30/5/12

Rigor Mortis

του Ν. Δήμου
Κανένα επάγγελμα δεν άνοιξε, καμία απελευθέρωση δεν έγινε, κανένας από τους άχρηστους και ζημιογόνους δημόσιους οργανισμούς δεν έκλεισε
  • Η χώρα είναι κλινικά νεκρή. Όχι, δεν φταίει η Κρίση, ούτε το Μνημόνιο. Η χώρα μας είχε πάψει να παράγει, να δημιουργεί, να χτίζει, εδώ και χρόνια. Η βιομηχανία διαλύθηκε. Οι αγρότες ζούσαν με επιδοτήσεις. Τα ΑΕΙ φύλαγαν το άσυλο. Οι συνδικαλιστές φύλαγαν Θερμοπύλες, οι δημόσιοι υπάλληλοι τις σφραγίδες τους, τα λαμόγια τις κομπίνες τους - και όλοι ζούσαμε με δανεικά.
  • Αυτά έφεραν την Κρίση και το Μνημόνιο.
  • Μιλάμε για ανάπτυξη. Πώς θα έρθει η ανάπτυξη; Με τη γραφειοκρατία, τους διεφθαρμένους υπαλλήλους, τους συνδικαλιστές που δεν επιτρέπουν αλλαγή, τα κόμματα που αντιτίθενται σε κάθε επένδυση; Σωστά έγραφε προ ημερών ο Πάσχος Μανδραβέλης στην «Καθημερινή»: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ευρωομόλογο για επενδύσεις. Κι όταν το πάρει τι θα το κάνει; Έχει πολεμήσει κάθε επιχειρηματική προσπάθεια που έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. 
  • Όλοι βρίζουν το Μνημόνιο για τη λιτότητα που έφερε. Σωστά. Όμως το μεγαλύτερο μέρος του Μνημονίου ασχολείται με μεταρρυθμίσεις. Αυτές τις ξεχάσαμε. Κανένα επάγγελμα δεν άνοιξε, καμία απελευθέρωση δεν έγινε, κανένας από τους άχρηστους και ζημιογόνους δημόσιους οργανισμούς δεν έκλεισε. Μία μόνο μεταρρύθμιση πέρασε, σχεδόν παμψηφεί, από τη Βουλή και αυτή ΔΕΝ εφαρμόστηκε. Ο νόμος για τα άθλια ΑΕΙ παρέμεινε ανενεργός κι έτσι η αθλιότητά τους διαιωνίζεται.
  • Οκτώ δισεκατομμύρια ξόδεψε τα τελευταία χρόνια το κράτος για συστήματα πληροφορικής που ουδέποτε δούλεψαν. Έτσι παραμένουμε στην εποχή των γραφιάδων - όταν άλλες κοινωνίες συναλλάσσονται με το Δημόσιο μέσω κινητών τηλεφώνων!
  • Σοφά γράφει ο Στέλιος Ράμφος (στο τελευταίο βιβλίο του, Time Out) ότι είμαστε μια κοινωνία καθηλωμένη σε ένα «ασάλευτο παρόν». Ότι τα συναισθήματα που κυριαρχούν μέσα μας είναι ο φθόνος και ο φόβος της αλλαγής.
  • Ό,τι λοιπόν και να γίνει στις εκλογές που έρχονται, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία μας, αν τα κόμματα δεν σταματήσουν ν’ αγκαλιάζουν τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης (ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να καταργήσει τη μεταρρύθμιση των ΑΕΙ και υποδέχεται στους κόλπους του Φωτόπουλο, Ραφτόπουλο και άλλους αντιδραστικούς συνδικαλιστές), δεν θα αλλάξει τίποτα. Με σάπια παιδεία, σάπια διοίκηση, θα σαπίσουμε όλοι. Το μέγα και μοναδικό μας πρόβλημα, που είναι η έλλειψη καινοτομίας, δημιουργίας και παραγωγής, θα συνεχιστεί εσαεί!
  • Και το πρόβλημα αυτό που μας οδήγησε στην Κρίση δεν αποτελεί καν θέμα του προεκλογικού διαλόγου. Διότι, στη νεκρική μας ακαμψία (rigor mortis) δεν πουλάει!

1 σχόλιο:

  1. ΣΩΣΤΑ ..."ΠΑΝΣΩΣΤΑ" ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΞΕΧΑΣΕ ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ Η..."ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ" ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ. ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ;;;

    ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΕΒΗ. ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ. ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ" ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ. ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΜΕΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ.

    ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ, ...ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ...ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΔΑΧΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.