29/5/12

"Είμαστε όλοι Ελληνοεβραίοι"

Επιστολή Ευρωπαίων διανοουμένων κατά της Χρυσής Αυγής 
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ
"Είμαστε όλοι Έλληνες Εβραίοι", επισημαίνουν διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος στην ανοιχτή επιστολή τους.
"Η ενωμένη Ευρώπη είναι ένα όνειρο, η λιτότητα και η απόρριψη της μετανάστευσης ένας εφιάλτης", επισημαίνουν στην επιστολή τους, με την οποία θέλουν να αφυπνίσουν τους λαούς της Ευρώπης για την άνοδο των ακροδεξιών και ρατσιστικών κομμάτων στη γηραιά Ήπειρο.

Έναυσμα για την ανοιχτή επιστολή, που υπογράφουν μεταξύ άλλων ο Ιταλός νομπελίσταςΝτάριο Φο, ο Γάλλος φιλόσοφος Μπερνάρ Ανρί Λεβί, ο διάσημος φωτογράφος Ολιβιέρο Τοσκάνι που έγινε παγκοσμίως γνωστός με τον ιταλικό οίκο  Benetton, ο θεωρητικός της σοσιαλδημοκρατίας και θεμελιωτής του "Τρίτου Δρόμου", διευθυντής σπουδών του London School of Economics Άντονι Γκίντενς, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της ΓαλλίαςΜπερνάρ Κουσνέρ και ο αιρετικός σκηνοθέτης Άμος Γκιτάι, είναι η είσοδος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της Χρυσής Αυγής.
Αναφερόμενοι στη Χρυσή Αυγή οι Ευρωπαίοι διανοούμενοι σημειώνουν ότι "είναι κληρονόμος της ιδεολογίας του γερμανικού ναζισμού που οδήγησε την Ευρώπη και τον κόσμο στο χάος και την αιματοχυσία".
Η αναβίωση της ναζιστικής ιδεολογίας δεν αποτελεί αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο, επισημαίνουν οι υπογράφοντες και παραθέτουν παραδείγματα ακροδεξιών και ρατσιστικών πολιτικών σχηματισμών που εμφανίζονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

  •    "Στη Λετονία, φέτος, για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε την ετήσια παρέλαση των βετεράνων Waffen SS, παρά την έντονη κριτική που προκάλεσε". 
  •    "Στην Αυστρία, το ακροδεξιό κόμμα FPÖ έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές". 
  •    "Στην Ουγγαρία, η "Ουγγρική Φρουρά"- απόγονος της πολιτοφυλακής του κόμματος των τοξοϊδών σταυρών που άλλοτε οργάνωσε τον αφανισμό των Εβραίων και των Τσιγγάνων, σήμερα τρομοκρατεί εβραϊκούς πληθυσμούς και προκαλεί βίαιες και θανατηφόρες επιθέσεις εναντίων των Ρομά" αναφέρουν οι Ευρωπαίοι διανοούμενοι και πολιτικοί".
Όπως επισημαίνουν οι Ευρωπαίοι διανοούμενοι στο όνομα της "καταπολέμησης του εξισλαμισμού στην Ευρώπη", η ακροδεξιά επανακάμπτει, απενοχοποιημένη από τα εγκλήματα του παρελθόντος και τη ρητορική του μίσους. Η οικονομική και κοινωνική κρίση ευνοεί την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων και το φόβο της πτώσης της Γηραιάς Ηπείρου", υπογραμμίζουν.
Πέραν τούτου, οδήγησε στην απενοχοποίηση των ακροδεξιών κομμάτων και τους επέτρεψε να γίνουν μέλη κυβερνητικών συνασπισμών, συνεισφέροντας στην καλλιέργεια της ρητορικής του μίσους και των φυλετικών διακρίσεων.
"Αντιμέτωποι με αυτή την τρομακτική κατάσταση που εκφράζεται άλλωστε και από την εκλογή των Νεοναζί βουλευτών στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας: "Είμαστε όλοι Έλληνες, Εβραίοι"! Αρνούμαστε ότι στην Ελλάδα, ή αλλού στην Ευρώπη, οι Εβραίοι, μετανάστες, μουσουλμάνοι, Ρομά ή μαύροι μπορεί να φοβούνται για τη ζωή τους, για αυτό που είναι", σημειώνουν οι υπογράφοντες.
Η επιστολή, η οποία δημοσιεύεται σε μεγάλης ευρωπαϊκές εφημερίδες, όπως η γαλλική Le Monde και ο βρετανικός Guardian, απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες, στα πολιτικά κόμματα, στα συνδικάτα, στην κοινωνία των πολιτών, στους διανοούμενους και τους καλλιτέχνες για την καταπολέμηση της Άκρας Δεξιάς, δίνοντας ζωή στο ευρωπαϊκό όνειρο.
"Το ευρωπαϊκό όνειρο για το οποίο δεσμευόμαστε, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι χτίστηκε πάνω στα ερείπια του ναζισμού και της μνήμης του Ολοκαυτώματος. Είναι το όνειρό μας για μια ήπειρο απαλλαγμένη από το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό. Πρόκειται για το σχέδιο μιας κοινωνίας χτισμένης στην κοινή συμβίωση, πέρα από τα εθνικά σύνορα" προσθέτει η επιστολή.
Για την αντιστροφή της σημερινής κατάστασης οι Ευρωπαίοι διανοούμενοι υποδεικνύουν την ανάγκη να εκθεμελιωθούν τα δυο δόγματα που συνέβαλαν καθοριστικό στην εκκόλαψη του αυγού του φιδιού: Το δόγμα της λιτότητας και το δόγμα του "ευρωπαϊκού φρουρίου"

