28/7/13

Μιχελάκης: Θέλουμε κράτος που να μην περισσεύει εκεί που δεν χρειάζεται και να μην λείπει όταν το έχει ανάγκη ο πολίτης


Θέλουμε ένα κράτος, που να μην περισσεύει εκεί που δεν χρειάζεται, και να μην λείπει, όταν το έχει ανάγκη ο πολίτης, τονίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών, Ι. Μιχελάκης
Ο προσδιορισμός του ανθρώπινου δυναμικού, που θα τεθεί σε κινητικότητα, η κάλυψη των υφιστάμεων κενών και η διασφάλιση της προσφοράς καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη, θα καταστούν δυνατά εφόσον γίνει αξιολόγηση δομών και ανθρώπινου δυναμικού, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής» ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και διευκρινίζει: «Θέλουμε ένα κράτος που να μην περισσεύει εκεί που δεν χρειάζεται και να μην λείπει όταν το έχει ανάγκη ο πολίτης. Αυτό το διττό στόχο έρχεται να υπηρετήσει η κινητικότητα».
Σχετικά με έργα σε δήμους τα οποία χρηματοδοτήθηκαν, αλλά δεν έγιναν, ο υπουργός αναφέρει περιπτώσεις μελετών, που εντάχθηκαν σε προγράμματα, χρηματοδοτήθηκαν, αλλά έμειναν αξιοποίητες και προσθέτει πως έχει ήδη ξεκινήσει συστηματική προσπάθεια για την ένταξη των δήμων σε αναπτυξιακά έργα, μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ, την αξιοποίηση του ενδιαφέροντος, που εκδηλώνεται από ξένες εταιρείες, τη δυνατότητα χρηματοδότησης από ξένες τράπεζες, αλλά και τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση κοινοτικών πόρων, το ταχύτερο δυνατό.

Ο κ. Μιχελάκης σημειώνει πως «δεν πρόκειται να υπάρξουν οποιαδήποτε άλλα οριζόντια μέτρα ούτε στην πλευρά των φόρων ούτε στην πλευρά της περικοπής εισοδημάτων, ούτε στην Κεντρική Διοίκηση ούτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς «δεν αντέχουν τέτοια μέτρα ούτε η πραγματική οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη περίπτωση βουλευτών της ΝΔ, που δεν υπερψήφισαν άρθρα νομοσχεδίων, τα οποία έφερε η κυβέρνηση στη βουλή, ο κ. Μιχελάκης σημειώνει: «Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά τους συναδέλφους που αναπτύσσουν προβληματισμούς είτε σε επιμέρους ζητήματα είτε σε κάποια άρθρα νομοσχεδίων. Πολύ περισσότερο όταν οι ίδιοι συνδέονται άμεσα με τα ζητήματα που τίθενται κάθε φορά. Πιστεύω, όμως, πως την ώρα των αποφάσεων, όταν μπαίνουν στη ζυγαριά από τη μια τα επιμέρους και από την άλλη το εθνικό συμφέρον, τότε γέρνει ξεκάθαρα η ζυγαριά. Έχω, λοιπόν, την πεποίθηση ότι κανένας από τους συναδέλφους που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν πρόκειται να σύρει τη χώρα σε εκλογές την ώρα που κρίνεται η έξοδός της από την κρίση. Οι εκλογές, κάτω από τις σημερινές περιστάσεις, δεν είναι ούτε κομματικό, ούτε προσωπικό ζήτημα. Είναι εθνικής σημασίας υπόθεση. Η Ελλάδα δεν έχει καιρό για χάσιμο».

Πηγή: AΠE-MΠΕ, Καθημερινή

3 σχόλια:

  1. Αρίσταρχε
    ο Γιάννης Μιχελάκης είναι ένας νέος έντιμος πολιτικός.
    Τον ξέρω προσωπικά.
    Γιατί εκφράζεσαι έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''Θέλουμε κράτος που να μην περισσεύει εκεί που δεν χρειάζεται και να μην λείπει όταν το έχει ανάγκη ο πολίτης ''.
    SKAL τον υποψη κύριο δεν τον γνωρίζω ούτε ρίχνω μομφή για την εντιμότητά του.
    Ο κάθ΄ένας κρίνεται απο τις πράξεις του και όχι απο τις εξαγγελίες.
    Άλλωστε τα τελευταία 30+ χρόνια έχουμε ακούσει ακριβώς τα ίδια, απο πολλούς εντιμους Κους.
    Εσύ, σήμερα(2013) με την υλοποιηθείσα φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού και τον εξαναγκασμό σε αυτοκτονία 4000 ΕΝΤΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θεωρείς υπερβολική την αγανάκτιση και τον υπόψη χαρακτιρισμό;
    Ο δικός μου ΄΄ενδεχομένως΄΄ υπερβολικός χαρακτιρισμός θα αποδειχθεί πολύ ήπιος όταν σε λίγο θα αρχίσουν οι πληστηριασμοί των ακινήτων των εντίμων Ελλήνων και η αντίδρασή των θα είναι τότε πραγματικά Ελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.