο νόμισμα μπορεί να μην αποκατασταθεί άμεσα σε όλη την επικράτεια, οπότε οι ταξιδιώτες είναι καλό να έχουν μαζί τους περισσότερα ευρώ σε μετρητά.

Θα μπορούν ωστόσο, επισημαίνεται, να χρησιμοποιήσουν τις πιστωτικές κάρτες τους, ενώ τους δίδεται η συμβουλή, πριν αναχωρήσουν από την Γερμανία, να απευθυνθούν στην τράπεζά τους. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, εξηγείται ότι, εάν η Ελλάδα επέστρεφε στην δραχμή, αυτή θα υποτιμάτο σε σχέση με το ευρώ, άρα τρόφιμα, ποτά και εισιτήρια για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα ήταν ακόμη φθηνότερα, από ό,τι είναι ήδη, καθώς οι τιμές έχουν πέσει περίπου κατά 10% σε σχέση με το 2011.

Στο ίδιο σημείωμα πάντως διευκρινίζεται ότι παρά τις λίγες διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Αθήνα, στις περιοχές διακοπών δεν υπάρχουν προβλήματα, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί και "απολύτως καμμία κακή διάθεση εναντίον των Γερμανών". Ακόμη και σε περίπτωση απεργίας, η TUI υποστηρίζει ότι διαθέτει τα μέσα να εξυπηρετήσει χωρίς προβλήματα τους πελάτες της.

Ο κ. Μπρουχμίλερ διαβεβαιώνει τους πελάτες του ότι και στο μέλλον, ακόμη και εάν η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει το ευρώ, οι διακοπές στην Ελλάδα θα παραμείνουν ελκυστικές, καθώς οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί θα διαπραγματεύονται τα συμβόλαιά τους με τους Έλληνες συνεταίρους τους σε ευρώ, όπως γίνεται με την Τουρκία και την Αίγυπτο, προκειμένου να αποφεύγονται οι κίνδυνοι λόγω ισοτιμίας. Τους καθησυχάζει δε ότι ακόμη και αν η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ευρωζώνη, θα εξακολουθήσει να ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε οι Γερμανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν απλώς με την ταυτότητά τους, χωρίς να χρειάζονται διαβατήριο.
http://www.ant1online.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.