29/7/13

Σοκ στις Κάννες - Σε σκηνοθεσία... Χίτσκοκ η κλοπή κοσμημάτων αξίας 40 εκατ. ευρώ από το Carlton

-  Πριν από 50 χρόνια, στο ίδιο ξενοδοχείο ο Άλφρεντ Χίτσκοκ είχε γυρίσει την ταινία «το Κυνήγι του κλέφτη»- Πρωταγωνιστές ήταν ο  Κάρι Γκραντ και η Γκρέις Κέλι και θέμα της ταινίας η κλοπή κοσμημάτων αμύθητης αξίας-  Στα γυρίσματα της ταινίας η Γκρέις Κέλι είχε γνωρίσει τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό
Η δεύτερη μεγαλύτερη ληστεία στη Γαλλία έχει αφήσει με το στόμα... ανοικτό τις αρχές της χώρας για το πως ένας άντρας, υπό το φως της ημέρας, κατάφερε να παρεισφρήσει στην καλά φυλασσόμενη ιδιωτική πτέρυγα του ιστορικού ξεονοδοχείο Carlton στις Κάννες και να αρπάξει κοσμήματα, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ!
Πρόκειται για έναν ένοπλο άντρα ο οποίος φαίνεται να εμπνεύστηκε από τον Αλφρεντ Χίτσκοκ ο οποίος πριν από πενήντα χρόνια είχε γυρίσει στο πολυτελές ξενοδοχείο των Καννών μία ταινία- θρίλερ, υπό τον τίτλο: «Το Κυνήγι του κλέφτη», με πρωταγωνιστές τον Κάρι Γκραντ και την Γκρέις Κέλι και θέμα την κλοπή κοσμημάτων αμύθητης αξίας.

Ο ένοπλος άντρας, με γάντια στα χέρια και το πρόσωπό του καλυμμένο με μαντίλι, όρμησε στο σαλόνι του ξενοδοχείου μέρα μεσημέρι και με την απειλή όπλου γέμισε τις βαλίτσες του με κοσμήματα αμύθητης αξίας.

«Πώς όμως κατάφερε να φτάσει στην πτέρυγα «La Croisette», η οποία φιλοξενούσε από τις 20 Ιουλίου την έκθεση: «Ασυνήθιστα Διαμάντια», μοναδικά διαμάντια από την συλλογή του ισραηλινού ρωσικής καταγωγής, Λεβ Λέβιεφ;», είναι το ερώτημα στα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης.

Οι γαλλικές αρχές ποντάρουν στις κάμερες ασφαλείας οι οποίες αναμένεται να ρίξουν φως στο μυστήριο.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας των Καννών δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό του ληστή αλλά και των κλοπιμαίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μεγαλύτερη ληστεία κοσμημάτων στη Γαλλία έγινε το 2008 όταν ένας ληστής έκλεψε από το κοσμηματοπωλείο «Χάρι Ουίνστον» στη λεωφόρο Μαντλέν του Παρισιού κοσμήματα αξίας 80 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, κατά την διάρκεια του φετινού φεστιβάλ των Καννών, είχαν κλαπεί κοσμήματα του οίκου Chopard αξίας 1,4 εκατ. δολαρίων (1,05 εκατ. ευρώ) από το ξενοδοχείο Novotel.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.