  •    Το δόγμα της λιτότητας, το οποίο "είναι υπεύθυνο για τρομερές κοινωνικές τραγωδίες, δημιουργώντας τις συνθήκες που εξηγούν την επιτυχία των λαϊκίστικων κομμάτων και το οποίο παγιδεύει το μέλλον της ευρωπαϊκής νεολαίας στην αποπληρωμή του χρέους, σαν να πρέπει να θυσιαστούν ολόκληρες γενιές στο βωμό της αέναης λιτότητας". 
  •    Το δόγμα του "ευρωπαϊκού φρουρίου", που ευνοεί την εξάπλωση της αντιμεταναστευτικής ρητορικής και κλείνει τα σύνορα της Ευρώπης, τη στιγμή που η Ευρώπη έχει ανάγκη τη μετανάστευση για να διατηρήσει το θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής ταυτότητας: το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.
"Εάν και η έννοια της Ευρώπης έχει συχνά επικριθεί, πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να εργαστούμε προς μια ισχυρότερη Ευρώπη, πιο γρήγορα, πιο δυναμικά και να δώσουμε πνοή στο ευρωπαϊκό όνειρο. Εάν δεν είμαστε σε θέση να ενσαρκώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα, είμαστε καταδικασμένοι στον ίδιο εφιάλτη, στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη" καταλήγει η επιστολή.
Μεταξύ άλλων, το κείμενο συνυπογράφουν ο Βρετανός κοινωνιολόγος, Άντονυ Γκίντενς, ο νομπελίστας, Iταλός, Ντάριο Φο, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρντ Κούχνερ, ο σκηνοθέτης, Άμος Γκιτάι ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Έλι Βίζερ.
Πηγή

14 σχόλια:

  1. Τοτε να παρετε ολους τους λαθρομεταναστες στο Ισραηλ και την Ευρωπη, ετσι λυνονται ολα τα προβληματα , και εμεις ανακουφιζομαστε και εσεις θα νοιωθετε ταχαμου ευαισθητοι.. αν δε εχετε και αλλο χωρο διαθεσιμο (εσεις παντα εχετε) υπαρχουν 400-500 ακομη εκατομμυρια λαθρομεταναστων που θελουν και αυτοι να γινουν εβραιοι στην ευρωπη σας…
    Ιδου λοιπον ψευτοανθρωπισταδες . ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ! Αλλοιως αφηστε την πλακα και τις γελοιες ανακοινωσεις γιατι θα σας γυρισουν μπουμεραγκ στην γεματο σκουπιδια κεφαλα σας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. We have seen how racism free Europe is. Judging only from Merkel's speeches about the lazy south, one can draw his own conclusions.

