29/5/12

Eλληνοαμερικανός ο καλύτερος των ευέλπιδων της τάξης του 2012 στο West Point


ΜΑΪΚ ΓΚΡΟΛ/AP
ΓΟΥΕΣΤ ΠΟΙΝΤ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΑΡ»). Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραβρέθηκε στην αποφοίτηση της τάξης του 2012 από την Στρατιωτική Ακαδημία West Point, το περασμένο Σάββατο, και απένειμε τα διπλώματα στους αριστούχους με πρώτο τον Ελληνοαμερικανό Γιώργο Παγουλάτο, ως τον καλύτερο της τάξης του.

Αποφοίτησαν με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού περί τους χίλιους ευέλπιδες, ενώ κατά τη μεγάλη τελετή στο στάδιο της Στρατιωτικής Ακαδημίας στον λόγο του ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέφερε ότι τώρα που οι ΗΠΑ απομακρύνονται από τους μακροπρόθεσμους πολέμους «μας επιτρέπετε να αντικαταστήσουμε και να αναπροσαρμόσουμε την εξωτερική μας πολιτική. Μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε σε νέες παγκόσμιες προκλήσεις μετά από τους δεκάχρονους πολέμους».

Στο λόγο του Μπάιντεν αντήχησαν μερικά από τα θέματα που είχε θίξει ο πρόεδρος Ομπάμα την περασμένη Τετάρτη στην Πολεμική Αεροπορική Ακαδημία και αναφερόμενος στους Αμερικανούς στρατιώτες που σκότωσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν είπε ότι «αυτοί οι πολεμιστές έστειλαν το μήνυμα στον κόσμο, ότι εάν πληγώσεις την Αμερική, θα σε ακολουθήσουμε έως το τέλος της Γης».
Τέλος επαίνεσαι τους ευέλπιδες για τον λόγο ότι αποφάσισαν να ακολουθήσουν στρατιωτική σταδιοδρομία μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.
http://www.ekirikas.com/article/101540 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.