29/7/13

Από το μπάρμπεκιου ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης στη Ρόδο

Ένας στρατιωτικός, κάτοικος του χωριού Ίστριο της Ρόδου, προκάλεσε σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών τη μεγάλη φωτιά στο νησί από το μπάρμπεκιου που έκανε στην αυλή του σπιτιού του.

Ο 40χρονος συνελήφθη από την Πυροσβεστική υπηρεσία 40χρονος, καθώς κατηγορείται για την πυρκαγιά στη νότια Ρόδο, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, έχοντας κάψει περίπου 40.000 στρέμματα.Ο 40χρονος κρατείται και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στη νότια Ρόδο, η οποία έχει μέχρι τώρα αποτεφρώσει περί τα 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.Από νωρίς το πρωί, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της, ενώ ρίψεις νερού γίνονται συνεχώς από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, γεγονός που έχει καθηλώσει τα βασικά μέτωπα της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχειρούν 39 οχήματα, 120 πυροσβέστες, 261 άτομα πεζοπόρο, 70 άτομα στρατού, 50 εθελόντες και τρία αεροσκάφη από αέρος.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική τη Δευτέρα ένας 40χρονος ημεδαπός συνελήφθη για την πυρκαγιά στην περιοχή Ίστριος της νότιας Ρόδου.Ο συλληφθείς θεωρείται υπαίτιος πυρκαγιάς από αμέλεια και θα οδηγηθεί, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, στον εισαγγελέα

. - See more at: http://www.sigmalive.com/news/greece/57848#sthash.uV9NBF1r.dpuf

3 σχόλια:

  1. Ετσι εντελως ξαφνικα απο ενα μπαρμπεκιου και σε 5 διαφορετικες τοποθεσιες? βασικα αν καποιος ειναι συνομωσιολογος δυσκολα να πιστεψει την ειδηση μιας και εστιες φωτιας μαινονται σε ολη την Ελλαδα, που εντελως τυχαια να κανουν μπαρμπεκιου σε ολη τη χωρα? Λιγο κουλο μου ακουγεται εμενα ολο αυτο και μακαρι να διαψευστω, αν και εχει αποδειχθει στο παρελθον οτι ολες οι μεγαλες πυρκαγιες ανα τον κοσμο γινονται τελικα για αλλο λογο και οχι απο τυχαια μπαρμεκιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον Kaminis1 .
    Ομως εάν αποδειχθεί ότι ο ημεδαπος είναι ένοχος ,
    η φυλακή δεν είναι αρκετή .
    Πρέπει να φύτεψει 1000 δένδρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, Aquilles και να υποχρεωθεί να τα ποτίζει για μιά δεκαετία, δεν μπορώ όμως να σκεφτώ κάποια ποινή για την πανίδα της περιοχής που χάθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.