    As far as the jewry of the world, it's time to realize that they are more "natzis" than anybody else.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι εννοεί ο ποιητής , τι εννοεί ο Ευρωπαίος εκπρόσωπος της διανόησης ;

    Εσείς είστε Ελληνοεβραίοι και σε εμάς θα επιτρέψετε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού να λέμε ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ. Πού υπάρχει το πρόβλημα ;

    Πότε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δημιούργησε πρόβλημα στην εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα ;

    Αν"απόρριψη της μετανάστευσης ένας εφιάλτηςη " τότε αυτοί που υπογράφουν την παραπάνω επιστολή θα έπρεπε πρώτα να καταδικάσουν την "ξενοφοβία" του Ηνωμένου βασιλείου και της Ιρλανδίας που διατηρούν τους συνοριακούς ελέγχους με τις άλλες χωρες της ΕΕ.
    Θα έπρεπε να αγωνιστούν για την κατάργηση του Δουβλίνου 2 που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χωματερή λαθρομεταναστών .

    όσον αφορά δε το :η Ευρώπη έχει ανάγκη τη μετανάστευση για να διατηρήσει το θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής ταυτότητας: το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

    περισσότερο με black humor μου φέρνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βγήκαν όλα τα καρακόλια, όλη η καθεστωτική διανόηση, μαζέψανε και κανά - δυό σκόρπιους και απευθύνανε και διάγγελμα!

    "Πρόκειται για το σχέδιο μιας κοινωνίας χτισμένης στην κοινή συμβίωση, πέρα από τα εθνικά σύνορα" προσθέτει η επιστολή.

    Αυτό είναι το ρεζουμέ, αυτό θέλουν να προωθήσουν οι ποιητές... Και ποιοί παιχταράδες πρωτοστατούν; Ας πάρουμε ενδεικτικά δύο "επιφανείς":

    Μπερνάρ Κουσνέρ, παλιά επικεφαλής τής οργάνωσης "Γιατροί χωρίς σύνορα" (από τότε είχε ένα θέμα με τα σύνορα αυτό το παιδί). Που πρωτοστάτησε υπέρ τών Νατοϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία (με σκοπό την αλλαγή συνόρων)! Και που εντελώς φυσιολογικά (και... αξιοκρατικά) έγινε διοικητής στο Κοσσυφοπέδιο αμέσως μετά...

    Ελί Βίζελ, με Νόμπελ ειρήνης παρακαλώ. Που έβγαινε κι αυτός στα αμερικάνικα κανάλια την εποχή που βομβάρδιζαν άμαχους στη Γιουγκοσλαβία και έλεγε (τον θυμάμαι σαν και τώρα, ήταν ήδη νομπελίστας και ανατρίχιαζα ακούγοντάς τον): "Εγώ είμαι κατά τού πολέμου. Όμως, σ' αυτή την περίσταση δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά"!!! (Ποιός είπε ότι τα Νόμπελ Ειρήνης τα μοιράζουν χωρίς αντάλλαγμα;)

    Και κάτι ακόμα, κατά τη γνώμη μου ακόμα πιο σημαντικό (αλλά και ενδεικτικό τού ποιού τους). Στην παρούσα ανάρτηση δημοσιεύονται αποσπάσματα τού κειμένου τους. Το πλήρες κείμενό τους όμως ξεκινάει ως εξής:

    «Η Χρυσή Αυγή - με το έμβλημα της εμπνευσμένο από την σβάστικα...»

    Προφανώς τα άτομα δεν έχουν δει ποτέ στη ζωή τους μαίανδρο! Τι άλλο να πει κανείς για τη σύγχρονη καθεστωτική "διανόηση";

    Άντε επισκεφθείτε και κανά μουσείο ρε σκατοαγράμματοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν γίνεται να εισαι Έλληνας και Εβραίος και να μένεις στο εξωτερικό. Προφανώς και έχετε διαλέξει τι θα είσαστε.

    Σβάστικα ο Έλληνας Μαίανδρος ??? μα και φυσικά ναι. Περαστικά σας. Οψόμεθα εις Φιλίππους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οψόμεθα εις Φιλίππους απόγονοι του Ιούδα !!! Ζήτω η Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Πιγκουίνο
    Πω πω πωωω, τι βλασφημίες είναι αυτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωπ, Κριστιάν με τσάκωσες!

