30/5/12

Άνοιγμα Τσίπρα σε Ρωσία

Άνοιγμα Τσίπρα σε Ρωσία
Η ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία συνιστά προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ και μια κυβέρνηση της Αριστεράς τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti. «Πιστεύουμε ότι η διακοπή στις σχέσεις μας, η οποία σημειώθηκε επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, πρέπει να ξεπεραστεί» τόνισε, κάνοντας λόγο για συνεργασία που θα ωφελήσει και τις δύο χώρες. Παράλληλα, υπερασπίστηκε τα γεωπολιτικά ανοίγματα Καραμανλή, ενώ εξέθεσε τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο για την διακοπή της συνεργασίας τους.
«Η αλλαγή της κατεύθυνσης της εξωτερικής μας πολιτικής αποτελεί προτεραιότητα για μας», προσέθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «πεπαλαιωμένο» το δόγμα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το πεπαλαιωμένο δόγμα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. Αυτό το σύνθημα τελευταία μετατράπηκε σε σύνθημα «η Ελλάδα παραδόθηκε στη Δύση. Είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις ως προς τις άλλες χώρες-μέλη. Αλλά, παράλληλα, είμαστε και μια χώρα που μπορεί να εφαρμόζει ανεξάρτητη, δυναμική και ειρηνική εξωτερική πολιτική», είπε ο κ. Τσίπρας.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε επαφή και με τον πρεσβευτή της Ρωσίας σε μία προσπάθεια να κάνει γνωστές τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος του και στον Βλάντιμιρ Πούτιν. Οι επαφές πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να πει ο κ.Τσίπρας τι εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τι είναι αυτό που θέλει για την Ελλάδα και στη γειτονική Ρωσία.
Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να έρθει σε επαφές και με πρεσβευτές από την λατινική Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πηγή

6 σχόλια:

  1. Γραφει ο gm2263 στο Capital.gr (30/5/2012, http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3045776&pg=24&pid=3049642&orderdir=asc#post_3049642), σήμερα:


    "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στο κομμάτι της προπαγάνδας, βοηθούμενος φυσικά από την αλητεία των μεγάλων κομμάτων. Δεν θα εκπλησσόμουνα αν μάθαινα ότι πολλοί υποστηρικτές του εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία.

    Κατά τα άλλα, φταίει και ο μαλθακός αστικός κόσμος και το ανίκανο lobby των επιχειρηματιών. Όταν ακόμα και σε εποχές "ευμάρειας" ο επιχειρηματικός κόσμος κατά μεγάλο μέρος δεν εκσυγχρονίστηκε και κοίταγε πως με μίσος και εμπάθεια να εκμεταλλευτεί τους εργαζομένους του και ταυτόχρονα ήταν αδιάβροχος απέναντι όχι μόνο στα δεδομένα της επιστήμης της διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων αλλά και της κοινής λογικής (πράγμα που αναλύει διεξοδικά ο Γιώργος Παπαπαναγιώτου στο βιβλίο του "Είσαι για ένα meeting;" http://www.perizitito.gr/product.php?productid=51755), τότε λογικό είναι στη θλιβερή τούτη εποχή η εικόνα του επιχειρηματικού κόσμου να υποφέρει τα πάνδεινα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι "άλλη μια" εναλλακτική πρόταση. Είναι ένα δηλητηριώδες σύμφυρμα ανθρώπων οι οποίοι αμφισβητούν θεσμούς και όχι απλά την εφαρμογή ενός πολιτικού συστήματος. Είναι άσσοι στο καπέλωμα των όποιων κινημάτων από τα κάτω, επένδυσαν (και πολύ ορθά) στους έφηβους του 2006 και του 2008 εφόσον σου λέει ο δεκαπεντάχρονος του 2006 και ο οργισμένος του 2008 είναι ο ψηφοφόρος του 2012) με αποτέλεσμα, αντί να μιλάμε για το ποιες είναι οι καινοτόμες περιοχές δραστηριοτήτων που θα μπορούσαμε να βασίσουμε την οικονομική μας ανάπτυξη και να γίνουμε επιτέλους μια παραγωγική χώρα, από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καταφύγιο πολλών από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή μας κατάσταση, και μιλάω φυσικά για υψηλόμισθους ΔΥ και ΔΕΚΟ, από την άλλη φροντίζει να αποδομεί κάθε προσπάθεια δημιουργίας ενός συστήματος κοινωνικής αριστείας ξέροντας ότι ο εχθρός του είναι οι ευγενείς αστικές ιδέες που πρώτα φυσικά τα αστικά κόμματα καταπάτησαν.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει νέες θέσεις εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρει ότι κάθε εργαζόμενος εκτός από το παμφάγο "δημόσιο" είναι ένας πελάτης λιγότερο. Όπως κάθε ένας που απεγκλωβίζεται από το αφιόνι της "συλλογικότητας" του κάθε αρνητισμού και αρχίζει να εργάζεται στη βάση της ατομικής ευθύνης. Κάθε επιχειρηματίας που δημιουργεί θέσεις εργασίας, κάθε ξένος επενδυτής είναι εχθρός του διότι απεγκλωβίζει και ελευθερώνει τους μελλοντικούς πελάτες του από τα δεσμά της; κρατικής δουλείας. Όπου ακούγεται ο ήχος πληκτρολογίου αντί για τον ήχο της σφραγίδας και όπου παράγεται εξαγώγιμη γνώση σημαίνει δυνητική απώλεια πελατείας, για αυτό και υπάρχει ένας στρατός αφιονισμένων αρνητιστών - καλή ώρα για να τα αποτρέπει. Tragic, but true.

