29/5/12

Συμφωνία Τουρκίας - FRONTEX για τη λαθρομετανάστευση


Πρακτικό συμφωνίας για συνεργασία με την FRONTEX υπέγραψε η Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση που καταχωρήθηκε χθες βράδυ στην ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Οπως αναφέρεται, χθες, 28 Μαΐου υπογράφηκε πρακτικό συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της FRONTEX που ρυθμίζει τις βασικές γραμμές της συνεργασίας που θα αναπτυχθεί για την παρεμπόδιση της άτακτης μετανάστευσης.

Με την υπογραφή του πρακτικού προβλέπεται η ανταλλαγή εμπειρίας και πληροφοριών με τη FRONTEX και η πραγματοποίηση κοινών αξιολογήσεων αναφορικά με τα μικτά ρεύματα μετανάστευσης. Πέραν αυτού θα μπορέσουν να αναπτυχθούν και σχέδια από κοινού με την FRONTEX τα οποία υποστηρίζει από οικονομικής πλευράς η ΕΕ.

Η Τουρκία, πρόσθεσε, εκπληρώνει τα όσα αναλογούν στην ίδια για την παρεμπόδιση της άτακτης μετανάστευσης που έχει μετατραπεί σε ένα σημαντικό θέμα της εποχής μας. Η εγκαθίδρυση της θεσμικής συνεργασίας με την FRONTEX με το εν λόγω πρακτικό συμφωνίας δείχνει ξεκάθαρα την αποφασιστικότητά μας στον αγώνα κατά της άτακτης μετανάστευσης και τη σημασία που αποδίδουμε στην συνεργασία αυτή, καταλήγει η ανακοίνωση.

1 σχόλιο:

  1. Με τι αντάλλαγμα αλήθεια, το αποφάσισαν;
    Γιατί Τουρκία χωρίς αντάλλαγμα στην εφαρμογή υποχρεώσεων, δεν υφίσταται.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.