30/7/13

Το μνημόσυνο του τουρκοπράκτορα…

Με τη γνωστή πλέον συμμετοχή τουρκοφρόνων και επισκεπτών από την Τουρκία τιμήθηκε και φέτος στην Κομοτηνή η επέτειος από τον θάνατο του Αχμέτ Σαδήκ…
18 χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του διαβόητου κεμαλοφασίστα αρχιχαφιέ της Άγκυρας Αχμέτ Σαδήκ και βεβαίως όλο το λοιπό…χαφιεδολόι της ελληνικής Θράκης δεν έχασε την ευκαιρία να ξαναμαζευτεί και φέτος γύρω από τον τάφο του για να τον…τιμήσει (1η και 2η φωτογραφία). 
Η επιμνημόσυνη τελετή οργανώθηκε φυσικά από το τουρκο-κόμμα DEB (το κόμμα δηλαδή που είχε ιδρύσει ο λεγάμενος) και μετείχε όλος ο…καλός κόσμος (πλην των βουλευτών Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσείν Ζεϊμπέκ, που έλειπαν λόγω εργασιών τους στη Βουλή), ενώ πολλοί ήταν και οι παριστάμενοι από πλευράς επίσημης Τουρκίας, όπως ο πρώην υπουργός Εσωτερικών του ΑΚΡ και βουλευτής Κωνσταντινούπολης Ιντρίς Ναίμ Σαχίν, ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου, ο αντιπρόεδρος του CHP και βουλευτής ΑϊδινίουΜπουλέντ Τεζτζάν, ο βουλευτής Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο βουλευτής Κιρκλαρελί Μεμέτ Κεσίμογλου, ο βουλευτής Τεκίρνταγ Εμρέ Κιοπρουλού, η αντιπρόεδρος της Bουλής και βουλευτής Κωνσταντινούπολης Μεράλ Ακσενέρ, η Σαϊμέ Τοπτάν (σύζυγος του πρώην προέδρου της βουλής Κιοκσάλ Τοπτάν), ο δήμαρχος του ΓκιούρεΚαμίλ Σακά, ο αντινομάρχης Αδριανούπολης Δρ. Αϊχάν Οζκάν, μέλη του Δ.Σ. του αλυτρωτικού “Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης” και πολλοί άλλοι.
Επίσης ακούστηκαν μηνύματα του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ, του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,του προέδρου της Βουλής Τζεμίλ Τσιτσέκ, του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, του υπουργού Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου στρατηγούΝετζντέτ Οζέρ, του προέδρου του κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του προέδρου του BBP Μουσταφά Ντεστιτζίκαι του πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς.
Το μνημόσυνο άρχισε με προσευχή, μετά η Φουντά Σαδήκανέγνωσε το ποίημα που έγραψε για τον πατέρα της και ακολούθησαν οι λόγοι, τους οποίους εκφώνησαν ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο ψευδομουφτής ΚομοτηνήςΙμπραήμ Σερήφ, ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο Αχμέτ Κοτς (μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης), ο πρόξενοςΙλχάν Σενέρ, ο αντιπρόεδρος του CHP Μπουλέντ Τεζτζάν, ο βουλευτής του ΑΚΡ Ομέρ Φαρούκ Οζ και η αντιπρόεδρος της βουλής Μεράλ Ακσενέρ (στη 2η φωτογραφία τη βλέπετε στο βήμα, ενώ στην 3η τη βλέπετε λίγο αργότερα με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του DEB Αλή Τσαβούς και Αχμέτογλου). Τους συγκεκριμένους βρήκαμε (όπως τους μετέφρασε από τη «Μπιρλίκ» το ιστολόγιο tourkikanea.gr) και σταχυολογούμε αμέσως κάποια χαρακτηριστικά σημεία:
Πρώτος πήρε τον λόγο ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς, που είπε πως οι Τούρκοι της Θράκης τιμούν και φέτος τον Δρ. Σαδήκ Αχμέτ με νοσταλγία και ευγνωμοσύνη, πως αδιάκοπα και ακούραστα ακολουθούν τον δρόμο του, και στηρίζουν αυτόν τον αγώνα, ξέροντας πως είναι ένα περήφανο καθήκον.
Ο Ιμπραήμ Σερήφ ανέφερε πως μέχρι το τέλος της ζωής του θα συνεχίσει να μιλάει για τον Δρ. Σαδήκ Αχμέτ και τόνισε: «Μαζί ήμασταν στα πιο δύσκολα χρόνια, δίπλα-δίπλα, μαζί στενοχωρηθήκαμε, μαζί κάτσαμε τρεις μήνες στην ίδια φυλακή» και κατέληξε λέγοντας ότι «όπως είμαστε σήμερα στο μνήμα του Αχμέτ Σαδήκ, έτσι πρέπει να κρατάμε σφιχτές τις γραμμές μας με ενότητα και ομοψυχία».