    Τώρα βέβαια είναι αργά για δάκρυα. Ο κύκλος της καταστροφής έχει αρχίσει με ευθύνη των πολιτικών ελίτ των ετών 1981 - 20010. Όσο και ορισμένοι σώφρονες να επισημαίνουν ότι ο τρωγλοδυτισμός και η μινιμαλιστική κοινωνική βαρβαρότητα των Ελλήνων αριστερών (δεν έχουν και διανοούμενους της προκοπής βλέπεις - ή έχουν πεθάνει ή έχουν ραμολίρει...) δεν είναι η απάντηση σε ένα τόσο πολύπλοκο πρόβλημα με διεθνείς προεκτάσεις όπως η Ελληνική κρίση, η καταστροφή θα κάνει τον κύκλο της εφόσον η κρίση είναι πολιτική, κοινωνική και κυρίως ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ.

    Θα σας δω στην ουρά στο σουπερμάρκετ ενώ θα ακούγεται η φωνή του αλαφιασμένου υπαλλήλου των 100.000 δραχμών το μήνα: "Χαρτιά Υγείας ΤΕΛΟΣ" ενώ ταυτόχρονα θα αναρτάται και η σχετική πινακίδα στην είσοδο του καταστήματος με τα άδεια ράφια.

    Αλλά είπαμε, αυτά είναι αστική προπαγάνδα και κινδυνολογία... Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός... Με η χωρίς το πετρέλαιο του Τσαβεζ...

    Άντε και καλή τύχη μάγκες, που έλεγε και μια από τις τελευταίες αυθεντικές ψυχές που πέρασαν από αυτή τη χώρα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκει που νομιζε κανεις πως ξεμπλεξαμε απο τους προοδευτικους Σοσιαλ(η)στοκομουνιστες, καναμε απλα ανταλλαγη με τους επομενους Τσαρλατανους, τους προοδευτικους Οθωμανο-Σοβιετ.

    "Τι θα συμβουλεύατε ένα παιδί για το μέλλον..."
    http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1513648

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημόκριτε
    Αυτή η χώρα όχι μόνο δεν θέλει να σωθεί, αλλά κάθε μέρα βυθίζεται ακόμα πιο πολύ στο ψέμα και την ανηθικότητα, οι μέχρι χθες ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, μετακόμισαν στα μουλωχτά στο ΣΥΡΙΖΑ και μας παρουσιάζονται ως κάτι το καινούριο που θα μας σώσει, ενώ είναι αυτοί που έφεραν τη χώρα στο σημερινό της χάλι και θα είναι οι ίδιοι που θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, όταν καεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα καεί μόλις εμπλακεί με την εξουσία.
    Μέχρι τώρα έλεγαν ότι δεν είχαν καταλάβει τι έγινε τριάντα χρόνια στη χώρα μας, τώρα ποια δικαιολογία θα βρουν οι αθεόφοβοι να πουν για το νέο τους αμάρτημα, είναι τόσο δεμένοι με την απάτη και το ψέμα όλοι τους, που δεν θυμούνται πλέον τον όρο ηθική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τσίπρας: (για την Ρωσία) "Έχουμε κοινό ορθόδοξο πολιτισμό"!... Επικίνδυνος λαοπλάνος είναι, ο οποίος, μαζί μα τις άπειρες άλλες "συνιστώσες", έχει μαζέψει γύρω του και τα κατάλοιπα του παπανδρεϊκού ΠαΣοΚ, τα οποία ονειρεύονται νέα δεκαετία του '80, αλλά με πληθωρικές δραχμές, ελλείψει δανεικών.

    Και παπάς μπορεί να γίνει, αν του τάξει η Εκκλησία ψήφους :-)) Ο κατά τα άλλα άθεος, που αρνείται να ορκιστεί, να φιλήσει σταυρό κλπ.

    Κατά τα άλλα, μπορεί να είναι πολύ μικρός για να θυμάται γιατί είπε ο Καραμανλής το "ανήκομε στην Δύση", αλλά καλά θα έκανε να βάλει κάποιον μεγαλύτερό του να τού εξηγήσει το νόημα της παρεξηγημένης αυτής φράσης. Μπορεί ο κάθε άσχετος να την ερμηνεύει κατά το δοκούν στο καφενείο ή τα ιστολόγια, αλλά δεν επιτρέπεται αρχηγός κόμματος (πρώην αποκόμματος) με δυναμική πρωθυπουργού να λέει ό,τι του κατέβει. Έχει κανείς την αίσθηση ότι ο σιτεμένος αυτός έφηβος δεν ξεπέρασε το επίπεδο των μαθητικών καταλήψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε Αλέξη, τι βρίζεις τώρα τα ιερά και τα όσια; Εδώ ο Κ.Κ. πήγε να κάνει ένα τόσο δα ανοιγματάκι και μάς κάψανε όλη τη χώρα. Είμαστε προτεκτοράτο και με τη βούλα (και πολύ τη βρίσκουμε έτσι). Και ακόμα κι όταν μάς πονάει, στο βάθος γουστάρουμε (κατάλαβες τώρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.