31/5/12

Συμπέρασμα της Ημερίδας που διοργάνωσε η Αδούλωτη Κερύνεια στις 25.4.2012

ΟΥΤΕ ΣΩΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,  ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
Το καταπελτικό συμπέρασμα της Ημερίδας που διοργάνωσε η Αδούλωτη Κερύνεια στις 25.4.2012 με ομιλητές το Γραμματέα του Σωματείου Ιωάννη Σιεκέρσαββα και τον Ελληνοαμερικανό πρύτανη πανεπιστημίου στην Αμερική κ. Βαγγέλη Κουφουδάκη είναι ότι:
η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία οχι μόνο δεν μπορεί να έχει σωστό περιεχόμενο αλλά είναι και παράνομη εφόσον αντίκειται στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Προάγει το ρατσιστικό διαχωρισμό του πληθυσμού της χώρας πράγμα που αντίκειται στην Ευρωπαϊκη  Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η οποία έχει επικυρωθεί τόσο απο την Κύπρο όσο και απο την Τουρκία.
Οδηγεί σε ένα συνομοσπονδιακό σύστημα αφού με όσα συζητούνται δεν υπάρχει διαβάθμιση εξουσιών εκ των άνω προς τα κάτω αλλά το αντίθετο. Οι βασικές εξουσίες θα ανήκουν στα συνιστώτα μέρη και η ομοςπονδιακή Κυβέρνηση θα είναι μόνο τυπική. Αυτό αντίκειται στη βασική Δημοκρατική αρχή ύπαρξης ενός και κυρίαρχου Κράτους.
Καταστρατηγεί τη βασική δημοκρατική αρχή ένας άνθρωπος μια ψήφος.
Ως αποτέλεσμα της δημογραφικής κατανομής πληθυσμού και ιδιοκτησίας γής που ίσχυε στα κατεχόμενα πρίν απο το 1974,  η λειτουργία Τουρκικού Συνιστώτος Κράτους στα κατεχόμενα επιβάλλει τον αποκλεισμό της επιστροφής των Ελληνοκυπρίων προσφύγων πίσω στα κατεχόμενα, στη ζώνη η οποία θα υπαχθεί υπο Τουρκοκυπριακή Διοίκηση. Γιαυτό και οι προτάσεις που συζητούνται και αφορούν το περιουσιακό στοχεύουν στην ικανοποίηση αυτής της ανάγκης. Αυτό αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο, τις Ευρωπαϊκές Συμβάσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Είναι γιαυτό εξάλλου που οι Ευρωπαίοι Παράγοντες λένε και επαναλαμβάνουν οτι  θα είναι πρόθυμοι να δεχθούν παρεκλίσεις απο το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο για να διευκολυνθεί η εφαρμογή λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.