Πάντα προκλητικός ο Αχμέτ Μέτε είπε πως «στη Δυτική Θράκη υπάρχουν κάποιοι που πάντα βασανίζονται, η Δυτική Θράκη προχωράει μεν αλλά συνεχίζει να συνθλίβεται κάτω από τα προβλήματα. Τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος της μειονότητας ; Δεν μπορούμε να στεκόμαστε άπραγοι, η μητέρα πατρίδα μας και η πατρίδα μας που μας άφησαν εδώ με την συνθήκη της Λοζάννης θα λύσουν τα θέματα μας. Να μην συνθλιβόμαστε πλέον ανάμεσα στα κράτη».
Ο Αχμέτ Κοτς, μιλώντας εξ ονόματος του BTTDD, ανέφερε πως ο Σαδήκ πέθανε σε ένα ύποπτο τροχαίο την ίδια μέρα που είχε υπογραφεί η συνθήκη της Λοζάννης, ενώ αναφέρθηκε και στον νόμο για τους 240  ιμάμηδες υπογραμμίζοντας πως «εδώ δεν υπάρχουν ¨βρώμικοι¨ άνθρωποι¨ και ότι δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτός». Τέλος πρόσθεσε πως στη Δυτική Θράκη υπάρχει μεν ενότητα, αλλά στο θέμα της δράσης υπάρχει αδυναμία.
Η αντιπρόεδρος της τουρκικής Βουλής Μεράλ Ακσενέρ ανέφερε πως το πιο μεγάλο χαρακτηριστικό των Τούρκων της Δυτικής Θράκης είναι πως αποτελούν μια πολύ υπομονετική, εργατική και αφοσιωμένη κοινότητα και ότι η μητέρα πατρίδα Τουρκία θα βρισκεται πάντα δίπλα της, ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας πως «τα πιστεύω, το θάρρος, η αποφασιστικότητα και η εντιμότητα του Σαδήκ Αχμέτ αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμένα».
Όσο για τον πρόξενο Ιλχάν Σενέρ άρχισε την ομιλία του εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του «προς τα εκλεκτά μέλη της βουλής που δεν ξεχνάνε την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, ούτε στις καλές ούτε στις δύσκολες μέρες», ενώ στη συνέχεια είπε τα εξής: «Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τον αείμνηστο Σαδήκ Αχμέτ που άφησε κληρονομιά τον δημοκρατικό αγώνα του για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Εάν όμως εσείς, όταν εκφράζετε τα θέματα σας και διεκδικείτε τα δικαιώματα σας, δεν είστε τόσο γενναίοι όσο ο Αχμέτ Σαδήκ, τότε δεν θα τα πετύχετε όχι στην 18η αλλά ούτε στην 118η επέτειο του θανάτου του. Για αυτό είναι ανάγκη να είστε τόσο γενναίοι, απτόητοι και αποφασιστικοί όσο ήταν και εκείνος. Πολύτιμοι ομογενείς μου, τιμήστε εν ζωή αυτούς οι οποίοι προσπαθούνε για αυτή την κοινότητα, μετά θάνατον δεν έχει αξία. Για αυτό στηρίξτε τους ηγέτες σας και τους μπροστάρηδες σας όσο είναι εν ζωή. Τέλος επιθυμώ να πω το εξής: Αισθάνομαι υπερήφανος που είμαι σε ένα υπουργείο που στον δρόμο μπροστά από το κτίριο του στην Άγκυρα έδωσε την ονομασία ¨Λεωφόρος Αχμέτ Σαδή꨻.
Τέλος ομιλία εξ ονόματος της οικογένειας Σαδήκ έκανε ο γιος τουΛεβέντ. Αργότερα έγινε και μεβλίτ (σ.σ. είδος θρησκευτικής επιμνημόσυνης δέησης) στο Εσκί Τζαμί της Κομοτηνής, ενώ το ίδιο βράδυ το κόμμα DEB και η οικογένεια Σαδήκ παρέθεσαν δείπνο ιφτάρ για τους καλεσμένους από το εξωτερικό και για τους άλλους μετέχοντες (5η και 6η φωτογραφία).
Και έτσι, αφού όλες οι πρακτοράντζες, οι χαφιέδες και τα λοιπά τουρκοφασισταριά τίμησαν το αρχιφασιστόμουτρο και τους πάλαι ποτέ αγώνες του για…δημοκρατία και ελευθερία, they lived happily ever after…
Προξενείο Στοπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.