29/7/13

Ρωσία: Οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν ήταν ήδη γνωστές

«Είναι μια αλήθεια που γνωρίζαμε από άλλες πηγές», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.
Οι αποκαλύψεις του πρώην συμβούλου της CIA, Έντουαρντ Σνόουντεν δεν γνωστοποίησαν κάτι νέο στην Ρωσία, η οποία εργάζεται ήδη για την ενίσχυση της ασφάλειάς της στον κυβερνοχώρο, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.
"Οι τεχνικοί ειδικοί μας δεν έμαθαν κάτι το ιδιαίτερο, αυτή είναι μια αλήθεια που γνωρίζαμε από άλλες πηγές», σημείωσε ο Ρογκόζιν.
Ο ίδιος πρόσθεσε, ωστόσο ότι οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν θα παρακινήσουν την Ρωσία να «δημιουργήσει γρήγορα την δική της βάση ηλεκτρονικών δεδομένων».
Ο Σνόουντεν, πηγή των αποκαλύψεων για το πρόγραμμα παρακολούθησης των επικοινωνιών στο εξωτερικό από την αμερικανική κυβέρνηση, βρίσκεται από τις 23 Ιουνίου στο χώρο μετεπιβίβασης του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβα της Μόσχας και έχει ζητήσει προσωρινό άσυλο στην Ρωσία. Η Ουάσιγκτον ζητεί την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατασκοπεία.
Ο Ρογκόζιν διαβεβαίωσε εξάλλου ότι είναι αδύνατο να υπάρξουν διαρροές αυτού του είδους στην Ρωσία.
«Το σύστημά μας είναι οργανωμένο διαφορετικά. Έχουμε υπηρεσίες, οι οποίες επιβλέπουν αυτού του είδους τα θέματα», σημείωσε.
«Η Ρωσία είναι καλυμμένη» απέναντι σε αυτού του είδους τον κίνδυνο, κατέληξε.

Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.