29/5/12

Αλ. Τσίπρας: Ανασυγκρότηση της πολεμικής βιομηχανίας υπό εθνικό έλεγχο


Την ανάγκη ανασυγκρότησης και αξιοποίησης της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας, η οποία, όπως είπε, θα περάσει υπό εθνικό έλεγχο, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ.

Την ανάγκη ανασυγκρότησης και αξιοποίησης της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας, η οποία, όπως είπε, θα περάσει υπό εθνικό έλεγχο, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ.
Α. Τσίπρας: Η εθνική άμυνα αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε επίσης για την αντιστροφή της εικόνας διαπλοκής στο τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών, χωρίς όμως αυτό να αποβεί εις βάρος της εθνικής άμυνας και της εθνικής ασφάλειας.
«Ο ελληνικός λαός όλα τα προηγούμενα χρόνια πλήρωσε ένα υπέρογκο κόστος από το υστέρημά του σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς που δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν υποδομές, βιομηχανικές και τεχνολογικές, στην πατρίδα μας ώστε τα οπλικά συστήματα που παραλάβαμε να μπορούν να συντηρούνται και να ανανεώνονται. Αντ' αυτού», τόνισε, «μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων πήγε προκειμένου να δημιουργηθούν σχέσεις διαπλοκής, ένα τεράστιο παρασιτικό στρατιωτικομεσιτικό πλέγμα δημιουργήθηκε και καλλιέργησε αυτό που εμείς ονομάζουμε πλέγμα διαπλοκής του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, δημιούργησε το πλέγμα διαπλοκής της πολιτικής και κρατικής εξουσίας» και αυτή η εικόνα, ξεκαθάρισε, πρέπει να αντιστραφεί.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε απαράδεκτες τις μειώσεις μισθών που έγιναν από τις τελευταίες κυβέρνησης στους επαγγελματίες οπλίτες, αλλά και τις δηλώσεις που καταρράκωσαν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το ηθικό των στρατεύσιμων ανδρών και γυναικών της χώρας. Η εικόνα αυτή θα αντιστραφεί, διαβεβαίωσε, «θέλουμε να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης πολιτείας και ενόπλων δυνάμεων. Έχουμε εμπιστοσύνη στους αξιωματικούς, στην ιεραρχία των τριών όπλων και θα βρεθούμε δίπλα τους προκειμένου να χαράξουμε μια κοινή στρατηγική για την προστασία, την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι καλώς έγιναν μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες και αναφέρθηκε στην ανάγκη ανασυγκρότησης της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας. Στόχος, είπε, είναι η μαχητική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων και αυτό δεν αφορά μόνο σε εξοπλιστικές δαπάνες, αλλά ίσως να είναι και σημαντικότερη η αποκατάσταση του ηθικού στις ένοπλες δυνάμεις και το στελεχιακό δυναμικό.
Σε ερώτηση τέλος για το θέμα της θητείας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ο αρχικός σχεδιασμός που οδήγησε στη μείωσή της συμπεριελάμβανε μια άλλη λογική σε σχέση με τις προσλήψεις και τις απολύσεις δημοσίων λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων. Πλέον και στο βαθμό που η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική αναγκάζει την ανατροπή αυτού του σχεδιασμού, συμπλήρωσε, πρέπει να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες, ωστόσο οι όποιες τροποποιήσεις πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα με ένα σχέδιο εξορθολογισμού των αναγκών και ενδεικτικά ανέφερε πως δεν υπάρχει ανάγκη για τόσο μεγάλο αριθμό στρατοπέδων μέσα στα αστικά κέντρα. «Οι Έλληνες στρατιώτες, κληρωτοί και επαγγελματίες οπλίτες δεν πρέπει να αισθάνονται αγγαρειοφόροι και σκοποφύλακες. Πρέπει να είναι και να αισθάνονται μάχιμοι και να υπηρετούν το ύψιστο καθήκον της ασφάλειας και της ακεραιότητας της πατρίδας», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας.
Ναυτεμπορική