    Αναγνώρισέ μου τουλάχιστον ότι δεν έθιξα τα ιερά και τα όσια (δηλαδή τις τράπεζες)...:>)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κριστιάν, ξέχασα και κάτι άλλο. Το ενδιαφέρον τών συγκεκριμένων καθεστωτικών "διανοούμενων" για τούς Έλληνες Εβραίους είναι τελείως προσχηματικό, διότι το μήνυμα που καίγονται να περάσουν είναι αυτό που παρέθεσα στο πρώτο μου σχόλιο. Χαρακτηριστικά, πριν λίγα χρόνια, όταν αποκαλύφθηκε ότι 2 Άγγλοι και 2 Αμερικάνοι από τη Νατοϊκή βάση τής Σούδας είχαν βάλει τη φωτιά στη Συναγωγή στα Χανιά, δεν τόλμησαν να βγάλουν άχνα τα συγκεκριμένα καμάρια. Γιατί άραγε; Δεν είχαν ευαισθησία τότε; Ή μήπως το αφεντικό ρίχνει σφαλιάρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ
    Αποστομωτική η απάντησή σου με παρατηρήσεις που "τσακίζουν" κόκκαλα σε ένα γελοίο όσο και υποκριτικό κείμενο! Είναι βέβαιο ότι πολλοί οπαδοί του "πολιτικού καθωσπρεπισμού" θα καταληφθούν από ιερή αγανάκτηση για όσα έγραψες, όπως είναι εξ ίσου βέβαιον ότι πάμπολλοι κοσμοπολίτες, διεθνιστές, εθνομηδενιστές εκστασιάσθηκαν από τις δακρύβρεκτες αυτές αμπελοφιλοσοφίες! Τι να κάνουμε! Θα τους περάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μη στεναχωριέσαι Πιγκουίνε, εδώ έγινε εισήγηση για τον Κεμάλ να λάβει Νόμπελ Ειρήνης. Και από ποιόν...φαντάζομαι θα ξέρεις.
    Ασε γιατί πολύ φοβάμαι ότι θ΄ανατιμηθεί αγρίως το VOMEX αυτήν την περίοδο.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ";;;; ΓΙΑΤΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ;;;

    ΚΙ ΑΝ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥΣ, (ΜΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ Κ.Λ.Π) ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΚΕΝΟ (ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ) ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδιά, τι να λέμε; Εδώ, όταν ο Μιλόσεβιτς είχε πουλήσει τούς Σέρβους τής Βοσνίας στο Ντέιτον, θέλανε να τον προτείνουν για Νόμπελ ειρήνης. Αμέσως μετά όμως, όταν είπε ΟΧΙ για το Κοσσυφοπέδιο, τον μπουζουριάσανε και τον δολοφονήσανε στη Χάγη. Τελικά, είναι πολύ λεπτή η γραμμή που χωρίζει το Νόμπελ ειρήνης από το θάνατο (ιδιαίτερα τον πνευματικό)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οίέβραίοι τής διασποράς είναι οί έβραίοι πού σταύρωσαν τόν Χριστό καί σέρνουν πάνω τους τήν κατάρα τής πράξεώς τους, τήν τιμωρία τής πράξεως τους. Ζώντες πολλούς αιώνες ώς λαθρομετανάστες καί πολίτες β' κατηγορίας κατάφεραν μέσω τών Ρόθτσιλντ νά άποκατασταθούν ώς ίσοι πολίτες στά εύρωπαϊκά κράτη τό δεύτερο ήμισυ τού 18ου αιώνα. Είναι φυσικό τό κόμπλεξ νά θέλουν νά γίνουν όλοι οί λαοί έτσι καί είναι καί στόχος άποτελεσματικός γιά νά θέσουν ύπό τόν έλεγχό τους τήν άνθρωπότητα κάνοντας όλους τούς λαούς νά πάθουν ότι αύτοί τόσους αίώνες, αύτοί είναι οί έβραίοι πού φέρνουν τόν βασιλιά τους τόν άντίχριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.