30/5/12

Η Τουρκία θα διεκδικήσει εκ νέου θέση στο Σ.Α.

Γκιουλ: Η Άγκυρα επιθυμεί να δράσει ως «ενάρετη δύναμη»
Φωτογραφία
Ο ΤΟΥΡΚΟΣΠρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ σε άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro μιλά για τις προτεραιότητες της Τουρκίας στην εξωτερική της πολιτική. Η τουρκική οικονομία σημειώνει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως μετά την Κίνα, ξεκινά στο άρθρο του ο Γκιουλ, σημειώνοντας πως οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσαν διαδοχικές κυβερνήσεις επέτρεψαν στη χώρα να ανθήσει οικονομικά, καθιστώντας την δέκατη έκτη οικονομική δύναμη στον κόσμο και συμβάλλοντας στην αποφυγή της οικονομικής κρίσης του 2008. Η Τουρκία διατηρεί υγιή δημόσια οικονομικά και συνετή νομισματική πολιτική.
Η Τουρκία επιθυμεί να δράσει ως «ενάρετη δύναμη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γκιουλ, ευθυγραμμίζοντας τα εθνικά συμφέροντα με τις αξίες της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας στη βάση της συνεργασίας και όχι της επιβολής. Η πολυμερής άσκηση της εξωτερικής είναι κλειδί σε αυτό το όραμα. Η Τουρκία θα επιδιώξει την εκλογή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την περίοδο 2015-2016 και «δεδομένης της σπουδαιότητας των εξελίξεων στην περιοχή μας χωρίς αμφιβολία η συμβολή μας στις εργασίες του Συμβουλίου θα είναι ανεκτίμητη». Δεδομένων των προκλήσεων της περιοχής και της γεωπολιτικής της σημασίας, η Τουρκία δεν θα διστάσει να αναλάβει νέες ευθύνες, καταλήγει ο Γκιούλ.

Αφουγκράζεται το λαό ο Κουντρέτ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙστη συγκρότηση του νέου κινήματος ‘’Συγκεντρωνόμαστε’’ στα κατεχόμενα ως διανοούμενος που αφουγκράζεται τις ανησυχίες της ‘’χώρας’’ και του ‘’λαού’’ του, συναισθανόμενος την ευθύνη του προς αυτούς, δήλωσε ο σύμβουλος του κατοχικού ηγέτη, Κουντρέτ Οζερσάι.
Η εφημερίδα Κίπρισλι δημοσίευσε τις σχετικές δηλώσεις του κ. Οζερσάι στην τουρκική Μιλλιέτ. Τόνισε παράλληλα ότι το νέο κίνημα δεν σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τον Ντερβίς Ερογλου ή άλλο πολιτικό πρόσωπο, υποστηρίζοντας ότι οι σημερινοί πολιτικοί δεν προσφέρουν ελπίδα στο «λαό» και αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Υπενθυμίζεται ότι το κίνημα πραγματοποίησε μέχρι σήμερα δύο συναντήσεις, στις 12 και 19 Μαΐου 2012, στην κατεχόμενη Λευκωσία.
http://www.philenews.com/digital/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.