5 σχόλια:

 1. Σε επίπεδο δηλώσεων τα πήγε εξαιρετικά. Να δούμε στην πράξη. Περιμένουμε.
  Η χώρα δεν χρειάζεται ένα πολιτικοστρατιωτικό σύστημα τύπου "Ράμπο, το πρώτο αίμα" αλλά ούτε και μια αντιμιλιταριστική νοοτροπία.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ωριμάσει σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, ως κόμμα εξουσίας πλέον, για να μπορέσει να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση είτε κάποια στιγμή γιατί όχι να κυβερνήσει και μόνος του αν το αξίζει.
  Μπορεί κάποιοι να γελάσουν, να βγάλουν σπυράκια ή και να ουρλιάξουν σαν υστερικοί αλλά πρώτα ας σκεφτούν που έφτασαν τον τόπο με τη πολιτική τους συμπεριφορά. Άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους και ο κάθε ΓερμαναΟλλανδοΦινλανδός μας λέει τι να κάνουμε. ΟΧΙ! Μεγαλύτερο κι από του Μεταξά.
  Η Ελληνική κοινωνία θα τα δοκιμάσει όλα πλέον. Τον φόβο να τον πουλήσουν αλλού. Δυστυχώς ή ευτυχώς εδώ που φτάσαμε ας πρόσεχαν. Πολλοί θα φύγουν από τη πολιτική και θα γυρίσουν στα επαγγέλματα τους.Να το πάρουν απόφαση. Ουδείς αναντικατάστατος.
  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τις κλασσικές ατάκες συσπείρωσης να τις πουν στην (συμπαθέστατη) κυρά Μαρία στο Κολοκοτρονίτσι.
  Ο λαός ψάχνει τον πολιτικό τίγρη κι αν δεν τον βρει δεν θα ησυχάσει.Κάποια στιγμή θα βρεθεί. Οι μαϊμούδες κτλ έξω από το τσίρκο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Α. Τσίπρας: Προτεραιότητα μας η αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία
  http://www.24h.gr/section/politiki/tsipras-proteraiotita-mas-i-apokatastasi-ton-sxeseon-me-ti-rosia

  Συνέντευξη στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τον εθνικό έλεγχο ποιος θα τον ασκεί; Οι κομματάρχες του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως οι έμπειροι (στη μίζα και τη διαπλοκή) διαπραγματευτές του παρελθόντος;

  Αυτοί γιατί να μην κάνουν ότι έκανε και ο Άκης και η παρέα του;;

  Όσο δεν υπάρχει νομοθεσία και δεν μπαίνουν όλοι οι κλέφτες φυλακή, δεν σωνόμαστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θεριουλάκη θα σε μαλώσω!!!
  Ολες οι ελληνικές βιομηχανίες που βρέθηκαν στα χέρια του Δημοσίου κερδοφόρησαν. Από που να αρχίσεις;

  Αν πας τώρα και πείς στο Βγενόπουλο να του αγοράσεις τη Ολυμπιακή θα σου δώσει και 20 εκ δώρο για κεφάλαιο κίνησης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θεριουλάκη,

  >Όσο δεν υπάρχει νομοθεσία και δεν μπαίνουν όλοι οι κλέφτες φυλακή, δεν σωνόμαστε!<

  Νομοθεσία υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται. Βέβαια, ο επονείδιστος νόμος Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών, τους εξασφαλίζει την ατιμωρησία, αφού "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει", αλλά αυτός ο νόμος δεν καλύπτει παρά μόνο τους υπουργούς. Πόσοι κλέβουν από κρατικούς οργανισμούς και ποτέ δεν τιμωρήθηκαν; Ειδικά στον κλάδο της υγείας και των δημοσίων έργων, έχουν κλαπεί ασύλληπτα ποσά. Μόνον ο Τσοχατζόπουλος την πληρώνει και να δούμε αν θα του κατάσχουν κι αυτού την περιουσία, ή τι θα γίνει τελικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.