31/5/12

Ο ΥΠΕΘΑ πρόλαβε σκάνδαλο €3 εκ.

Με άμεση παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Φραγκούλη Φράγκου κόπηκε το σκανδαλώδες διαγωνιστικό πρόγραμμα διάθεσης 3 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας και εξοπλισμού ξενάγησης στο Πολεμικό Μουσείο.Μάλιστα ο υπουργός ζήτησε να κατέβει το πρόγραμμα άμεσα και από την σελίδα της Διαύγειας, όπου είχε αναρτηθεί.
Σχολιάζοντας το γεγονός σε στενούς συνεργάτες του ο υπουργός και στρατηγός  ανέφερε ότι «Με τρία εκατομμύρια ευρώ φτιάχνω δέκα οχυρωματικά έργα στα νησιά και στον Έβρο! Η πολιτική ηγεσία που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές ας αναλάβει τις ευθύνες της και σε ότι αφορά την αναθεώρηση της κοστολόγησης του έργου στο Πολεμικό Μουσείου που δεν θέλω να αμφιβάλω ότι πρέπει να γίνει. Από εμένα, όμως, δεν περνάει τέτοιο πράγμα»!http://www.sofokleousin.gr/archives/100991.html

-Διαγωνισμός 3 εκατ. ευρώ από το Υπ. Άμυνας
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προκηρύξει διαγωνισμό, με αντικείμενο την «Ανάδειξη εκθεμάτων μέσω διαδραστικών ηλεκτρονικών εφαρμογών και υπηρεσιών για το Πολεμικό Μουσείο».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ανάδειξη των εκθεμάτων του Πολεμικού Μουσείου μέσω διαδραστικών ηλεκτρονικών εφαρμογών και υπηρεσιών και περιλαμβάνει επίσης υπηρεσίες προβολής του έργου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3.065.000 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 29 Ιουνίου, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την παραλαβή των προσφορών ή ενδεικτικών προσφορών στην περίπτωση υλοποίησης δυναμικού συστήματος αγορών (ανοικτές διαδικασίες) είναι 23 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της πράξης το ΠΜ πρόκειται να υλοποιήσει τις ακόλουθες δραστηριότητες: α) Να ψηφιοποιήσει και να τεκμηριώσει το πιο σημαντικό πολιτισμικό υλικό που διαχειρίζεται και να το οργανώσει με χρήση συστήματος διαχείρισης μουσειακών εκθεμάτων. Το υλικό αυτό στην ψηφιακή του μορφή είναι σημαντικό εργαλείο για τη διευκόλυνση των μελετητών της ιστορίας και τη διάσωση του ιστορικού αποθέματος του μουσείου.

Η ψηφιοποίηση αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη του συνόλου των συστημάτων που θα προβάλλουν το μουσείο και θα αξιοποιήσουν το μουσειακό υλικό για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού. β) Να παρουσιάσει μέσω διαδικτύου το σύνολο των ψηφιοποιημένων μουσειακών εκθεμάτων του μουσείου στο παγκόσμιο κοινό, το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα να το επισκεφτεί ή επιθυμεί να εμβαθύνει. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης και αλληλεπίδρασης με το περιεχόμενο το portal του μουσείου θα γίνει ένα πρότυπο εικονικό μουσείο για την ανάδειξη της ιστορίας του έθνους παρέχοντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία επαφής και κατανόησης των εκθεμάτων στο πλαίσιο του ιστορικού περιβάλλοντος που λειτούργησαν. Σημαντική θα είναι η συμβολή της ιστορικής αφήγησης με στόχο την αναπαράσταση των γεγονότων και του ιστορικού περιβάλλοντος καθώς και η χρήση εικονικής πραγματικότητας για πειστική αναπαράσταση πολύπλοκων εκθεμάτων (αεροπλάνα) μέσω διαδικτύου.

Στοιχεία Πρότασης
Κωδικός Έργου
300243
Αρ. Πρωτοκόλλου Υποβολής
7955
Ημ/νία Υποβολής
06/09/2010
Δικαιούχος
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΓΔΟΣΥ)
Φορέας Πρότασης
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΓΔΟΣΥ)
Αρχικός Προϋπολογισμός
4.096.750 €
Χρηματοδότηση
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ)
Στοιχεία Ένταξης
Εγκεκριμένος Προϋπολογισμός
3.065.000 €
Ημερομηνία Ένταξης
05/11/2010
Αρ. Πρωτοκόλλου Ένταξης
155.139/ΨΣ7955-Α2
Συλλογική Απόφαση Έργου (ΣΑΕ)
Ε0378
Φορέας Χρηματοδότησης
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΓΔΟΣΥ)
Φορέας Λειτουργίας
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΓΔΟΣΥ)
ΥΠΟΕΡΓΑ
Το συγκεκριμένο έργο αποτελείται από τα ακόλουθα υποέργα:
Δικαιούχος
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΓΔΟΣΥ)
Προϋπολογισμός
3.065.000 €
Είδος
Παροχή υπηρεσιών εκτός τεχνικής μελέτης


http://www.marketingweek.gr/
http://www.digitalplan.gov.gr

3 σχόλια:

  1. 1+1=2

    Θετική η είδηση αλλά το "ΖΟΥΜΙ" είναι εδώ:
    1) Σύλληψη Γερμανού υπηκόου στη Κω για κατασκοπεία;
    http://strategyreports.wordpress.com/2012/05/30/%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CF%85%CF%80%CE%AE%CE%BA%CE%BF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CF%89-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1/
    Ο "Συνταξιούχος Γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών, Ραδιοερασιτέχνης, κατά την είσοδο της Αστυνομίας, ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΤΟΥ!!

    2)Ο «Θαλάσσιος Γρύπας» των Ενόπλων Δυνάμεων βγήκε στο Αιγαίο [εικόνες]
    http://www.inews.gr/184/o-thalassios-grypas-ton-enoplon-dynameon-vgike-sto-aigaio-eikones.htm

    Τα Συμπεράσματα Δικά σας, θα ήταν ωραίο να το κρατήσετε λίγο ΨΗΛΑ στην επικαιρότητα.
    Για να μαθαίνουμε ποιοι είναι οι Φίλοι Μας και Μας Αγαπάνε.

    ΠΟΣΟ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.